• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SORROW: o princip? Já měl za to, že Piráti jsou strana, který vadí fake news.

    Takže tady je na jedný straně zmrd, lhář a podvodník M. Vít. To je ten pán, co o sobě tvrdí, že je marketingový manažer FC Barcelona, ale daný klub ho jen tak mimochodem vůbec nezná.

    A na druhý straně kokot Novotný, který na lhaní p. Víta dlouhodobě upozorňuje a varuje před jeho osobou. Já Novotnýho nesnáším z duše, ale přijde mi úchylný, abyste se po něm vozili za něco, co zrovna dělá správně. Jako by nebyl asi tak milion jiných věcí, na kterých ho jde utáhnout.

    Pěna dní: Kdo si zaslouží trest? - Svitavský deník
    https://svitavsky.denik.cz/arena-nazoru/pena-dni-kdo-si-zaslouzi-trest-20220910.html
    SORROW
    SORROW --- ---
    DOCKINEZ: Nejspíš to nedopadne. Jde ale primárně o princip.

    K právní moci mám tento článek: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/novotny-starosta-soud-pronasledovani-pokuta-podminka.A220106_150231_praha-zpravy_zuf

    Jakého grázla a podvodníka? A z čeho usuzuješ, že jsme na jeho straně? Máš nějaký zdroj?

    Pokud myslíš Víta, tak ten je mi sympatický asi jako ... Novotný (vyber si který). Pointa ale není v tom, za co byl Novotný odsouzen, nýbrž v tom, že písemně zavázal rezignovat, pokud bude znovu odsouzen. A teď se k tomu slibu najednou nezná.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SORROW: Tak se nezapomeň pochlubit, jak jste dopadli.

    btw není ten rozsudek nepravomocný?

    A ještě jeden dotaz - proč jste na straně podvodníka a grázla, na jehož činnost Novotný léta upozorňuje?
    SORROW
    SORROW --- ---
    WATTEVILLE: to si piš!
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    SORROW: jako TY ho chceš odvolat? :)
    SORROW
    SORROW --- ---
    U nás v Řeporyjích ...

    Piráti v Řeporyjích chtějí odvolat Novotného. Mám na salámu, reaguje - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-pirati-v-reporyjich-chteji-odvolat-novotneho-mam-na-salamu-reaguje-188544
    OTZ
    OTZ --- ---
    me se "libilo", jak polskej premier prohlasil, ze uzavrenim dohody problem prestal existovat. to vubec nezni arogantne..
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: heh
    "Na nedalekém povrchovém dole Jänschwalde v Německu se opravdu těží ostošest. Hnědé uhlí tam dobývá konsorcium tvořené skupinou EPH Daniela Křetínského, Patrika Tkáče a fondem PPF Investments a tamní lignit krmí hned čtyři hnědouhelné elektrárny, které tvoří důležitou součást německé energetiky. „Němci proto od sporu kolem dolu Turów dávají ruce pryč, i když těžba ohrožuje i německé pohraničí, třeba město Žitavu,“ říká liberecký hejtman Půta. Žitavě hrozí poklesy půdy či poškození nebo propady celých budov."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Fórum Pirátské strany - Přihlásit se
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=1535&p=798092#p798092
    Stručně by bylo možno shrnout hlavní problémy takto:

    Dohoda legitimizuje předchozí porušení evropského práva ze strany PL (článek 3 odstavce 11 a 12 konstatují, že k datu podpisu smlouvy byly zásadní pochybení a legislativní nesoulady napraveny, oproti tomu stanovisko generálního advokáta SDEU posuzuje stav k datu podání žaloby, ve prospěch České republiky). V textu dohody je to napsáno nenápadnými slovy, které vyžadují znalost právní terminologie z oblasti mezinárodní/evropské ochrany životního prostředí.
    Dohoda umožňuje vládám utajovat informace o tom, jaké dopady má pokračující těžba. To je schované v čl. 14 odst. 9, na bázi procesu “PL označí tyto informace za informace v zájmu státu, my to uznáme a utajíme je.” To je velký problém, protože pokud by to fungovalo takto, pak dohoda fakticky omezuje listinou chráněné právo na informace o životním prostředí (čl. 35 Listiny) a pak to znamená, že ji měl před schválením projednávat Parlament. Režim smluv upravujících práva a povinnosti lidí je totiž jiný než režim mezivládních smluv. Toto může být důvod, proč dohodu zpochybnit u Ústavního soudu. Pokud by k tomu došlo, pak budou Piráti nuceni hájit dokument, který bere lidem informace.
    Existuje test, jak toto ověřit. Dohoda v čl. 2 odst. 5 d) konstatuje, že CZ strana dostala od PL strany informace o posouzení stávající funkčnosti podzemní bariéry. Jsou to tedy informace, kterými oficiálně disponují české úřady. Pokud by si je kdokoliv vyžádal (například 106kou), dostane je, nebo mu úřady odpoví, že podléhají režimu utajení?
    Dohoda předpokládá ustavení zmocněnců na české a polské straně, kteří budou mít rozsáhlé rozhodovací pravomoci (navrhují jména, opatření, technické věci), kontrolní pravomoci (odpovídají za vzájemné plnění závazků) a sami budou rozhodovat o tom, jaké informace pustí dál. Dohoda neobsahuje žádné kontrolní mechanismy, jak kontrolovat zmocněnce.
    V dohodě se česká strana zavázala každý rok reportovat Polsku, jaké projekty udělala za peníze poskytnuté na kompenzacích. Projekty ale nejsou ve smlouvě specifikované. To znamená, že Polsko může zpochybňovat české kroky až do úrovně žaloby před SDEU. Česko je v tomto zcela podřízené.
    Dohodou se Česká republika vzdala nároků, které jí plynuly z dosavadního porušení evropského práva polskou stranou. Podruhé už v téže věci žalovat nemůže. (Čl. 2 odst. 4) a dokonce ani v jiných pochybeních týkajících se dolu Turów (čl. 14 odst. 10). Dozorčí role SDEU je omezená jen na rozhodování o tom, jestli strany postupovaly v souladu se smlovou, nebo ne (jde o zcela jiný typ soudního řízení).
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEB: "nikdy nebude" je ta jediná část tvého postu, která se zakládá na realitě
    KEB
    KEB --- ---
    JVMLOK: vůbec Němci nedohodi z Žitavy do turowa sutrem, ale v klidu já si taky myslím, že ten klerofašistický stát ve který se Polsko pomalu mění je v pohodě, proč bychom měli držet basu s Němcem.

    A souhlasím, podle nás se německá politika neřídí, a dokud se budeme chovat jako kokoti tak ani nikdy nebude
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    NIEKT0: "dohadovali to vecer pred sudom co uznal ze poliaci maju problem" a to se samozrejme nedalo ocevat, nebo nikdo nemel informace podle kterejch by to tak mohlo dopadnout, ze ne.

    KEB: pro Němce je to nějaka prdel na vychode, ulohu Cechu vnimaji asi jako to nejszasadnejsi na sve zahranicni politice, ktera v posledni dobe minochodem narozdil o Polska vrazne inklinuje k podavani rukou v Kremlu. Presne z toho duvodu se Nemecko dlouhodobe snazi o koordinaci postupu proti Turowu s ceskou stranou. Wait!

    Kdo chce psa bít, hůl si najde, i kdyby to byl jenom klacek ze stromu, pro kterej nevidí les...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    k tomu se hodí jeden starší anketní polski humor
    Anketa ohledně situace kolem kauzy ČR vs Polska - Turów
    https://www.youtube.com/watch?v=Ir7bUfv9-Oc
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: a protože je to stejný problém pro Němce jako pro nás, tak jsme v tom Němce nechali. Tudíž dostaneme almuznicku, vlezli jsme do prdele Polákům a před Němci jsme za kokoty. No a s kým je v EU být lepší za dobře, s Polskem nebo Německem? To nechť si každý posoudí sám.

    Ne tohle je win pro Poláky, ale pro nás rozhodně ne.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    JVMLOK: nie je to win-win ani omylom. Vyinkasovali za to tolko, co by poliaci zaplatili na pokutach za 2-3 mesiace. (noticky co dostali hovorili nech nejdu pod 50M E, isli na 45M E). Voda odtekat bude, kontrola len na 5 rokov (nemali ist pod 10 rokov), dohadovali to vecer pred sudom co uznal ze poliaci maju problem. Navyse vsetko hnede uhlie co tam vytazia, tak spalia a polka z necistot pojde do CR. Aj keby im islo ciste o peniaze, a otvorene kaslali na ludi, stale mohli vyhandlovat ovela, ovela lepsie podmienky.

    Skor to vyzera, ze PiS v skutocnosti vyhrala volby aj v CR, len si to doteraz moc ludi nevsimlo.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: Neni to jedno? takhle je to win win. Turow tak jako tak vyresi EU, Nemci a Polaci sami, my dostanem odskodneni a jeste jsme udelali vstricny gesto k sousedum. Aikido.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: no spíš se ODSce v Liberci nelíbilo, že by pokuta za Turow šla do kasy EU a ne jim :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Furt to nejak nechapu. Znamena to, ze Fiala a spol shrabli pro CR nejaky love, za to, ze se budou potichu divat, jak na Polaky kvuli Turowu bude vyvijet tlak nejen EU, ale i jejich vlastni pravni system, kterej Turowu neprodlouzil povoleni?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Narrative Device
    https://narrative-device.herokuapp.com/createstory
    Themes: Pirátská strana and lignite mine Turow
    Story:
    In the remote, lignite-rich forests of eastern Europe, bands of young, radical environmentalists have been waging a years-long guerrilla war against the local mining company, Turow. Turow's mine is one of the biggest sources of pollution in the area, and the activists believe that the company's practices are responsible for the rapid deforestation of the forest and the acid rain that blights the local towns. The company has responded to the protests by employing a team of ruthless mercenaries, led by a ruthless former Russian Special Forces colonel, to suppress the activists. The activists, in turn, have turned to a group of ghostly, masked figures known as the PIRATSKÁ STRANA for help. The PIRATSKÁ STRANA are a group of skilled hackers and cyber-warriors who have vowed to use their skills to fight the company's battle on the digital front. Together, they are determined to bring Turow to its knees.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: sam si skoncil:)

    Ale inak ano, tych nedostatocne riesenych problemov je dlhodobo viac, a toto je skor dosledok, ziadny zaciatok ani nejaky prelom. Holt, ked sa nechas ovladat mediami, tak takto dopadas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam