• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    EMBI: Btw jaka je teda predstava toho jak to ma "spravne" fungovat? Pokud bude zdaneni nizsi nez jako non-monetary income, co brani tomu platit jen v akciich (kdy si to zamestnanec okamzite prevede na cash)? Podotykam, ze jsem clovek co je z cca poloviny placen v RSUs, takze bych na jakekoliv zmene zrejme vydelal, nicmene ve vysledku ne uplne chapu kde je vlastne dneska problem a jak by se mel resit ;)

    "Ve chvíli, kdy zaměstnanec výhodně tyto akcie nakoupí, musí rozdíl proti aktuální ceně zdanit. A to včetně odvodů na sociální a zdravotní pojištění. Povinnost platí také pro firmu, která mu akcie prodá. Když se zaměstnanec rozhodne po čase podíl v podniku prodat, musí příjem zdanit znovu, tentokrát jako příjem z kapitálu. Tomuto zdanění se vyhne jen v případě, že podíl drží alespoň tři roky. "

    Tohle je napsane jako, ze je tam neco spatne, ale pritom to funguje tak jak bych cekal. Pri prevedeni akcii z firmy na tebe zaplatis dane jako kdyby to byl prijem v hodnote fair market value te akcie (pripadne je to opce, pak tedy rozdil mezi nakupni a FMV, jako je to efektivne napr. u ESPP). Od te chvile uz se to chova jako kdybys ji ten den za tu cenu nakoupil, tedy pri prodeji to (v pripade zisku) pak zdanis jako kterykoliv jiny capital gain. Co je na tomhle systemu spatne nebo nefer?
    EMBI
    EMBI --- ---
    Nevite, prosim, jaky je progress u zamestnaneckych akcii? https://archiv.hn.cz/c7-67100450-14ctld-635a59f5d493468 Psal jsem na mail martin.jiranek@pirati.cz, ale nikdo mi neodpovedel.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Jakub Michálek
    Úspěch a úleva pro železářství, kadeřnictví a další drobné živnostníky, mimo jiné. Proč?
    Sněmovnou dnes prošla zásadní modernizace autorského práva.
    Živnostníci už nebudou šikanováni ze strany OSA. Pokud má zaměstnanec v provozovně nebo v obchodě zapnuté rádio či televizi pro vlastní potřebu, ne s cílem lákat zákazníky a zvyšovat tržby, NEBUDE OSA poplatky vybírat.
    Bylo to nesmyslné.
    A byl to náš, Pirátský, dlouholetý cíl. Zákon navrhlo Ministerstvo kultury a výrazně se na něm podílel náměstek ministerstva Ondřej Chrást, svými pozměňovacími návrhy upravila poslankyně Pirátů Klára Kocmanová a já. Právě pozměňovací návrhy pirátských poslanců odstranily řadu nadbytečných a nesmyslných povinností, a administrativy. Zároveň také reagovaly na nebezpečí v podobě omezování soukromí a hrozbě blokování pomocí automatických filtrů.
    Rušíme tedy povinnost hlásit produkci vlastní hudby Ochrannému svazu autorskému. Rušíme i povinnost nahlašovat produkci skladeb, kterým vypršela autorská ochrana. A rušíme také nutnost hlásit poplatky za radiopřijímač v provozu, jehož živnost s produkcí nesouvisí.
    Úspěch a úleva pro železářství, kadeřnictví a další drobné živnostníky, mimo jiné 👍. Proč? Sněmovnou dnes prošla zásadní modernizace autorského práva.... | By Jakub Michálek - poslanec
    https://www.facebook.com/watch/?v=375565441453078
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Žádné vysvědčení o vládě: pražští voliči Spolu utíkali k Pirátům - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-zadne-vysvedceni-o-vlade-prazsti-volici-spolu-utikali-k-piratum-215515
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: hmmm, lhal bych, že mě to překvapilo...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: vzhledem k tomu, že na fb profilu celostátní ODS nasdíleli nadšené tleskání Zahradila, tak imho ta první možnost
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: a je to nadšená tleskání nebo jen zdvořilost, když teď EU sefujeme?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Jistě.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAIDEL: Němečtí Zelení se za studený války paktovali se SSSR (jako většina tzv. mírovýho a protijadernýho hnutí na Západě) a škodili, teď už léta pro změnu poškozují celou Evropu svými hovadskými nápady a jejich exportem. Vypínat jaderky v době války a za energetický krize je na polní soud za vlastizradu.

    U nich jsou ty náckovský kořeny bohužel jen taková třešnička na dortu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Roztomilý a zcela mimoběžný whataboutismus. Máš pocit, že ty dvě věci jsou na stejném levelu závažnosti?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když jsme u toho pohoršování a - zdůrazňuju - aniž bych cokoliv bagatelizoval, tak se sluší dodat, že Piráti jsou v europarlamentu v jedné frakci se stranou, kterou spoluzakládali nacisti, SAmani atd.

    Kontrolní otázka: jaká strana to je?

    Dr. Clemens Heni, a leading German researcher on modern anti-Semitism, told The Jerusalem Post that Werner Vorgel, a former member of the Nazi Party and of its SA stormtroopers, “was among the first elected members of the Greens to the Bundestag in 1983.”

    After the media exposed Vogel’s background, he resigned from the Bundestag.

    Heni said that leading Green Party politicians at the time did not object to Vogel’s membership in the party. Heni added that the founders of the Greens welcomed August Haussleiter, who, as co-founder of the Greens in 1979, played an important role in the party’s development. Haussleiter was active in Hitler’s Munich Beer Hall Putsch in 1923 and praised the German Wehrmacht in 1942. He stoked anti-American and anti-Semitic sentiments in post-World War II West Germany, said Heni.

    Baldur Springmann, a former member of the SA, also played an important role in the nascent phase of the German Green party. He left the party in 1980.

    Heni said that Henning Eichberg also played an important role in the founding the Green Party in the southern German state of Baden-Wurttemberg in 1979, although he did not choose to become a member. Eichberg had closes ties with former Nazi anti-partisan specialist Arthur Ehrhardt of the SS.


    https://www.jpost.com/jewish-world/jewish-features/the-nazi-roots-of-the-german-greens-318973
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Toto je ale huste, a za mna na zvazenie dalsej koalicnej podpory tejto postavicky https://nitter.cz/P_Fiala/status/1574291582794502144
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    No, podle mě to nedopadlo nejhůř a ten výsledek je dojezd pohledu veřejnosti, na vaši volební-koaliční-smlouvu.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    DREAMCASTER: Mně osobně přišla kampaň dobrá. Samozřejmě kdyby v ní bylo víc peněz, tak by byla víc vidět. V některých MČ byl rozdíl peněz enormní. Ale IMHO k 20 % je prostě dobré. Je 1/5. A bez lepší kultury (media, kampaně) to o moc výš nepůjde.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Myslím, že piráti měli na vic. Alespoň v Praze a mrzí mě , že se to to dalo lépe prodat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Mnohem víc mě překvapil právě zisk ANO. To jsem v Praze uprímně nečekal.
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: u nás se do zastupitelstva jeden pirát dostal. Na to že jsem piráty nikdy Za poslední čtyři roky neviděl docela dobrý.

    Jinak drtivé vítězství anofertu a já když jsem si četl výsledky měl chuť si do oka vrazit propisku....
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    FRK_R23: Zejména v porovnání s očekáváním je to vlastně spíš úspěch.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    No výbuch. Posledně získali Piráti 17,07 %, 13 mandátů a primátora. Letos to vypadá, že daj o trochu víc procent a pravděpodobně budou mít stejnej počet zastupitelů. To pardon, ale prohra to neni. Jsou na svym no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam