• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    Voliči z Nyxu to mají vcelku jasné: [SARF @ Věci Veřejné - Babiš na Hrad!]
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    XCHAOS: Nemám úplně radost z toho, že se bude program Pirátů formovat intelektuálním rozhledem lidí, kteří jsou schopni do urny hodit SPD nebo Volný blok. To je přesně to "hraní na obě strany", co odežene voliče z mojí sociální sociální bubliny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KVALKAN: protože prostě latentní antivax lobby uvnitř Pirátů je jedním z našich kostlivců ve skříni... který doufám do dalších voleb nějak jasně rozetneme. Bohužel, mezi voliči, na které jsme v průběhu času začli cílit, je to dost rozšířené, a když naše rétorika v tomhle směru nebude mírná a tolerantní, tak samozřejmě ti voliči utečou k něčemu jako Volný blok, SPD, apod....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: tak minimálně marketing se letos projevil jako dost neefektivní. nájem prostor je relativní u strany, která klíčová rozhodnutí dělá v online hlasování a v podstatě se nepotřebuje sejít ani v hospodě. Atd. apod.

    Co se zaměstnanců týče, tak je to asi relativní. Je pravda, že ty samotné kauce, když jsou volby jen jednou za 4 roky a není jich tolik, zas tak velkou část těch dotací nepoberou, na ty kauce jsme měli ještě jako mimoparlamentní strana.

    V jistém smyslu, určitě existují lidi, kteří se ve stávajícím ekonomickém ekosystému Pirátské strany a jejích státních příspěvků docela dobře zabydleli a vlastně by jim role jakési trvalé opoziční strany bez skutečného rizika odpovědnosti, která má jistých svých 1.5-3%, docela vyhovovala. Ale já se obávám, že taková strana reálně nemůže změnit vůbec nic a ty hlasy by po čase stejně přelily jinam, kde by ty voliči viděli aspoň nějaký výsledek.

    Dalibor Záhora má jistě pravdu v tom, že voliči tomu vůbec nerozuměj a že jsou něco jako publikum na představení. V zásadě tím uhodil hřebík na hlavičku v tom, že demokracie je u nás z velké části jen jakési divadelní představení a že skutečná rozhodnutí se dělají jinde - to je stejná paranoia, jakou mají alt-right a Trumpisté, mimochodem... má ovšem pravdu v tom, že dnes je to spíš konkurs na ty, které z průšvihů bude možné obvinit. Někteří mladší členové jsou dost chytří, aby to věděli, tuší v tom předčasný konec své politické kariéry a vrhají se k záchranné brzdě.

    Skutečná politika a "radikální opoziční divadlo" by skutečně byly dvě různé věci, já byl před těmi 12 lety určitě motivován spíš jako rozhněvaný mladý muž, co se chtěl účastnit radikální opozoční show a stávající strany mu v tomhle směru nic nenabízely... ale to zkrátka nejde dělat celý život, proto mi spíš začaly zajímat mechanismy popisující kdo a na základě čeho o něčemu rozhoduje... bohužel, patřím těm, kteří se už jen ve vnitřní byrokracii Pirátů totálně ztratili, v průběhu času.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: To je dost nesmysl. Většina peněz jde do:

    - zaměstnanců a kontraktorů (koordinátoři, mediální apod)
    - marketing
    - nájem prostor

    Zbylé výdaje jsou zcela marginální.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HWLLFFRDD: tak 23:00 to uz bude v mediach, imo
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    HONCKA: Takže tak v pátek by to mohlo bejt? omg
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    Proč paní Richterová hájí Ondřeje Dostála? Zdá se, že má na mysl nějaký koncept takové svobody, kdy mohu svobodomyslně ohrožovat ostatní. To mi nepřijde moc dobrý...

    Podle vás je tedy v pořádku, aby váš kandidát na ministra zdravotnictví nebyl naočkovaný v momentě, kdy všechny přesvědčujete, aby se nechali naočkovat?
    Respektuji, že i u jiných nemocí platí možnost uznávat protilátky. Toho, čeho chceme dosáhnout očkováním, je dosaženo přirozenou imunitou. A byť vyzývám a podporuji, aby se lidé, kteří covid prodělali a protilátky mají, nechali očkovat, tak současně chci, aby očkování bylo vždycky dobrovolné a lidé, kteří mají vysoké protilátky, nebyli do něho nuceni. Tito lidé jsou v dnešním systému tlačeni k očkování a mně připadá, že to ani medicínsky nedává smysl.

    Richterová: Někteří kandidáti SPOLU na ministry jsou nepřijatelní
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HWLLFFRDD: 22:00 končí hlasování, pak musí to ověřovatelé dešifrovat
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Už to bude?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JONY: ano. Už jen většina legislativních návrhů přichází z ministerstev a ne od poslanců...
    JONY
    JONY --- ---
    Už to někdo psal vedle, ale celé to působí, že řada Pirátů netuší, co všechno je možné z pozice ministra (a jeho náměstků) prosadit nehledíc na matematiku ve vládě a parlamentu.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: no hele takhle to vypadá, že místzo abyste něco dělali ve vládě, budete 4roky brečet nad rozlitým mlíkem a bezvýznamně pičovat vedle Okamury, a jestli si myslíš, že jediné, co mohli Piráti za ty 4 roky světu dát, jsou práva pro LGBTQ a sociální bydlení, který mají poměrně malou šanci v aktuální sněmovně projít, tak vlastně o tolik nepřijdem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: hele, státní prachy z velký části jdou zpět státu za samotnou účast ve volbách... to, že máme stranu a nějaký servery, kde si hlasujeme, to fakt v pohodě pokryjou naše členský příspěvky

    NIEKT0: asi souhlasím, že poraženými těchto voleb jsou liberálové a prostě byla tam dvojí smůla: my jsme se asi neměli do koalování se STAN tak hrnout, já osobně jsem se nechal unést atmosférou Milionu chvilek, ale ta prostě měla sloužit jen k houfování Spolu. Kdyby STAN šly do Spolu, mohli jsme dopadnout o hodně lépe sami a být rozhodujícím jazýčkem na vahách... ovšem po bitvě je každý generálem. A každé další volby jsou jiné, než ty předchozí.

    Druhým průserem liberálů, za který ovšem mi nemůžeme, byla neschopnost ČSSD a SZ nějak se domluvit na 3.demokratické koalici (je fakt, že by asi hodně oslabila i nás).

    Nicméně nesouhlasím s tím, že v té vládě budeme bezmocní. Pokud se to prohlasuje, budeme tam hodně vidět. Budeme moci na největší průsery upozornit tak, že demonstrativně odejdeme (ne jako Hamáček, který tam seděl a seděl až do hořkého konce). Nemyslím, že jako dobrovolná opozice budeme kohokoliv zajímat.

    Samozřejmě, že výsledek v krajských a komunálních volbách bude pro vládu jistým vysvědčením. Pokud bude špatný, tak to fakt bude signál k tomu, aby ministři podali demisi, protože by to znamenalo, že svojí cílovku zradili...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    JVMLOK: no "posrane" to uz je, ako pisem nizsie, bohuzial. 4 poslanci v PSP su vysledok, ktory tak enjak urcuje tvoje lmity. Teraz je otazka, ktora zo zlych moznosti ta bude boliet najmenej, a v akom casovom horizonte.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HONCKA: Jestli potrebujem dalsi pijavici na statni prachy jen proto, aby existovala, a aby 1100 lidi melo o cem hlasovat na internetovym foru, tak si fakt myslim, ze si smyslplnou politickou praci a boj proti plytvani verejnymi prostredky predstavuju jinak.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    NIEKT0: mno mas pravdu, budou krajsky, eurovolby... takze jestli to ted Pirati poserou tak dostanou feedback dost rychle na to, aby si do konce volebniho obdobi v parlamentu nasli novou praci a vymysleli, jak stranu co nejvic potichu rozpustit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    972 odevzdaných hlasů z 1193
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: Ok, toho jsem si nevšiml. Děkuji za upozornění, dám si zatraceně pozor abych tuhle chybu znovu neudělal! ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no hele, ale tak nejde celý život zůstat antisystémovou protestní stranou. v podstatě určité změny, které musí příjít, nejde asi prosadit tak, že stát úpllně zrušíme. Já osobně taky nejsem úplně šťastný z toho vývoje, kdy jsme se v maximální míře tvářili jako catch-all party, a teď vlastně, když jsme teda tu všeobecnou přijatelnost úspěšně předstírali, bychom měli couvnout a odmítnout to, co se obecně v politice pokládá za úspěch (byť je to relativní).

    Fakte jem, že i kdybychom na vládu měli pozitivní vliv (ČSSD jistě na Babiše taky měla), tak ve výsledku se na nás svede cokoliv, co ta vláda zvoře (viz "Hřib v Praze může za dpravní zácpy"..). Ale přesto si myslím, že je je logičtější do toho jít, než nejít.

    Ovšem to, s jakou samozřejmostí (vesměs zřejjmě nevoliči) Pirátů předpokláají, že do toho Piráti MUSÍ jít za každou cenu, že to předem slíbili, apod. - tak to je hodně nepochopení situace. Piráti v podstatě slíbili Milionu chvilek, že nebudou kazit vznik antibabišovských koalic, a zapojili se. Toto dodrženo bylo. Ale to, že celostátní fórum bude povolební koalici ratifikovat, bylo od začátku veřejně známo, takže to pokřikování, jak jako máme povinnost to schválit a co že si vůbec dovolujeme o tom diskutovat, tak to je s prominutím drzost. Pokud ostatním vyhovují strany vůdcovskéo typu, kde je všechno předem dané a žádná diskuze nehrozí, tak je to jejich věc. U Pirátů se o tom principálně diskutovat a hlasovat bude, i kdyby to vypadalo na 80% pro a 20% proti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam