• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HYNEK: rofl Slačálek. Akademické elity strikes back :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak pokud si chcete zahlasovat o jiném bývalém předášejícím na akcích SocSol, tak pro pobavení:
    Nominace Mikuláše Ferjenčíka do primárek EP - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=64463
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Top.

    Je demokratický komunismus pro společnost prospěšný, nebo nebezpečný? | Pro a proti
    https://www.youtube.com/watch?v=a0xMDWEg9aQ
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak asi nemusím vysvětlovat, že jsem stoupencem ukončení jednání - tedy neodvolávat z RV (RV dokonce ani není orgán, jehož jednotliví členové by Piráty jakkoliv reprezentrovali jako funkcionáři - RV snad může vystupovat jako celek, ale jeho řadoví členové nejsou na takovém levelu exekutivy, jako třeba členové místního či republikového předsednictva, apod.... RV ničemu nepředsedá nebo tak něco a dělá jen kolektivní rozhodnutí)

    V situaci, kdy tu máme pořád ještě reálnou, nikdy nereformovanou, post-stalinistickou KSČM těsně pod hranicí 5%, bývalé normalizační komunisty (pořád ještě) v řadě stran i v nejvyšších funkcích - a když ne komunisty, tak bývalé členy Národní fronty, že ano - je úplně absurdní někoho ostrakizovat za komunikaci s alternativními proudy levice, mezi kterými se naši potenciální voliči nepochybně skrývají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak kdo jste náhodou člen... už se hlasuje o Jance...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    ADAMIRA: je půvabné, když se jí zastávají lidi jako on.

    Ano, taky doufám, že si michailidu založí vlastní stranu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: To je na me?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ...No a protože se lidé rozhodují s prominutím na základě podobných <|>, tak tu nemůžeme mít hezké věci...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEB: tak ten to řekl čistě z toho důvodu aby si mohl kopnout do Pavla... i rozbitý hodiny ukazujou 2x denně správnej čas

    Každopádně doufám že do příštích voleb uklidí Bartoše někam do kláštera nebo z něj udělaj táborovýho vedoucího pro mladé členy ODS, abych mohl zase piráty volit, nebo doufám že tady slečna komunistka udělá nějakou disidentskou stranu a já jí to budu moc hodit (když do tý doby pošle Májíčka a spol. někam)
    KEB
    KEB --- ---
    ADAMIRA: já bych z toho článku vybral tohle, aby to nezapadlo

    Zastání se Michailidu dočkala od europoslance Jana Zahradila (ODS). „Michailidu je z nich jediná, kdo za něco stojí. Nemá aspoň gumové názory a rozumí léčivům a psychotropním látkám. A být levičák není žádný cejch. Tento předpotopní antikomunismus, s komunistickým lampasákem na Hradě, už je směšný,“ napsal na síti.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GEE: uffff, radši nic k tomu jejich spojení

    Heled upřímě řečeno, pokud pro tebe byli piráti doteď kosher a tahle "kauza" z nich pro tebe udělala komunisty, tak jestli to o něčem vypovídá tak především o tom jak brutální penetraci u nás maj "novináři" z idnes, seznam apod.
    GEE
    GEE --- ---
    ADAMIRA: Komunisti prece patri k sobe a oba hlasaji, jak strasne potrebujem levici.

    Jako nekdo, kdo po poslednich aferach KDU s CBD a tichyma vinama zacal lamat hul nad trojkoalici a minule krouzkoval starosty jsem si zacinal rikat, ze liberal ve me uz zacina byt ochoten volit i Piraty. A pak se vrati tohle zjeveni.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GEE: proč by se k sobě hodili?
    GEE
    GEE --- ---
    ADAMIRA: Snad to vyjde a zalozi s Matejem Stropnickym nejaky novy uskupeni. Hodili by se k sobe.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BUGAS: mám tip :)

    "Paralelně ale začali členové znovu přidávat hlasy do starší ankety o odvolání šéfa strany Ivana Bartoše, který o víkendu Michailidu zkritizoval za její účast na akci Dny antikapitalismu."
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    ADAMIRA: by me zajimalo kdo tohle navrhnul
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Piráti hlasují o vyloučení komunistky Michailidu z vedení strany - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pirati-hlasuji-o-vylouceni-komunistky-michailidu-z-vedeni-strany-40432494#

    Tak si to kluci a holky užili a teď se můžou s prominutím prolízat prdelema tak k 2%.

    Byla to sranda ale všechna sranda musí skončit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: s kýmkoliv rozhodně ne, a ostatně pořád máme bývalé komunisty, myšleno ti, kteří žili v totalitním systému a účastnli se ho, ne nějaké "ideové" komunisty, kteří se asimilovali do současného politického života a nikdo s nimi nemá.

    Obecně je tahle otázka podobná tomu, jestli západní intelektuální buddhisté jsou skutečně buddhisté, nebo ne. Většinou mají specifickou směs životního stylu, který je hodně odlišný od běžného života laické veřejnosti v nominálně buddhistických zemích. Aspirují trochu na to, co je v těchto zemích už považováno za praktikování, mnišství... ale dooprady to myslím dělají jinak.

    Janka asi ví, na které straně barikády by stála, kdyby zažila Pařížskou komunu. Což já tak jednoznačně ne, asi bych utekl... ale asi si dovedu představit, že jisté sympatie v intelktuální rovině bych k nim choval. A neměl bych sympatie k represivnímu potlačení. A je to pro ní důležité, je součástí nějaké kontinuity, která tuhle historii nějak vypráví dál, stejně jako náboženská hnutí se odvolávají k událostem stovky a tisíce let starým, které byly mnohokrát převyprávěny, reinterpretovány a dezinterpretovány.

    Já k té kontinuitě nepatřím, ale dovedu jí nějak zařadit do historického kontextu. Jestli se dokáže se svými názory seberealizovat u Pirátů, nebo je používá spíš ke svému zviditelnění, to je jiná otázka. Já sám pro její vyloučení z RV hlasovat nebudu, ale mám pocit, že bychom měli některým členům odhlasovat určité vyjímky, udělat z nich jakési "velvyslance pro jiné sousedící myšlenkové směry" a dát tohle jejich působení do určitého kontextu - tedy aby bylo jasné, že na těch akcích nevystupují jménem celé Pirátské strany (čehož pravda jde dosáhnout odvoláním z RV, ale pak zase každého pirátského funkcionáře zavážeme určitýum "slibem čistoty" a budeme ho hlídat, na jaké akci se smí a nesmí objevovat...)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: Já ale média neobviňuji. Já pouze konstatuji zjevný fakt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam