• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MAWERICK: inu, říkat bezpečnostním politicko-byrokratické výdaje, to chce odvahu ;-) jj, všechny ty předpisy, vyhlášky a regulace, to jsou jen brzdy pokroku. viva la resistance! pryč s předběžnou opatrností!
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KEB: takze tldr je vicemene takove ze ono by to i fugovalo kdyby se na to nenavesily naprosto nesmyslne/likvidacni druhotne politicko-byrokraticke vydaje... :)
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: ano souhlasím ten car papíru jménem energetická koncepce je naprosto k ničemu a beznadějně zastaralý.

    Po solárním boomu jsou oze sprosté slovo a navíc se jak pes honime za ocasem nových Dukovan, a jako vždycky nám ujíždí vlak. Až v téhle republice probudíme, tak bude zase pozdě jako vždycky.
    OTZ
    OTZ --- ---
    do 10 let to ses hodne optimista :) pri soucasny dostupnosti a distribuci zdroju spis tak 30.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: při zachování aktuálního trenud růstu cen energie? Jasně. to bych radši tch 300G pvrazil do vývoje orbitálních μW nebo trochu míň scifi cold fusion generátorů. Jinak investive znamená, že máme pořád ještě výrazný náskok před těmi, co začnou inovovat nebo upgradovat a prodlužovat životnost aktuálních jaderných zdrojů. Kalkulace na udržitelné zdroje, na základě kterých je vypínané jádro a plánovaný přechod na větrnou a solární energetiku byl dělaný v době, kdy nexistovaly kryptoměny a metaverse, do kterého do 10 let spadne velká významná část populace...včetně energetických nároků na běh VR infrastruktury.
    OTZ
    OTZ --- ---
    no z neceho nemecko musi zit :)
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: a v čem nám pomůže 1gw zdroj, za patnáct let a za 300 miliard? A to ještě když to půjde relativně dobře
    OTZ
    OTZ --- ---
    jenze to by se CEZ posral pac by ztratil monopol..tyhlety relikty minulyho stoleti by se mely taky rozebrat.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Souhlas. Osobně bych stavěl buďto malé modulární jaderné reaktory (Britanie už má první objednaný). Anebo masivní investice do decentralizovaných obnovitelných zdrojů.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: Jasně. Radši zůstanem závislí na ruským plynu nebo si prostě zvyknem na blackouty, když se náhodou pčes zimu udělá -10°C. Aspoň bude nebude Vladimírovi líto, že jsme ty miliardy neutratili někde jinde za jaderné trechnologie.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: já osobně doufám, že se ani stavět nebudou a nezačnou. Všude to skončilo martyriem a mnohonásobně překročeným vším. V naší republice, kde nedokážeme postavit pitomou dálnici to musí skončit naprostou katastrofou.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: ok, dáme mu šanci, nic jiného nám stejně nezbývá. Nicméně bych mu doporučil, zvláště pokud mu média křivdí, se někam vecpat a uvést věci na pravou míru. Nezapomeňte, piráti, že se blíží volby!
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Mám z tebe pocit, že dáváš rovnítko mezi protiizraelský a nejde ve všem Izraeli naprosto na ruku.

    Já jsem nečetl ani jeden protiizraelský postoj. A to jsem se s ním o těch věcech bavil i v hospodě u piva. Slyšel jsem postoje, které nejsou zcela podlejzavé, které jsou vyvážene, ale nikoliv PROTI. Naskočit na retoriku vše, co se nelíbí nějaké skupině lidí je proti je hrozná blbost. Když řeknu: "Sledování NSA US občanů bylo porušení práva", tak také nejsem proti USA. Dokonce se shoduji s názory jejich justice, ale mnozí vládní představitelé z US by mě za to neměli rádi.

    ad Dukovany: Nejsou pase, protože se ještě nestaví. Teď se vyhodnocuje => rozhoduje. Ale i kdyby, tak MZ je mstivý a snaží se pomstit.
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: no ty Dukovany tam nebyly, protože jsou pasé. Btw když lipavsky není protiizraelská zaměřený, když je to mediální manipulace, proč jsem ho to nikde nezachytil vysvětlit, třeba. Nebo se na to teprve chystá?
    KEB
    KEB --- ---
    OTZ: to samozřejmě ano, ale bezbřeha podpora Palestinců v čele s Abbásem, jak ji většinově předvádí EU v ČR bude narážet na odpor vždycky, doufám.

    Ono je těžký se ztotožnit s bojovníkem za svobodu, co přeleze plot a uboda malou holku, s někým kdo s nožem napadne matku s kočárkem, kdo střílí rakety ze škol atd

    Jo a když jsme u té Palestiny, kdy že tam byly poslední volby?

    No počkáme si, co z lipavskeho vyleze. Já na něj konkrétně názor nemám.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    SORROW: To s udajnym protiizraelskym postom priniesla jedna jedina novinarka bez uvedenia zdroja, zhodou okolnosti byvala zamestnankyna izraelskej ambasady. Ci sa nenechavate trochu medialne manipulovat. Neviem ci si sa niekedy s Lipavskym bavil, ja par krat ano, a zrovna nejake protiizraelske postoje fakt nema. Asi to nie je uplne "ich clovek", a nebude prvy v rade tlieskat ambasade v Jeruzaleme, alebo aspon nie bez toho, aby to za nieco vymenil, ale propalestinsky 100% nie je.
    OTZ
    OTZ --- ---
    a? Izrael je dobrej partner, ale urcite neni svatej a kritiku si taky zaslouzi.
    SORROW
    SORROW --- ---
    KEDRIGERN: ale no tak - nejde přece o to, co Lipavký možná řekl, nebo co si možná myslí

    jde o to, že evropská levice je od poloviny minulého století okouzlená mladými palestýnskými bojovníky za svobodu a naše proevropské, progresivní (nebo jak se to teď říká) křídlo s oblibou papouškuje její názory

    co na tom, že těm bojovníkům za svobodu je teď šedestát a jejich boj spočívá v odmítání míru a v posílání palestinských dětí zabíjet civilisty přes hranici

    dal jsme si práci a pročetl příslušné ankety/vlákna na našem fóru a nenabyl jsme dojmu, že by názory v naší straně byly podobně proizraleské, jako byla vládní politika

    no a když nějaká strana pošle do vlády ministra, tak nějak se čeká, že do zahraniční politiky bude vnášet názory své strany, resp. voličů

    takže zpátky k začátku: nejde o to, co Lipavský možná řekl, nebo si možná myslí, ale o to, odkud na to zamini přichází a koho tam bude reprezentovat; a zcela jistě tam přináší odklon od dlouhodobě proizraelské politiky státu
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Izrael rezonoval právě protože byl v mediích.
    SORROW: Jaký odklon?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam