• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    HONCKA: no jasne. Dulezity tam je treba zminovany

    Taková politická podpora nyní přišla. Na MWC vystoupil eurokomisař pro vnitřní trh Thierry Breton, jehož prostřednictvím Evropská komise pár dní před tím vyhlásila konzultace, zda a jak fair share spustit. Francouz, který dříve vedl například France Télécom, se během svého působení v Komisi ukázal jako velký evropský technologický protekcionista a regulátor. Dá se říci, že zdejší operátoři dlouho neměli takovou přízeň. Breton jim nadbíhá s evropským cloudem a dalšími tématy a fair share je další příspěvek.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MARASAN: dal jsem dotaz na resortní tým Informatika, imho bysme se k tomu měli stavět negativně, že to jde proti síťové neutralitě, kterou prosazujeme
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Jak se Pirati stavi k poplatkum BigTech spolecnosti velkym poskytovatelum pripojeni?

    Krátké vlny: Férový příplatek pro operátory, který není fér - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/kratke-vlny-ferovy-priplatek-pro-operatory-ktery-neni-fer/
    IURE
    IURE --- ---
    Tu by mohlo nekoho zajimat...

    [Ceny Velkého bratra za rok 2022]

    BUGAS
    BUGAS --- ---
    NIEKT0: Nyní prohlašují, že kumulace funkcí u jejich kolegů je pouze jejich problém. "Je to odpovědnost jednotlivých koaličních partnerů. Pro nás je zásadní, že naši politici tyto funkce nekumulují," řekl dosavadní primátor a budoucí první náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib v pondělí v Interview ČT24.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Odbíhat musí na kliniku i do Bruselu. Polovina nových radních Prahy má i další funkce - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/praha-rada-kumulace-funkci/r~e9c04626a6f311ed9ae20cc47ab5f122/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak asi rozhodnuto

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: hele, nejsem odborník na megaztrát :-) nicméně představa, že i třeba z pozice rady a politicky nominovaných funkcí lze nějak jednoduše najít, kdo je napojený na jaký penězovody a zavřít ty správný kohoutky, mi přijde naivní. Já řeším o několik řádů nižší obraty, než jaký magistrát, a o řády menší množství lidí. A i tak dokážou bejt některý věci zmatek, i v malý firmě. Jasně, jde stopnout pár provokativně nízkých nájmů a takový drobnosti... ale to má právě spíš emocionální význam, než že by to byla systémová změna...

    Jinak metro D si myslím, že je ve fázi, že když už se dohodli s těmi developery, kteří budou blízko nových stanic stavět, tak je to rozjetý parní válec a nikdo to nezastaví. Samozřejmě si představuju, že je to tak, že developeři chtějí především stavět (hodně a všude), zatímco ODS se bude vyznačovat tím, že z toho když už, tak chce něco mít a potřebuje, aby přednostně stavěli jejich kamarádi a tak. Ale jinak se podle mě celkový trend moc ovlivnit nedá: mě "zahušt'ování města" až tolik nevyhovuje, stejně jako většině lidem, ale motivace povoilit stavět pokud možno cokoliv a kdekoliv je tak silná, že to prostě komunánlní politiku úplně převálcuje...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Nooo... i rozestavěné se dají stopnout (ne že bych tím mířil přímo na ODS, ale třeba na Palmovce se stopla rozestavěná radnice a straší to tu doteď...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: tak rozestavěný stavby by snad nezakonzervovala ani ODS, proboha...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Hlavně to znamená: dostavění rozdělaných mostů (lávka v Holešovicích, most u Žlutých lázní), pokračování stavby Dčka, opravy stávajících mostů, dodělaná tramvajová trať na Libuš, pokračující podpora cyklo namísto rušení stezek atd... A šance sklidit za to aspoň nějaký pomyslný potlesk, protože jinak by se těmi hotovými věcmi stopro chlubil někdo jiný i kdyby na nich měl nulovou zásluhu.

    Jasně, rozkrádačky posichrovaný. Přesně proto chtěl nový magistrát založit pozici náměstka pro rozkrádačky. Tvá naivita je v tomhle roztomilá. No, vlastně ani moc ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (samozřejmě mám na mysli vše nastaveno ještě léta před Piráty na magistrátu :-) je to na úrovni "drby které jsem slyšel", přesné mechanismy jsme nestudoval, na to nemám kapacity...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: Hřib na Dopravě znamená tramvaje na Václaváku. A to je za mě docela výhra...

    jinak systémový rozkrádačky jsou podle mě celkem posychrovaný proti nějaké banální výměně na politických pozicích...to je přes městem vlastněný firmy, kde by ale proces jakékoliv změny vedení apod. byl pomalý a trval déle, než jedno volební období...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DRASTICS: Jako z nějakých základních principů bych rád, aby zůstali v Alianci stability a nebrali zpátky co bylo řečeno. Z praktického dopadu (ne na Pirátstvo, ale na mě jako občana v Praze žijícího) bude tohle pravděpodobně výrazně lepší, než čtyři roky rozkrádačky a hrůzovlády ODS+ANO která by město vrátila o patnáct let zpátky.

    A když už jim tedy Spolu vlastně ve všem ustoupilo, tak teď je zase míč na pirátské straně hřiště a potopit to by nebylo úplně ideální.

    Bude hodně záležet na tom, jaké odbory si pro sebe zvládne Pirátstvo udržet. Jestli jim zůstane pod palcem hlavně doprava nebo investice, tak za mě vlastně asi spokojenost - na sociálních věcech měli ale také výborně rozpracované rušení těch externích zařízení o to by byla škoda taky přijít.

    Práce na vládním půdorysu dává smysl alespoň z hlediska PR. Z praktického je to dost blbina, protože ODS a Piráti chtějí (a to nejen v Praze) naprosto odlišné věci. V reálné vládě jsou ale zatím Piráti spíš do počtu, tak si tady snad povedou lépe - v Praze mají rozhodně lepší výchozí pozici.

    Svoboda nebude (zřejmě jako doteď) hrát naštěstí prakticky žádnou roli - ten tam není od toho, aby něco dělal, jen to má přikrývat a radši mlčet. Jinak tedy slušná šance, že to ani 4 nevydrží, zrovna Svoboda v tomhle nemá dobrý track rekord.

    A nakonec do toho může samozřejmě hodit vidle sama Pirátská strana kde to celé musí teprve schválit.
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    CAIDEL: Naprosto, uhrovitej rypák bude zase major. Snažim se s obřím sebezapřením si namlouvat, že mu aspoň vyfoukli rybnik a ikdyž si užije leta slavy reflektorů, bude se ve stinu pokračovat v nastavenym pokrokovym trendu, kterej me posledni 4 roky bavil, což je teda to skrytý dobro v tom očividnym zlu. Doufam že to z pozice za plentou bude Pravák schopnej hezky prezentovat jako svoje úspěchy a cestou se vyhrabne naky svinstvo na ODS a za 4 zas zpatky do čela . . . . . .
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: no v podstatě ODS by ráda koalici s ANO, ale dobře ví, že ti zatracení Piráti by to pak příště vyhráli úplně, takže snaha je zdiskredovat radši je, než sebe :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Hmm. Hmm. Značně rozporuplné pocity.
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Zástupci uskupení Spolu, Pirátů a STAN v Praze pokročili v jednání o vytvoření koalice na pražském magistrátu na půdorysu vládní koalice. Spolu věří, že se 16. února podaří zvolit nové vedení Prahy. Cestu k případné dohodě otevřelo vystoupení Pirátů z Aliance stability, kterou uzavřeli s Prahou Sobě. >> http://czch.tv/2JIwnB
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: V pohodě, já už na to seru. Co jsem chtěl říct jsem řekl. Jestli si z toho někdo z pirátů něco odnese nebo ne, mám na háku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam