• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    OTZ
    OTZ --- ---
    prubezne vyledky videt nejssou?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    OTZ: necelých 6 hodin
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..tak kolik to je? :)
    KEB
    KEB --- ---
    MEMNON666: virulence u očkovaných je výrazně nižší a klesá v čase docela rychle. Jak je to s virulenci u neočkovaných reinfekci jsem nikde nenašel
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JONY: podle mě by to mělo korelovat tj je míň zjištěných opakovaně nakažených, ale je to zase z menšího počtu lidí
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JONY: to se v tomto ohledu liší od očkovaných?
    JONY
    JONY --- ---
    MEMNON666: u počítání reinfekcí je dost problém, že zachytíš jen ty co mají nějaké příznaky. Bezpříznakové prakticky nezachytíš.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    KVALKAN: podle dat má ale asi pravdu? (0,5 x 0,9 | rozdílný medián stáří)
    Reinfekci covidem má 4680 lidí z asi 1,7 milionu, čtvrtina za říjen | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/reinfekci-covidem-ma-4680-lidi-z-asi-1-7-milionu-ctvrtina-za-rijen/2117237
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ATROPOS: Zase pozor, ze nie niekto nalavo od konzerv z ODS neznamena ze voli SPD alebo volny blok. V zdravej spolocnosti mas rozne nazorove prudy, z tohoto hladiska by som sa skor bal, co bude za 4 roky, az sa nova vlada skompromituje, ci tam zostane niekto rozumny koho volit na "vymenu".
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Nešlo by prostě vládu jenom intenzivně veřejně kritizovat za zjevný faily typu Don Pablo, ale co se týká hlasování tak jí držet (jakože "s výhradami") protože prostě přiznejme si že alternativou je nemalé posílení rizika návratu Babiše? Nemyslíte, že takovou linií komunikace byste do budoucna mohli posílit a že by to tedy mohla být cesta, kterou jít dál?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ATROPOS: ano, no tak voliči Pirátů z mé sociální bubliny k těmto lidem nepatří. Ale taky tu máš regiony... já sám jsem zděšen, když občas zjistím, co se odehrává mimo mojí sociální bublinu..
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Voliči z Nyxu to mají vcelku jasné: [SARF @ Věci Veřejné - Babiš na Hrad!]
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    XCHAOS: Nemám úplně radost z toho, že se bude program Pirátů formovat intelektuálním rozhledem lidí, kteří jsou schopni do urny hodit SPD nebo Volný blok. To je přesně to "hraní na obě strany", co odežene voliče z mojí sociální sociální bubliny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KVALKAN: protože prostě latentní antivax lobby uvnitř Pirátů je jedním z našich kostlivců ve skříni... který doufám do dalších voleb nějak jasně rozetneme. Bohužel, mezi voliči, na které jsme v průběhu času začli cílit, je to dost rozšířené, a když naše rétorika v tomhle směru nebude mírná a tolerantní, tak samozřejmě ti voliči utečou k něčemu jako Volný blok, SPD, apod....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: tak minimálně marketing se letos projevil jako dost neefektivní. nájem prostor je relativní u strany, která klíčová rozhodnutí dělá v online hlasování a v podstatě se nepotřebuje sejít ani v hospodě. Atd. apod.

    Co se zaměstnanců týče, tak je to asi relativní. Je pravda, že ty samotné kauce, když jsou volby jen jednou za 4 roky a není jich tolik, zas tak velkou část těch dotací nepoberou, na ty kauce jsme měli ještě jako mimoparlamentní strana.

    V jistém smyslu, určitě existují lidi, kteří se ve stávajícím ekonomickém ekosystému Pirátské strany a jejích státních příspěvků docela dobře zabydleli a vlastně by jim role jakési trvalé opoziční strany bez skutečného rizika odpovědnosti, která má jistých svých 1.5-3%, docela vyhovovala. Ale já se obávám, že taková strana reálně nemůže změnit vůbec nic a ty hlasy by po čase stejně přelily jinam, kde by ty voliči viděli aspoň nějaký výsledek.

    Dalibor Záhora má jistě pravdu v tom, že voliči tomu vůbec nerozuměj a že jsou něco jako publikum na představení. V zásadě tím uhodil hřebík na hlavičku v tom, že demokracie je u nás z velké části jen jakési divadelní představení a že skutečná rozhodnutí se dělají jinde - to je stejná paranoia, jakou mají alt-right a Trumpisté, mimochodem... má ovšem pravdu v tom, že dnes je to spíš konkurs na ty, které z průšvihů bude možné obvinit. Někteří mladší členové jsou dost chytří, aby to věděli, tuší v tom předčasný konec své politické kariéry a vrhají se k záchranné brzdě.

    Skutečná politika a "radikální opoziční divadlo" by skutečně byly dvě různé věci, já byl před těmi 12 lety určitě motivován spíš jako rozhněvaný mladý muž, co se chtěl účastnit radikální opozoční show a stávající strany mu v tomhle směru nic nenabízely... ale to zkrátka nejde dělat celý život, proto mi spíš začaly zajímat mechanismy popisující kdo a na základě čeho o něčemu rozhoduje... bohužel, patřím těm, kteří se už jen ve vnitřní byrokracii Pirátů totálně ztratili, v průběhu času.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: To je dost nesmysl. Většina peněz jde do:

    - zaměstnanců a kontraktorů (koordinátoři, mediální apod)
    - marketing
    - nájem prostor

    Zbylé výdaje jsou zcela marginální.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HWLLFFRDD: tak 23:00 to uz bude v mediach, imo
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    HONCKA: Takže tak v pátek by to mohlo bejt? omg
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    Proč paní Richterová hájí Ondřeje Dostála? Zdá se, že má na mysl nějaký koncept takové svobody, kdy mohu svobodomyslně ohrožovat ostatní. To mi nepřijde moc dobrý...

    Podle vás je tedy v pořádku, aby váš kandidát na ministra zdravotnictví nebyl naočkovaný v momentě, kdy všechny přesvědčujete, aby se nechali naočkovat?
    Respektuji, že i u jiných nemocí platí možnost uznávat protilátky. Toho, čeho chceme dosáhnout očkováním, je dosaženo přirozenou imunitou. A byť vyzývám a podporuji, aby se lidé, kteří covid prodělali a protilátky mají, nechali očkovat, tak současně chci, aby očkování bylo vždycky dobrovolné a lidé, kteří mají vysoké protilátky, nebyli do něho nuceni. Tito lidé jsou v dnešním systému tlačeni k očkování a mně připadá, že to ani medicínsky nedává smysl.

    Richterová: Někteří kandidáti SPOLU na ministry jsou nepřijatelní
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HWLLFFRDD: 22:00 končí hlasování, pak musí to ověřovatelé dešifrovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam