• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: samozřejmě, že tam kde jsou po krk v exekucich nevolí ODS. ODS na chudáky sere programove, ta jim spíš ještě zvedne daně a piráti si vedou svoje kulturní války o gender a lgbt. To je úplně jiný vesmír.

    SPD slibuje aspoň sebrat dávky nepřizpůsobivím a Babiš sice krade pro sebe, ale chudině občas dukát hodí. To je něco čeho se od koalice spolu nikdy nedočkají.

    Nicméně účinne jim pomoci a umět to prodat jako svojí práci by je mohl strhnout na pirátskou stranu. Možná...

    Ale nejsem politolog a o dělání zákonů v reálu toho taky nevím dost, takže jsem možná úplně mimo, ale moc jiných strategii, jak jako 4 piráti, jako strana neskončit jsem moc nevymyslel.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: Právě že se na tom nedá uhrát lautr nic, exekuce nějak řeší imho akorát piráti a podívej se na volební výsledky obcí, kde jsou lidi nejvíc zasažení exekucemi, mají něco společnýho, je tam velmi nízká volební účast a ty co náhodou chodí, tak volí hlavně ANO a SPD, který exekuce neřeší vůbec.
    Tady máš výsledky 5 obcí s nejvyšším procentem lidí s exekucemi
    vycházel jsem z tohodle https://zpravy.aktualne.cz/finance/grafika-mapa-exekuci-zadluzeni/r~f6169a1a109911e8b8310cc47ab5f122/
    Obrnice • Parlamentní volby 2021
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/obrnice-567337?obec=567337
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/trmice-553697?obec=553697 (tohle je vyjímka, tady jsme celkem uhráli dobrej výsledek, ale netuším proč)
    Nové Město pod Smrkem • Parlamentní volby 2021
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/nove-mesto-pod-smrkem-564265?obec=564265
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/rotava-560600?obec=560600
    Postoloprty • Parlamentní volby 2021
    https://www.irozhlas.cz/volby/parlamentni-volby-2021/postoloprty-566624?obec=566624
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: to nedokážu posoudit, ale plán co piráti měli vypadal rozumně a tohle je opravdu problém, který trápí mrtě lidí, takže se na tom dají nasbírat body, hodně bodů.

    Zatímco boj proti asocialnostem, co Ondra jmenoval, moc bodů nepřinese. Můžete jít do sousedství vyloučené lokality tvrdit, že je to špatné a že to dopadne na nejchudší atd, ale doporučuji vzít si helmu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: imho exekuce je spíš věc legislativní než exekutivní
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: ok, ale opravdu půjde řešit exekuce bez MPSV? A budete schopni tlačit na plnění dohod bez přímé účasti? To nevím, to se ptám.

    Já chápu, že ideály jsou pěkná věc, ale politické přežití věc druhá. Jak se správně vi, tak 4 pirátské hlasy nejsou potřeba k ničemu. Takže ničeho na čem nebude vše politická shoda nedosahnete tak jako tak.

    A je otázka jestli tlačení témat jako sňatky pro všechny, příklad, vám spíš neškodí než prospívají. Abyste se na těchto věcech nevycukali jako kdysi zelení. Protože spousta lidí si jamilu Stehlíkovou a její výmysly pamatuje dodnes a i proto jsou zelení tam kde jsou. No a Stropnický ten dal zeleným polibek smrti stejně jako nyní ČSSD :-D
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Jak spláchneme exekuce? To je hlavní bod našeho vyjednávání.

    Jinak já věci nedělám, protože voliči, ale protože jsou správné. Exekuce, ani práva malinkatých menšich nejsou atraktivní témata, které by liberální straně přinesly hlasy. Ale jsou správné.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    XCHAOS: ano, je to zjednodušení a symbolická zkratka. Pro mně ale funguje - jako DIY kultura znamenala novum a mezník ve vývoji kultury jako takové, tak přístup pirátů k politice je (měl by být) novum, nová kvalita a úroveň řešení problémů hlavou. Bohužel je po ní :-)
    RESURRECTION
    RESURRECTION --- ---
    XCHAOS: Jelikoz za STAN byly zvoleni krouzkovanim lidi, kteri se odmitali ucastnit kampane, protoze nesouhlasili s programem...

    Nicmene pripadne angazma na MPSV by mohla byt zaminka k opusteni vlady. Pokud vlada ci jeji poslanci zacali prosazovat veci navzdory, tak je to na rezignaci a odchod. A bude to cisty a srozumitelny. Pirati ted tahaj za kratsi konec, takze nezbyva moc nez byt reaktivni a vytriskat z toho co se da.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: ta spolehlivost stanu bude záležet na tom jak moc budou blízko komunální volby, protože to je jejich hřiště a asociálnost se bude odvíjet kus od kusu, jak moc řeší na svém území třeba vyloučené lokality.

    KEDRIGERN: A proto splachnete do záchodu možnost vyřešit například ten exekuční bordel? Co vám pomůže víc? A vůbec volí vás ti na které případná asociálnost dopadne? Ale to už si musíte zvážit sami :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: no ok, ale společný program PirSTAN nic z tohohle nezahrnoval, ne? Takže by teoreticky mělo jít spolehnout na hlasy poslanců za STAN, že nic z tohohle v programovém prohlášení vlády nebude a že podobné návrhy, pokud by se je v parlamentu někdo snažil tlačit mimo vládní koalici, nebudou mít podporu STAN. Záleží na tom, jak velká je ta důvěra...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: XCHAOS: Nejde jen o ministerstvo (exekutivu). Jde i o legislativu. Když nebudou mít minsitra, tak pojedou asociálnosti přes sněmovnu. A to je opravdu postavení, které nechcete zažít - jste ministr a za vašeho ministrování projdou věci typu:
    - 3x a dost
    - vystěhování invalidních důchodců
    - nová úprava bezdoplatkových zón

    A nikomu nevysvětlíte, že vy jste byl vždy proti. Prostě do historie se zapíše rok / sněmovna / vláda za které to prošlo.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KRAMERIUS: Co je složitého na větě: „Bude potřeba vyjednat dobré podmínky, abychom tuto spolupráci obhájili“? Mám říci: "Půjdeme tam za každou cenu"? To snad ne...

    KEB: Vidím do mého resortu (Digitalizace). Víc ne. Tam zatím byly splněny veškeré požadavky.

    Techno jsem nikdy neposlouchal a to jsem stranu spoluzakládal :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    XCHAOS: Dneska už máš i technaře, co podporujou SPD. :))) Je to k poblití. Hlavně že to bouchá.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: coze? nevi?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: Olga by do toho musela jít s tím, že má jasné požadavky a když nebudou splněny, tak podá demisi. Ale podle mě je problém, že ty požadavky v tuhle chvíli ještě úplně přesně možná neví (?). Nevím, MPSV je vlastně hodně mimo mojí představivost...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHPAGIN: piráti=technaři je hodně siliné zjednodušení, ať se na to podívám z jakékooliiv stránky :-)
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: anebo si ho prohnat filtrem :-D

    KEDRIGERN: osobně se myslím, že pokud se Olga na MPSV vybodne, tak jako strana koncite. A toho nepriklepnuti peněz od ODS bych se zase tolik nebál. Za chvíli jsou další volby a je tu milion levicových hlasů které propadly. Pokud tuhle masu ODS nasere,tak má po komunálních volbách.

    Btw jak moc mluvíš a vidíš do vyjednávání?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: ono se stačí podívat na ikonku ;)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KEDRIGERN: Nevím, který/á jsi z uvedených. Čaroděje jsem žádného nejmenoval.
    Čerpal jsem info odsud:
    Pirátské dilema: Vstoupit do vlády, nebo se stáhnout do opozice?
    https://denikreferendum.cz/clanek/33232-piratske-dilema-vstoupit-do-vlady-nebo-se-stahnout-do-opozice
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KRAMERIUS: Jak jsem zpochybnil vstup do vlády? Probohy lidi nečtěte jen titulky :(

    Ad Richterová: Proč STAN? Co zmůže STAN proti hlasům ANO, SPD a části ODS? A ti spolu pekli asociální zákony před půlrokem... tak se těžko změní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam