• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: můžeš ukázat zdroj, kde mi “vadí kádrovaní”, nebo prostě jen tak kecáš?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NECROMAN: Najlepsie je, ze to "zavdecit se vsem" je stale ten isty dockinez, raz sa mu nepaci kadrovanie, raz zase kto kandiduje.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    GAARQ: klasika, když mají Piráti otevřené primárky, kam se může přihlásit skoro kdokoliv, tak je to špatně. Pokud si Piráti nastavují základní požadavky na kandidáty, tak je "kádrování" a taky špatně. Nedá se zavděčit všem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: faktem je, že Piráti vnesli institut stranických primárek do českého politického prostředí jako první. Do té doby tu sestavovaly kandidátní listiny různé ústřední výbory či leadři stran osobně... dnes ovšem kulturu primárních voleb začínají napodobovat i jiné strany, takže to ještě bude zajímavé...

    Ano, "společné primárky" se STAN se nám vymstily. Stejně tak mám určitou něpekná ošklivá věc na Pankráci, kde ta zastupitelka taky probublala právě přes naše primárky. Není to univerzální všelék, samozřejmě se předpokládalo, že si členská základna nějak mezi sebou předá informace kdo je kdo, což samozřejmě pokulhává... spousta sympatizantů Pirátů se dlouho nechtěla otevřeně angažovat s plným hlasovacím právem člena, spousta členů je pasivních a popravdě, získat informace už jen o později přijatých členech (ted je nás přes 1200, s tím, že největší Dunbarovo číslo je 150 a nikoho ho nevyplýtvá celé jen na politiku...) není jednoduché, vytvářejí se tedy různé frakce, dané v podstatě píš tím, kdo koho zná osobně od vidění, než tím, kdo má s kým nějak super shodné názory... no a když máme v primárkách posuzovat ještě nezávislé kandidáty, tak je pak možné ledacos.

    Ano, "obrandování" kandidáta logem Pirátů by mělo být zárukou nějakého elementárního předvýběru kandidáta více než jednou osobou. Nic víc tím zaručit nejde.

    Nikdy nemůže být přebytek míst, kde mohou členové s příznivci (nebo i s kritiky a oponenty - ale těm z principu nejde o úspěch značky Pirátů, takže tam přínos té debaty vždy bude omezený...) debatovat vhodnost různých kandidátů nominovaných do primárních voleb. Vhodným místem je podle mě i tenhle klub... zkrátka, je nutné posbírat informace, dokud je čas...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Fakty su, ze prihlasit sa moze ktokolvek. Ak by bol zvoleny, to uz by bolo samozrejme nieco ine...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOCKINEZ: jak bys chtěl podobné soutěžící vyloučit předem? kde by ta preselekce končila? vždyť by to bylo snadno zneužitelné a v důsledku horší, než dovolit kandidovat i magorům a zlounům. od toho jsou primárky, aby je vyloučily. přihlásit se může i vandas, a mně nezbývá než doufat, že by neprošel ;-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HONCKA: jaká fakta? Já se vyjadřuju ke skutečnosti, že se u vás k soutěži v primárkách může přihlásit i takovej šmejd.

    Kdo bude příště? Vandas? Nebo antisemita Tožička?

    Oh wait, ten za vás málem kandidoval na senátora.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DOCKINEZ: co si třeba ověřit nějaké fakta, Bartík se pouze přihlásil do primárek, což by si mohl, pokud by si měl tam trvalé bydliště i ty, primárky na lídra tam budou až 26.2.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Koukám, že fake news vadí jen u druhých

    Šířil fake news, že má Zeman rakovinu. Teď chce Bartík v Brně kandidovat za Piráty - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/Sbyfn/siril-fake-news-ze-ma-zeman-rakovinu-ted-chce-bartik-v-brne-kandidovat-za-piraty
    SORROW
    SORROW --- ---
    WATTEVILLE: a šest z jedenácti ze zdrželo. To není úplně silný mandát ...
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    Tak škoda :)

    CTK: Zastupcum Piratu v Praze-Reporyjich se nepodarilo odvolat starostu Pavla Novotneho (ODS). Pro hlasovali pouze dva z 11 pritomnych zastupitelu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Držet slovo v politice? WTF. To bychom rovnou mohli třeba chtít, aby partaje dodržovaly svůj program.

    Svatá prostoto.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: ja v tom nejak zainteresovany nie som, ale nevidim to ako spor X vs Y, ale ako ked X povie ze bude nieco (ne)robit, my ho v tom podporime, tak budeme vyzadovat aby to tak naozaj bolo.
    SORROW
    SORROW --- ---
    DOCKINEZ: Ne, byl zvolen (mimo jiné) Pirátskými hlasy. My jsme byli v koalici a vystoupili z ní až nedávno - právě kvůli tomu jeho odsouzení.

    TL:DR to není o nějakém Vítovi, ani o mocenských hrách v Řeporyjích, nýbrž jen a pouze o tom, že Pavel nedrží slovo, které dal.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SORROW: Hele, a proč by vám vůbec měl něco slibovat? Vždyť stejně sedíte v opozici, ne?

    Prostě dělejte co umíte.
    SORROW
    SORROW --- ---
    DOCKINEZ: já ale pořád nechápu, jak to souvisí s tím, že nám Pavel slíbil, že už znovu odsouzen nebude, protože tyhle věci poškozují obec?

    a ne, opravdu nechceme řešit, které trestné činy jsou závažné, a které jsou "vlastně v pohodě" - to je dilema žáby sedící v hrnci s vařící vodou ...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SORROW: o princip? Já měl za to, že Piráti jsou strana, který vadí fake news.

    Takže tady je na jedný straně zmrd, lhář a podvodník M. Vít. To je ten pán, co o sobě tvrdí, že je marketingový manažer FC Barcelona, ale daný klub ho jen tak mimochodem vůbec nezná.

    A na druhý straně kokot Novotný, který na lhaní p. Víta dlouhodobě upozorňuje a varuje před jeho osobou. Já Novotnýho nesnáším z duše, ale přijde mi úchylný, abyste se po něm vozili za něco, co zrovna dělá správně. Jako by nebyl asi tak milion jiných věcí, na kterých ho jde utáhnout.

    Pěna dní: Kdo si zaslouží trest? - Svitavský deník
    https://svitavsky.denik.cz/arena-nazoru/pena-dni-kdo-si-zaslouzi-trest-20220910.html
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Konečně Piráti hájí nějaké principy.
    SORROW
    SORROW --- ---
    DOCKINEZ: Nejspíš to nedopadne. Jde ale primárně o princip.

    K právní moci mám tento článek: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/novotny-starosta-soud-pronasledovani-pokuta-podminka.A220106_150231_praha-zpravy_zuf

    Jakého grázla a podvodníka? A z čeho usuzuješ, že jsme na jeho straně? Máš nějaký zdroj?

    Pokud myslíš Víta, tak ten je mi sympatický asi jako ... Novotný (vyber si který). Pointa ale není v tom, za co byl Novotný odsouzen, nýbrž v tom, že písemně zavázal rezignovat, pokud bude znovu odsouzen. A teď se k tomu slibu najednou nezná.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SORROW: Tak se nezapomeň pochlubit, jak jste dopadli.

    btw není ten rozsudek nepravomocný?

    A ještě jeden dotaz - proč jste na straně podvodníka a grázla, na jehož činnost Novotný léta upozorňuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam