• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    XCHAOS: ten příměr ale třeba vnímat jen v kontextu koalice: piráti jsou technaři a starostové- ehm starostové :-)
    Tak jsem to myslel, asi jsem se špatně vyjádřil...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONZA09: no, nechci tu hrát úplně "ďáblova advokáta", ale pokud vytvoříš subkulturu, která důsledně bojuje proti jakémukoliv přímočarému intelektuálnímu obsahu, ať už v "hudbě" nebo ve vizuálech, a soustřeďuje se pouze na smyslové přetížení, emoce a případně volné asociace... what could possibly go wrong? Na nějaké pochopení, co je u různých fašismů špatně, potřebuješ nějakou aspoň minimální intelektuální kontrukci. Funkční totality, jako třeba nacismus nebo islámský stát, jsou většinou úzce propojené s tím, kdo v komunitě distribuuje drogy - zejména takové, které fakt "fungují"... a dnešní fašismy jsou často velmi komunitářské, fašismus byl v první řadě původně jednou z forem vzpoury proti modernitě, a technařské komunity od začátku ulítávaly na polovojenské stylizaci (protože v první řadě: najet někam dodávkama do přírody je přímo archetyp vojenského ležení)

    Nerad to říkám, ale i když jsem celou tou myšlenkou "autonomních diskoték v prázdné fabrice za městem nebo rovnou v lese" byl ve své době dost okouzlen, tak to "what could possibly go wrong" tam nad tím viselo celou dobu... intelektuální obsah tlačíš na nulu, emocionální na maximum: takže co bude výsledkem?

    (současně bych tím rád zopakoval, že rovnítko "Piráti = Technaři", je strašně, strašně, zjednodušující, už pokud šlo o ty zakládající členy v roce 2009, kde to bylo celé ještě hodně jinak... stejně zjednodušující je "Piráti = divní ajťáci a linuxáci", taky těch pár matfyzáků se mezi Piráty propracovalo spíš omylem... celé je to fakt jinak... dejme tomu Piráti jsou nějakou reakcí na situaci, v jaké se v podmínkách ČR ocitl marginalizovaný městský volič, který vlastně nemůže doopravdy nic změnit, a ty agendy se na sebe nabalily hlavně protože, že "systémové" strany je nechaly povalovat se na zemi bez povšimnutí...)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: To že je Hraba zmrd není žádná novinka, ale kecat do toho nemá absolutně žádný nárok, není členem ani jedné ze stran
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: dokud neproběhne nějaká změna volebního zákona, tak prorokuji, že už nikdy žádná koalice nevznikne :-D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DRASTICS: Nemůžu mluvit globálně za všechny, ale myslím si, že pokud někdo před příštími volbami nadhodí předvolební koalici, bude obřádně protáhnut pod kýlem :P
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DRASTICS: Co teď?
    Nalodění.
    Jestli má Pirátská strana zvládnout v budoucnu větší odpovědnost, tak potřebuje, jak už tady v klubu poměrně dost nahlas zaznělo během kampaně, členskou základnu, která tu práci odvede.
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Jen si tu uslintnu : vysledek je mrzuty. Resp. Ten presmyk vysledku ve prospech koalovyho partnera zas znicil nadeje, ze by mohla prijit toliko doufave ocekavana zmena pomeru. Je vtipny ze zas dostala duveru rozkradacska zkompromizovana ODSka, ty lidi jsou fakt blbi. Ja jim minulost neodpustim nikdy. Svoboda, Bem, Klaus . . . . A ty co jsou z5 u moci tam u toho vzdycky byli, o vsem vedeli a ikdyz nebyli videt, jsou to stale oni.

    Rikam si co ted? Za celou tu dobu co pirati zacli existovat a ja je volil (ptze jsem pirat a vzdycky budu, srdcem ne stranicky) rostli a bobtnali, ted uz to melo byt to ono. Asi nezbyde nez cekat a doufat, ze za 4 roky neodplyne ta 10% sila lidi, co tam byla predtim a nepresmejkne se jinam a zas se to vrati. Asi nezaniknout a byt videt, ikdyz v takym mnozstvi toho nejde nicmoc udelat. Drzim palce, at jsou STANi moralni a fer a berou vas jako jedny ze svejch a soucasne aby vy jste je mohli brat za svy a tim drzet kormidlo pristupu k vecem a deni. 3 ministri a 4 poslanci uz by bylo dobry.

    A taky me zajima, jak to bude za 4 roky, pujde se zas do voleb koalicne? Ptze je jasny, ze kazdej trochu spruzenej piratskej volic, na kteryho byl udelanej krouzkovaci pomrd uz si da pozor. Ja osobne 2 stanum krouzek dal, kuli ferovosti, protoze mi prislo lito, kdyz je pirati tak prevalcujou. To jsem se sakra zmejlil . . . . Tak drzim palce a budu sledovat. Technar.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RESURRECTION: víceméně, v téhle zemi všichni vychází z toho, že nikdo o sobě neřekne pravdu, rozhodující je, co někom řekne někdo jiný

    no a protože pochopitelně, existují určité trendy - buď sebeprezentovat se, mluvit hlavně o sobě - a nebo naopak mluvit hlavně o jiných a pomlouvat, tak ta informační dynamika je taková, že každý si najde "svoje" zdroje: ti, kdo z principu přlíš nevěří tomu, co kdo říká o sobě, pak hodně naslouchají pomluvám (ať přicházejí v podstatě od kohokoliv)
    RESURRECTION
    RESURRECTION --- ---
    KEB: Takovych znam bohuzel plno, hlavne v rodine + par znamych a jendoho nastesti uz byvaleho kolegu. Top 3 nazory na Piraty je ale konzistentni u vsech:

    - Pirati jsou vitaci migrantu
    - Pirati chteji zabijet duchodce
    - Pirati nam seberou dum/byt/majetek

    A jejich zdroje?

    - rikal to Okamura, ktery mluvi tak rozumne (proto ho voli)
    - psali to na Facebooku
    - "to se prece vi", protoze to rikala kamaradka nebo znama ve vecerce apod. A dukazem je, ze ani v televizi ani v novinach o tom nic nepisou, protoze jsou spolu domluveny (kdo a s kym jsem nejak nepochopil, asi novinari s Piratama nebo nevim)

    Dluzno dodat, ze diskutovat se o tom moc neda. Pocit absolutniho zmaru, ze to protistrana nevidi/nechape, je totiz vzajemny. Je to uprimne dost depresivni, stejne jako to, ze nektere z nich nakonec presvedcil Andrej tim petikilem pred volbama. To uz mi prislo fakt jak komikosvy trololo, ale vlastne me to ani neprekvapilo.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: klid, snažím se na piráty hledět pohledem voliče ano a SPD.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Energie zdražuje dovoz plynu, stát má pomoct lidem, kterým skokově vyrostou náklady
    https://mikulas-peksa.eu/cena-energie-elektrina-zemni-plyn/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: tady zase trochu Pirátům křivdíš, protože se jasně řeklo, že o kulturní války nejde... já to říkal už před volbami, ostatní to uznali poo volbách
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: samozřejmě, že tam kde jsou po krk v exekucich nevolí ODS. ODS na chudáky sere programove, ta jim spíš ještě zvedne daně a piráti si vedou svoje kulturní války o gender a lgbt. To je úplně jiný vesmír.

    SPD slibuje aspoň sebrat dávky nepřizpůsobivím a Babiš sice krade pro sebe, ale chudině občas dukát hodí. To je něco čeho se od koalice spolu nikdy nedočkají.

    Nicméně účinne jim pomoci a umět to prodat jako svojí práci by je mohl strhnout na pirátskou stranu. Možná...

    Ale nejsem politolog a o dělání zákonů v reálu toho taky nevím dost, takže jsem možná úplně mimo, ale moc jiných strategii, jak jako 4 piráti, jako strana neskončit jsem moc nevymyslel.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: Právě že se na tom nedá uhrát lautr nic, exekuce nějak řeší imho akorát piráti a podívej se na volební výsledky obcí, kde jsou lidi nejvíc zasažení exekucemi, mají něco společnýho, je tam velmi nízká volební účast a ty co náhodou chodí, tak volí hlavně ANO a SPD, který exekuce neřeší vůbec.
    Tady máš výsledky 5 obcí s nejvyšším procentem lidí s exekucemi
    vycházel jsem z tohodle https://zpravy.aktualne.cz/finance/grafika-mapa-exekuci-zadluzeni/r~f6169a1a109911e8b8310cc47ab5f122/
    Obrnice • Parlamentní volby 2021
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/obrnice-567337?obec=567337
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/trmice-553697?obec=553697 (tohle je vyjímka, tady jsme celkem uhráli dobrej výsledek, ale netuším proč)
    Nové Město pod Smrkem • Parlamentní volby 2021
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/nove-mesto-pod-smrkem-564265?obec=564265
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/rotava-560600?obec=560600
    Postoloprty • Parlamentní volby 2021
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/postoloprty-566624?obec=566624
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: to nedokážu posoudit, ale plán co piráti měli vypadal rozumně a tohle je opravdu problém, který trápí mrtě lidí, takže se na tom dají nasbírat body, hodně bodů.

    Zatímco boj proti asocialnostem, co Ondra jmenoval, moc bodů nepřinese. Můžete jít do sousedství vyloučené lokality tvrdit, že je to špatné a že to dopadne na nejchudší atd, ale doporučuji vzít si helmu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: imho exekuce je spíš věc legislativní než exekutivní
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: ok, ale opravdu půjde řešit exekuce bez MPSV? A budete schopni tlačit na plnění dohod bez přímé účasti? To nevím, to se ptám.

    Já chápu, že ideály jsou pěkná věc, ale politické přežití věc druhá. Jak se správně vi, tak 4 pirátské hlasy nejsou potřeba k ničemu. Takže ničeho na čem nebude vše politická shoda nedosahnete tak jako tak.

    A je otázka jestli tlačení témat jako sňatky pro všechny, příklad, vám spíš neškodí než prospívají. Abyste se na těchto věcech nevycukali jako kdysi zelení. Protože spousta lidí si jamilu Stehlíkovou a její výmysly pamatuje dodnes a i proto jsou zelení tam kde jsou. No a Stropnický ten dal zeleným polibek smrti stejně jako nyní ČSSD :-D
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Jak spláchneme exekuce? To je hlavní bod našeho vyjednávání.

    Jinak já věci nedělám, protože voliči, ale protože jsou správné. Exekuce, ani práva malinkatých menšich nejsou atraktivní témata, které by liberální straně přinesly hlasy. Ale jsou správné.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    XCHAOS: ano, je to zjednodušení a symbolická zkratka. Pro mně ale funguje - jako DIY kultura znamenala novum a mezník ve vývoji kultury jako takové, tak přístup pirátů k politice je (měl by být) novum, nová kvalita a úroveň řešení problémů hlavou. Bohužel je po ní :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam