• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: anebo si ho prohnat filtrem :-D

    KEDRIGERN: osobně se myslím, že pokud se Olga na MPSV vybodne, tak jako strana koncite. A toho nepriklepnuti peněz od ODS bych se zase tolik nebál. Za chvíli jsou další volby a je tu milion levicových hlasů které propadly. Pokud tuhle masu ODS nasere,tak má po komunálních volbách.

    Btw jak moc mluvíš a vidíš do vyjednávání?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: ono se stačí podívat na ikonku ;)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KEDRIGERN: Nevím, který/á jsi z uvedených. Čaroděje jsem žádného nejmenoval.
    Čerpal jsem info odsud:
    Pirátské dilema: Vstoupit do vlády, nebo se stáhnout do opozice?
    https://denikreferendum.cz/clanek/33232-piratske-dilema-vstoupit-do-vlady-nebo-se-stahnout-do-opozice
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KRAMERIUS: Jak jsem zpochybnil vstup do vlády? Probohy lidi nečtěte jen titulky :(

    Ad Richterová: Proč STAN? Co zmůže STAN proti hlasům ANO, SPD a části ODS? A ti spolu pekli asociální zákony před půlrokem... tak se těžko změní.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    FRANZIMOORE: Ten dojem nevytváří řada rozumbradů, vstup do vlády zpochybnili někteří současní poslanci a lidé z vedení Pirátů (Profant, Peksa, Šípová...).
    A Richterová viditelně na nějakou koaliční smlouvu a program také nevěří, odmítá MPSV, protože je přesvědčená, že poslanci STAN by ji proti ODS nepodpořili a ořezání peněz by odsouhlasili.
    Prostě si myslí, že Piráti by byli ve vládě sami za sebe, ne jako součást koalice se STAN.
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    KRAMERIUS: v podstatě máš pravdu, s tím že pochopitelně poslanci jsou individuální bytosti, takže na některé části programu můžou mít svoje vlastní, odlišný názory. Ale jako celek je to koaliční program, a také ho koalice prosazuje.

    Já nevim s čím srovnáváš to "tváření se jednotněji" ´. Když si to tváření se odvozuješ od toho, jak vystupují zástupci STAN a Pirátů, tak přeci dost unisono a jednozačně trvají na tom, že budou dodržovat koaliční smlouvu a že ji dodržují.

    Myslím, že ten dojem nejdenoty vytváří když už tak řada rozumbradů, co teď jakože radí Pirátům, aby do vlády nešli, nebo jaká ministerstva maj chtít a jaký pozice ve vedení sněmovny nechtít
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    MORKANT: NIEKT0:
    A nemají náhodou Piráti a STAN programovou smlouvu na to, co budou společně prosazovat i po volbách?
    Nebo je to jen cár papíru, ve které nic důležitého není?
    Když přece s někým jdu do předvolební i povolební koalice, tak bych přece měl mít s druhou stranou společný pohled na většinu věcí - proto tu koalici děláme - poslanci by se k bodům obsaženým ve společném programu měli stavět jednotně, ať už jsou STAN nebo Piráti.
    Pak by volič prostě volil koalici a bylo by jedno který poslanec za kterou stranu se tam dostane, všichni se řídí jedním společný volebním koaličním programem souznícím s tím, co obě strany chtějí v politice prosadit.
    Nebo Piráti teď v zásadě přiznávají, že celá ta koalice byla jen účelový podvod na voliče a se STAN nemají nic moc společného mimo snahy získat co nejvíc poslanců?

    Musím říct, že ODS, TOP09 a KDU se tedy tváří daleko jednotněji - více jako opravdová koalice (i když se to samozřejmě ještě může změnit).
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    MORKANT: spis se ted bude na obou stranach zaminka, aby z ty koalice pirati zmizeli, pri nejblizsi prilezitosti (treba po novem roce) se to vyuzije. uplne nevim, jesli by nebylo lepsi, kdyby pirati nesli do ty opozice uz ted.

    jinak o tech zminovanych paragrafech v souvislosti platnosti/neplatnosti ustanoveni klubu uz pisou i novinky:

    Ustavily si strany poslanecké kluby v rozporu se zákonem? Právníci se neshodnou - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/volby/clanek/ustavily-si-strany-poslanecke-kluby-v-rozporu-se-zakonem-pravnici-se-neshodnou-40375280
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KRAMERIUS: problem je, ze 104 poslancov si schvali co chce, a piratov vlada nepotrebuje. Nieco teraz ponukaju, lebo koalicna zmluva, ale prave to realne fungovanie je velmi otazne. Nie je to klasicky scenar, kedy sa strany vzajomne potrebuju, aby mohli spolu vladnut, a preto robia kompromisy.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    KRAMERIUS: STAN má určitě s programem ODS menší problém než Piráti, ale hlavně má za sebou ty poslance, se kterejma už něco prosadí.
    Spíš to vypadá, že Piráti moc nevěří, že je poslanci STAN podrží proti SPOLU tam, kde se neshodnou. To nemůže vydržet, ale chápu, že Piráti nechtějí být tím, kdo to rozbije.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    Jako když to vnímám symbolicky, tak piráti=technaři. starostové=ti, co na technaře volají benga a polévají jim louku močůvkou. Tohle spojení jsem nikdy nepochopil a volební podraz v podobě porušení koaliční smlouvy, bodu o nevyzývání k preferenčním hlasům, to celé jenom podtrhuje.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: Ono spíš jde o to, dejte nám ministry, který nejde rozpočtově ojebat aniž byste si nasrali vlastní voliče :)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    MORKANT: Takže STAN podle všeho s programem ODS žádný problém nemá.
    Pak by se tedy Piráti měli vážně zamyslet, s kým že to vlastně podepsali koaliční smlouvu a jestli je se STAN spojuje něco víc než antibabiš.
    Tohle brečení "dejte nám tři ministry, ale proboha jen ne nic důležitého, stejně nic neprosadíme" je opravdu trapné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SHPAGIN: ale prd, z jejich potenciálem by to +- stejně voličů přilákalo jako odlákalo
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    jenom výkřik duše
    Měli jste jít do koalice se Zelenými.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    KRAMERIUS: Jenže tím by zase nedodrželi dohodu se STAN. Nejde to udělat dobře...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: No tak pak platí moje první věta: "No tak pak musí Piráti jasně říct, že do vlády pod vedením ODS nechtějí a ne dělat tyhle tanečky kolem."
    MONCIC
    MONCIC --- ---
    ja moc nechapu to nepochopeni kolem Olgy. Zcela IMHO pragamticky - s piratskym programem jit zrovna na tohle ministerstvo ve chvili kdy vetsina ve snemovne bude konservativne neoliberlane asocialni je jista politicka sebevrazda. To uz mela daleko lepsi vychozi pozici Malacova, protoze ta aspon mela paku v podobe poslancu, ktery Babis potreboval. Olga by nemela nic, zadny paky, piratsti poslanci nejsou potreba, piratsky socialni program je neprohlasovatelny a jen by musela strpet narizeni svyho sefa - premiera. Proc asi ten flek nechce neoliberalka se socialni tvari MPA?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: on je rozdíl jít do vlády a dělat kompromisy s někým, kdo bez tebe nic neudělá a s někým, kdo tvé hlasy nepotřebuje a může si dělat co chce (s touhle variantou nikdo moc nepočítal a byla to chyba) a pokud se ti to nelíbí, tak máš možnost max z té vlády odejít (v podobné situaci jsme v SČK a stojí to za hovno)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NIEKT0: No tak pak musí Piráti jasně říct, že do vlády pod vedením ODS nechtějí a ne dělat tyhle tanečky kolem.
    Možná to měli říct už v předvolební kampani - že mají s ODS tak rozdílné programy a priority, že si společnou vládu s nimi umí jen obtížně představit - že by to nebyla spolupráce, ale jen neustálý boj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam