• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: mně to nepřijde v rozporu, prosazuje něco, protože je hloupý, a zároveň pro to používá vychcane metody..

    takhle na mě působi kandidát na ministra zdravotnictví pirátů. neprijde mi to dobře ani věčně, ani politicky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: hele, ale ty přívlastky "vychcanej" a "idiot" jsou poněkud ve vzájemným rozporu... můžeš bejt buď vychcanej, nebo idiot (a covidiot je podmnožina idiota). Bejt oboje najednou dost dobře nejde... i když je "vychcanost" negativně emocionálně zabarvená, předpoklá jistou základní inteligenci, byť třeba zlovolně použitou...
    KEB
    KEB --- ---
    MEMNON666: :-D

    Jsem jediný, kdo má pocit, že se jí Reportérka snažila vyvést z toho, aby stranu ještě víc nepotopila a ze sebe neudělala ještě větší tele?

    Doufám, že si ostatní strany tento rozhovor schovají a vytáhnou ho před eurovolbami.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    Možná bychom byli nejsilnější stranou v opozici, říká pirátská europoslankyně • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/rozhovor/mozna-bychom-byli-nejsilnejsi-stranou-v-opozici
    S Markétou Gregorovou o kumulování funkcí a o tom, zda má strana vstoupit do vlády
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ad odchod pirátů do opozice - z vašeho fóra dotaz vašeho člena
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&t=58392&sid=64454f7f6afc90940e401a4997f424c0

    Tyto tendence jsou napříč celým fórem, proto se zeptám i tady a prosím nějakého příznivce opozice, aby mi odpověděl:

    • Jak budeme vypadat před veřejností, když náš koaliční partner, se kterým jsme do voleb kandidovali, bude ve vládě a my ne?
    • Jakou mediální pozornost dostane opozice našich 4 poslanců v opozici složené z ANO a SPD?
    • Jak si tím pomůžeme?
    • Jak se to slučuje s volebním heslem "vraťme zemi budoucnost", když v momentu, kdy máme příležitost zemi vrátit budoucnost, utečeme do opozice?
    • Co to o nás řekne jako o koaličním partnerovi pro případné další volby?

    Předem děkuji za kohokoliv, kdo se pokusí na tyto otázky odpovědět. Hodně štěstí s tím.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    HONCKA: no je jich tam nekolikrat víc, protože o nich nevíme, navíc prošli mimo systém a během toho nakazili další lidi.

    ale o to nejde, problém s Dostálem je, že odrazuje od očkování, popiraje doporučení českých i mezinárodních zodpovědných orgánů.

    prostě vychcanej antivax covidiot právník, kandidát na ministe zdravotnictví zastupuje piráty na veřejnosti.

    tak to zvenku vypadá.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    HONCKA: "tohle" samozřejmě platí i pro ty ostatní demokratické strany. Ale jasně, respekt, to cos napsal je naprosto legitimní.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    E2E4: píšeš, že jsou plné nemocnice reinfikovanými a to prostě není pravda
    E2E4
    E2E4 --- ---
    HONCKA: výborně, takže dostal reprezentuje názor pirátů, že nejdůležitější co teď musíme dělat je zabránit diskriminaci promorenych kteří nebyli v karanténe, a šířit bludy o ochranné úrovni protilátek na nízké hladině.

    nějaký plný nemocnice a důležitost očkování není téma.

    mimochodem 1 o kterém to víme, ono bez toho abys testoval lidí kontinuálně reinfekci nezjistíme.. a daleko důležitější aspekt je, že nakazí ty, které se na tu JIP dostanou..

    no nic. holt si budeme muset dát lockdown, díky Dostále, díky pirati.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: tohel by mělo být odemceny
    PŘEHLEDNĚ: Strmý nárůst covidu táhnou neočkovaní a mladší lidé, potvrzují data - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-pata-vlna-vir-proockovanost-seniori-mladsi-rocniky.A211112_191014_domaci_albe&h=ED4BAF8F92102C6227A56EEC51E7BAD1
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    E2E4: na jipu je 1 člověk, co prodělal a není očkovaný, hospitalizovaných 24 a nakažených 267 (přitom cca 1/3 populace covid prodělala)
    PŘEHLEDNĚ: Strmý nárůst covidu táhnou neočkovaní a mladší lidé, potvrzují data - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-pata-vlna-vir-proockovanost-seniori-mladsi-rocniky.A211112_191014_domaci_albe?zdroj=otvirak
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NIEKT0: problém se zastupitelskou demokracií je ten, že můj hlas může být stranou vnímán jako bianco šek, ale mandát jsem jim dal, aby prosazovali to, co slibovali. a když se podle mého názoru nezhostí tohoto úkolu vlastním rozhodnutím, ať už demokraticky či ne, příště jim mandát nedám, nebude proč.

    od pirátům jsem čekal více z té jejich propagované politické agendy, která byla velmi dobrá, a méně té naivní a netaktické otevřenosti, která před těmito volbami tak nepěkně vyhřezla. politika není černobílá a přílišná otevřenost je sebezáhubná. a to opomíjím neprofesionální předvolební kampaň, která by rozbrečela i cynika.

    aplikovat demokracii všude vyžaduje výrazně jiné sociální prostředí než to, ve kterém se nacházíme dnes. proto beru spíše zastupitelskou a ne přímou demokracii. aplikovat demokracii při každém rozhodování může být sakra dvojsečné, viz dnešní situace s očkováním.

    v politice dávám přednost částečně centralizovaným stranám, které nepůsobí na venek jako chaotické tornádo. piráti to do teď nějak zvládali, ale teď, když jde o lámání chleba, si imho sami hází klacky pod nohy. jeden by od břitkých analytiků čekal připravené strategické scénáře a ne tápání "co teď budeme pro bohy dělat!".

    já bohům žel nemám k pirátům alternativu, jako liberál mírně nalevo od středu si nevyberu. zelení jsou neschopní lůzři, i když agendu mají ok. lidovci, topkaři či stanovci zas moc všehoschopní a mají v tom mixu příliš pravicové nesolidárnosti. socdem byla jen parta vychcaných šíbrů, co se sociální politikou nic společného neměli. modří ptáci jsou pro mě nevolitelná nahnědlá parta. kdyby se ti zelení zbráborali a začali se chovat jako někdo, kdo ví, co chce, byli by to oni, ale tomu nevěřím. nezbývá mi než jako volič pirátů, co umí i kroužkovat ;-) doufat, že se děvčata a hoši od pirátů seberou a začnou místo zmateného pobíhání sem tam něco dělat.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    zbavte se toho kokota.

    teď je fakt super doba vysílat signály, jak je výborná přirozená imunita, přirozené plné nemocnice a jak očkování není důležité..


    Dostál: Stále nejsem očkován, mám změřené protilátky - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/dostal-stale-nejsem-ockovan-mam-zmerene-protilatky-a-za-sebou-milion-testu-50924
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEMAL: než tohle, to bych hlasoval radši pro v obvyklém každoročním trolicim členském podnětu o rozpuštění strany
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    NIEKT0: pokud se ukaze, ze vic nez cca tretina clenu se domniva, ze volici si preji opozicni ulohu, bude to pro me signalem o tom, ze jsem ve spatne volicske parte.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEMAL: na tuto preferenciu mas urcite pravo, a som si isty ze v strane su (aj) ludia, ktory s tebou tento nazor zdielaju. A som si isty aj tym, ze su tam aj luda, ktori to vidia inak, a vysledok urci prave hlasovanie. Co ma byt na hlasovani nedemokraticke, to naozaj nechapem. (pokial teda nemyslis nedemokraticke == nepaci sa mi to)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Vnímám jako nevyhnutelnou nutnost, nota bene při rozložení voličských preferencí napříč populací, aby se "demokratická část" spektra postupně integrovala do jednoho subjektu, byť komplexně strukturovaného. A o stranu, která půjde proti takovému trendu, fakt ztratím zájem prakticky okamžitě. Na Pirátech mě oslovila dobrá agenda, ale existuje něco jako "Maslowova pyramida" kde tohle je někde na špičce, která pokud nestojí na nějakém pevném všeobecném základu (jako který vnímám demokratické založení a zároveň schopnost spolupracovat s dalšími stejně založenými) tak stejně nemá šanci.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    NIEKT0: no od toho jsou tu piráti, ne já. Já si jen dovolím následně posoudit, jestli se s tím výsledkem ztotožňuju nebo ne a jsem až tak drzý, že už jsem si nejen vybral, ale dopředu ten výběr hlásím. Já pirátům fakt nic nedlužím, tím hlasem jsem se k ničemu nezavázal a klidně zase začnu volit lidovce nebo nějaký jiný soft konzervy v takovém tom západním-nikoliv-postbolševickým-VUML střihu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEMAL: komu prosim co unika? ty poznas prianie vsetkych volicov?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FRK_R23: podepisuju, mám to naprosto nemlich stejně

    Na tom jejich vnitřním hlasování není demokratického vůbec nic, pokud budou hlasovat jen samo za sebe a ne jako reprezentanti voličů. Tohle jim evidentně totálně uniká.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam