• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    DRASTICS: máš právo na svou víru a svůj názor. Ale ne na vlastní fakta.

    Ano, to jakým způsobem Babiš&spol o vakcínách mluvili (tečka) bylo lživé nebo naivní. A říká nám to mnohem víc o tom, že Babiš je populista, než o vakcínách samotných.

    Očkování funguje - na výrazné snížení rizika úmrtí a hospitalizace a nějak i na snížení rizika chycení viru. Nemocnice plní primárně neočkovaní. S interpretací čísel ti (jaktože jsou tam i očkovaní) pomůže třeba https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-proc-ockovani-v-nemocnicich-dokazuji-ze-vakcina-funguje-179565

    Zbohatnutí - jako jo, asi na tom výrobci něco vydělají, společně s akciovými spekulanty/investory, ale pořád je očkování levnější než 1 den hospitalizace nebo 3 dny nemocenské nebo specializované vyšetření přetrvávajících obtíží po nemoci.

    Dostál je odborník na to, jestli stát dodržuje svoje vlastní pravidla v oboru zdravotnictví. To je důležité, velmi relevantní třeba pro kontrolní roli. Ale ministr by měl vidět šířeji.
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    DRASTICS: Není to smysluplný. Vědomě ohýbá data. Respektive je vytrhává z kontextu. Tlačí jedinou svobodu a to je, že se lidi nemusí dát očkovat. Žel pro tuhle svobodu je ochoten nechat jiný lidi umírat a přeplňovat nemocnice díky čemuž zase další lidi nedostanou péči, kterou potřebují. Takže je to svoboda která ničí svobodu jiném lidem. To je podle mě špatně.

    Jinak tedy nenavrhuješ žádné řešení. Ať tedy lidi umírají. Hurá středověk před vakcínami, kdy měli lidi svobodu zemřít na plno různých nemoci. Hurá!
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Poslech jsem si co rika a nejak nechapu ten hejt. Rika tam ze 20 let uci na vejsce zdravotni pravo . . . . . A pokud nefalsuje ty data a studie a je to pravda co sdili, tak jen uziva logiku a pak to povazuju za spravny. Taky moc nechapu proc by se nemoh vyjadrit k zdravotne/pravni otazce? Me co rika prijde smysluplny a nijak neodporuje politice piratu a ukazuje logiku dane veci. Vakciny fungujou nahovno a tlacenim je, jako spasnej krok, je lez. Lzi je na tom to, ze nikdo nevi, jestli je to spasnej krok. Neni to prezentovano , ze je to "mozna" spasny krok, ale naprosto sebejiste "je to zachrana". A to uz bylo loni. Zili jste tady na ty planete se mnou? Rikali mi, ze kdyz se vsichni napejchnou, jsme v cajku. A kde jsme misto toho? Vhajzlu.

    A prirovnani. To ze je nekdo mechanik, neznamena, ze neumi velmi blizkou klempirinu a zamecnicinu . . . . . Zdravotni pravo 20 let? Musel projit kurva hodne kazuistik a tudiz i nabiflovat, ceho se to tyce, co je podstatou problematiky etc.

    Ockovani je pro me otazkou viry. Neverim, ze by bylo ockovani nejak nebezpecny, ale vcelku uz verim, ze to moc nemaka. (Opustim od konspiracnich domnenek, ze je to cely kuli $$, aby se prerozdelil svetovej kapital od malejch k velkejm, aby se trochu potocil ekonomickej globalni tok). Verim v sebe a svoji imunitu. Nemoc jsem (asi) mel (kdyz jsem chciplej lezim, stonam, cekam, nebudu behat na testy, abych vedel jestli stonam s tim, nebo onim. Minulej tyden prvni pigaro, jen abych mel pokoj od vnitrniho dialogu nechat se/nenechat se a abych moh vzime do tepla.

    Pisu to tu, protoze chci ulozit nejakej svuj vhled a porovnat ho treba s realitou za rok, az se budou v 3 zavreny zime a zavrenych okresech vyjimat bilbordy, at si dame 4 a 5 tou davku, ze to uz je na stopro to posledni nutny.
    KEB
    KEB --- ---
    Pánové, že vám to za tu námahu stojí. Pokud nemá ten minuskujici blbeček dost kuráže na veřejný výstup, tak mi může tak akorát vykouřit prdel ;-
    SADY
    SADY --- ---
    XCHAOS: minus udelas i z vypisu poslednich prispevku, ve statistikach pak nejsi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no ale sakra, když mám někoho v oboustraném ignore, jak může vidět moje příspěvky a minuskovat je? Grr....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IOM_NUKSO: jo no jo, vlastně když mám někoho v oboustranném ignore a nejsem moderátor... :-)) tak se toho nezbavíme.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    XCHAOS: jeste jsou neviditelni IDcka...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIGHTFURY:
    IOM_NUKSO: ale v momentě, kdy jsem měl -1, jste to četli jediní vy dva, takže jeden z vás buď kecá, nebo je v NYXu bug :-) nevím, musím si asi koupit prémiovku :-)

    Jediná šance je plusovat všechny aspoň trochu normální příspěvatele, no
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    XCHAOS: Nope.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Ne ja ne, jen ctu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Takže buď IOM_NUKSO nebo NIGHTFURRY :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: lze to reverzně inženýrnout sledováním statistiky a toho, kdo má 0 nepřečtených příspěvků. Bude to jeden z Dannyho klonů, Ufo na něco takového nemá dostatečnou výdrž..
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MARTYZAN: očividně nemá koule na to, aby vyšel z anonymity, já s premiovkou mínusy nedostávám :)
    KEB
    KEB --- ---
    MEMNON666: já o něm tak dlouho neslyšel, že jsem na něj zapomněl. Obávám se, že tohle bude asi typická ukázka fachidiotismu. Což ho nijak neomlouvá
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    KEB: Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc.,
    Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jiří Beran | Sisyfos - Český klub skeptiků
    https://www.sisyfos.cz/clanek/1520-zlaty-bludny-kovidak-v-mimoradne-covid-kategorii-jednotlivcu-za-rok-2020-jiri-beran
    KEB
    KEB --- ---
    MEMNON666: který? To mi evidentně uniklo
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KVALKAN: Ups:)) pardon!
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    FRK_R23: No, ptal se na mínusy. Ne na plusy :D
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam