• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    NIEKT0: Nyní prohlašují, že kumulace funkcí u jejich kolegů je pouze jejich problém. "Je to odpovědnost jednotlivých koaličních partnerů. Pro nás je zásadní, že naši politici tyto funkce nekumulují," řekl dosavadní primátor a budoucí první náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib v pondělí v Interview ČT24.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Odbíhat musí na kliniku i do Bruselu. Polovina nových radních Prahy má i další funkce - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/praha-rada-kumulace-funkci/r~e9c04626a6f311ed9ae20cc47ab5f122/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak asi rozhodnuto

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: hele, nejsem odborník na megaztrát :-) nicméně představa, že i třeba z pozice rady a politicky nominovaných funkcí lze nějak jednoduše najít, kdo je napojený na jaký penězovody a zavřít ty správný kohoutky, mi přijde naivní. Já řeším o několik řádů nižší obraty, než jaký magistrát, a o řády menší množství lidí. A i tak dokážou bejt některý věci zmatek, i v malý firmě. Jasně, jde stopnout pár provokativně nízkých nájmů a takový drobnosti... ale to má právě spíš emocionální význam, než že by to byla systémová změna...

    Jinak metro D si myslím, že je ve fázi, že když už se dohodli s těmi developery, kteří budou blízko nových stanic stavět, tak je to rozjetý parní válec a nikdo to nezastaví. Samozřejmě si představuju, že je to tak, že developeři chtějí především stavět (hodně a všude), zatímco ODS se bude vyznačovat tím, že z toho když už, tak chce něco mít a potřebuje, aby přednostně stavěli jejich kamarádi a tak. Ale jinak se podle mě celkový trend moc ovlivnit nedá: mě "zahušt'ování města" až tolik nevyhovuje, stejně jako většině lidem, ale motivace povoilit stavět pokud možno cokoliv a kdekoliv je tak silná, že to prostě komunánlní politiku úplně převálcuje...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Nooo... i rozestavěné se dají stopnout (ne že bych tím mířil přímo na ODS, ale třeba na Palmovce se stopla rozestavěná radnice a straší to tu doteď...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: tak rozestavěný stavby by snad nezakonzervovala ani ODS, proboha...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Hlavně to znamená: dostavění rozdělaných mostů (lávka v Holešovicích, most u Žlutých lázní), pokračování stavby Dčka, opravy stávajících mostů, dodělaná tramvajová trať na Libuš, pokračující podpora cyklo namísto rušení stezek atd... A šance sklidit za to aspoň nějaký pomyslný potlesk, protože jinak by se těmi hotovými věcmi stopro chlubil někdo jiný i kdyby na nich měl nulovou zásluhu.

    Jasně, rozkrádačky posichrovaný. Přesně proto chtěl nový magistrát založit pozici náměstka pro rozkrádačky. Tvá naivita je v tomhle roztomilá. No, vlastně ani moc ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (samozřejmě mám na mysli vše nastaveno ještě léta před Piráty na magistrátu :-) je to na úrovni "drby které jsem slyšel", přesné mechanismy jsme nestudoval, na to nemám kapacity...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: Hřib na Dopravě znamená tramvaje na Václaváku. A to je za mě docela výhra...

    jinak systémový rozkrádačky jsou podle mě celkem posychrovaný proti nějaké banální výměně na politických pozicích...to je přes městem vlastněný firmy, kde by ale proces jakékoliv změny vedení apod. byl pomalý a trval déle, než jedno volební období...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DRASTICS: Jako z nějakých základních principů bych rád, aby zůstali v Alianci stability a nebrali zpátky co bylo řečeno. Z praktického dopadu (ne na Pirátstvo, ale na mě jako občana v Praze žijícího) bude tohle pravděpodobně výrazně lepší, než čtyři roky rozkrádačky a hrůzovlády ODS+ANO která by město vrátila o patnáct let zpátky.

    A když už jim tedy Spolu vlastně ve všem ustoupilo, tak teď je zase míč na pirátské straně hřiště a potopit to by nebylo úplně ideální.

    Bude hodně záležet na tom, jaké odbory si pro sebe zvládne Pirátstvo udržet. Jestli jim zůstane pod palcem hlavně doprava nebo investice, tak za mě vlastně asi spokojenost - na sociálních věcech měli ale také výborně rozpracované rušení těch externích zařízení o to by byla škoda taky přijít.

    Práce na vládním půdorysu dává smysl alespoň z hlediska PR. Z praktického je to dost blbina, protože ODS a Piráti chtějí (a to nejen v Praze) naprosto odlišné věci. V reálné vládě jsou ale zatím Piráti spíš do počtu, tak si tady snad povedou lépe - v Praze mají rozhodně lepší výchozí pozici.

    Svoboda nebude (zřejmě jako doteď) hrát naštěstí prakticky žádnou roli - ten tam není od toho, aby něco dělal, jen to má přikrývat a radši mlčet. Jinak tedy slušná šance, že to ani 4 nevydrží, zrovna Svoboda v tomhle nemá dobrý track rekord.

    A nakonec do toho může samozřejmě hodit vidle sama Pirátská strana kde to celé musí teprve schválit.
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    CAIDEL: Naprosto, uhrovitej rypák bude zase major. Snažim se s obřím sebezapřením si namlouvat, že mu aspoň vyfoukli rybnik a ikdyž si užije leta slavy reflektorů, bude se ve stinu pokračovat v nastavenym pokrokovym trendu, kterej me posledni 4 roky bavil, což je teda to skrytý dobro v tom očividnym zlu. Doufam že to z pozice za plentou bude Pravák schopnej hezky prezentovat jako svoje úspěchy a cestou se vyhrabne naky svinstvo na ODS a za 4 zas zpatky do čela . . . . . .
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: no v podstatě ODS by ráda koalici s ANO, ale dobře ví, že ti zatracení Piráti by to pak příště vyhráli úplně, takže snaha je zdiskredovat radši je, než sebe :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Hmm. Hmm. Značně rozporuplné pocity.
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Zástupci uskupení Spolu, Pirátů a STAN v Praze pokročili v jednání o vytvoření koalice na pražském magistrátu na půdorysu vládní koalice. Spolu věří, že se 16. února podaří zvolit nové vedení Prahy. Cestu k případné dohodě otevřelo vystoupení Pirátů z Aliance stability, kterou uzavřeli s Prahou Sobě. >> http://czch.tv/2JIwnB
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: V pohodě, já už na to seru. Co jsem chtěl říct jsem řekl. Jestli si z toho někdo z pirátů něco odnese nebo ne, mám na háku.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: V tomhle máš jistě pravdu. Asi to stačit nebude. Ale nelze říci; že třeba Olga není aktivní.

    Můžem se bavit o tom co se tlačí v médiích. Ale je to chyba Olgy? Já si to nemyslím.

    Pointa je, že piráti něco dělají. Je to vidět? O tom se můžeme bavit.
    KEB
    KEB --- ---
    SADY: FRK_R23: Ok, na twiteru je aktivní, a bude to stačit? A co Bartoš a ti další? A bude v dalších volbách twitter stačit? Nechtělo by to i průsak někam jinam? Kamkoliv jinam? Samé otázky...

    Tohle už jsou jen řečnické a serte na mě. Snažím se konstruktivní kritikou pomoci straně kterou jsem volil. Výsledek je, že jsem frustrát a že tomu nerozumím. V pohodě, nejsem ani uražený ani naštvaný, jen mám Deja Vu. :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: Já tu aktivitu vidím. Tak to možná taky sleduj.
    SADY
    SADY --- ---
    KEB: hele, nejsem insider, ale na twitteru proste videt jsou a ty kecas, ze ne 🤷
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: dík, ty mě taky :⁠-⁠D
    FRK_R23: hmmm, ok, jak říkám, žádný kontakt. Takže otázka zní, bude to stačit?

    Vy tady jste evidentně přesvědčení že ano, ale já bych jen připomněl třeba pana ferjenčíka, který si byl taky náramně jistý jak skvělou a jak skvěle kampaň vede.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: Kecáš vole. Olga je jedna z těch aktivních a například na Twitteru (nemám jiné soc sítě) je aktivní dost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam