• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Konec sólové hry digitálních gigantů? Evropa je o krok blíže revolučním pravidlům
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/digitalni-giganti.html
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FERRYH: Primarne Lidovci, vyzera ze momentalne v koaliicii s socanmi. Ale to sa meni podla aktualnych pomerov v parlamente, Lidovci su v tomto asi ta hlavna garancia debilnych napadov.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    dokaze nekdo vysledovat, ktere lobby nebo frakce v EU za tohle muze a zacala to prosazovat? abych je proklel do steho kolena potomstva!
    FERRYH:
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    NIEKT0: ...ano, mas pravdu ... vsichni vime, ze se to s tim Velkym Bratrem zhorsuje stale vic... ;O(
    ...a opravdu - davat to kontrolovani sifrovanych dat do zakona je naprosto vrcholna zvrhlost hodna tak akorat Putina a Cinanu... :O((
    od EU bych to necekal, specialne pote, co tak drsne prosazovala po celem svete pomerne striktni "ochranu osobnich udaju"... ;o(
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: Ved to uz robil apple, to je furt to iste dokola. Technicky nie je sposob ako to rozumne spravit. Ono na druhu stranu, uz dnes zije drtiva vacsina spolocnosti v digitalnom feudalizme, a realne na vyber nemaju, hlavne vo svete smartphonov, ale uzakonit to ako povinny stav je obzvlast debilne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: Právě, že by bylo potřeba to vidět celý, jestli to není zase předpis vlk se nažral a koza zůstala celá. Jinak i v druhý případě cestu z toho vidím, že se ty služby rozpadnou na 2, jedna posílá a druhá kryptuje
    OTZ
    OTZ --- ---
    HONCKA: me to vysvetlovat nemusis, spis tem priposranym majitelum, co si mysli ze je jde zase nekdo obrat :))
    OTZ
    OTZ --- ---
    smrdí to každopádně
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OTZ: jde o to, že imho hromada lidí, co vlastní nějakou druhou nemovitost, tak se jí bojí pronajímat kvůli tomu, že je přehnaná ochrana nájemníka a i v případě, že neplatí, je problém ho vyhodit. Systémovější by bylo to změnit, ale tímhle to jde celkem dobře obejít.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: Je to cele bizar, "statom" legislativne nuteny spyware, smer vzor cina. Ako dalsi krok potom vidim zakaz "necertifikovanych" aplikacii, ktore na teba nebudu bonzovat, pretoze inak to fungovat nebude.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: je někde k tomu víc podrobností, co jsem tak pochopil, tak poskytovatel platformy bude muset podle klíče porovnat, že ve zprávě nejsou nějaké sha řetězce, může to dělat i v případě když je použito end to end, pouze shoda bude 0, tj stejně jako kdyby si uživatelé posílali zprávy v morseovce. Zásadní otázka je, jestli provozovatel musí tohle dělat se zprávou, která putuje skrz jeho server, nebo ze zprávou, kterou napíše uživatel na jeho zařízení.
    OTZ
    OTZ --- ---
    Bartoš: Stát vám jako „realitka“ začne pronajímat váš byt - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-co-s-bytem-sverte-ho-obci-najde-si-najemnika-a-vam-bude-platit-rika-bartos-202010

    ne ze bych byl fanousek debilnich komentaru, ale v tom "stat ani obce neumi hospodarit lip nez soukromnik" maji pravdu. nevim, kdo jim na to skoci, ale happy z toho asi nebude.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    FERRYH: Pirati v EU proti tomu bojuju, ale je otazka ci to bude stacit, matematika nepusti, a 4 MEPici su 4 MEPici, matematicky su v mensine. Podla mna by to chcelo tlak zdola, "z ulice", kym nie su demonstracie, po celej EU, tak vyzera ze je to pod rozlisovacou schopnostou velkej casti europoslancov.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    FERRYH:
    Evropská komise chce kontrolovat veškerou osobní komunikaci všech uživatelů. Piráti jsou tvrdě proti
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/chat-control.html
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Úvaha nad morálkou a právem v tom našem novém báječném průhledném světě
    https://denikn.cz/879703/uvaha-nad-moralkou-a-pravem-v-tom-novem-bajecnem-pruhlednem-svete/?ref=inc&cst=8c1c59e5b4ca3a724a363bfe05b4eb8454dd21c9
    Konec "koncového šifrování" v EU?
    (povinne zadni vratka v systemu sifrovani)
    ... delaji pirati v EU neco proti tomu? ... protoze to je docela hoodne o hubu! je to pandorina skrinka jak fik!! :O((
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NPR Cookie Consent and Choices
    https://www.npr.org/sections/health-shots/2022/05/15/1098347992/a-landmark-study-tracks-the-lasting-effect-of-having-an-abortion-or-being-denied
    This landmark study followed nearly 1,000 patients who sought abortions, interviewing them regularly for years to understand the impact of having one — or being denied access.

    It found that people who'd been denied one had worse economic and mental health outcomes. And 95% of those who received an abortion said they made the right decision.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HAR4NT: Už to nehul ty vole :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: LOL, jsem čekal, kterej kašpar tohle vytáhne. Nevím jak u vás, ale ČR je sekulární stát, žádné státní náboženství tu nemáme. Tak si nech kecy na koledu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Ale, pan ma problem s sekularizmom?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam