• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JORIM: Nemusíš utratit desítky mega, abys měl dobrou kampaň. Nejvíc peněz sežerou fyzický nosiče, tv reklamy a pod. Nic z toho se dělat fakt nemusíte. Tady se bavíme o nějakym stabilním vizuálu a basic textováním. Tyvole na to se dneska dá klidně použít chatgpt. Jde ale o to, aby na těch sockách tyhle věci byly vidět.

    Druhej rozměr je pak komunikace s novináři. Osobně si myslím, že místo sáhodlouhýho vysvětlování proč někdo je nebo neni komunista (což je v týhle zemi fakt absurdní výtka), se tahle otázka má odbýt a nacpat vlastní téma. A ne psát pomalu normostranu keců o tom, že nejsme komunisti.
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRK_R23: Nevím jestli sis všimnul, ale vlivem určitých okolností, Piráti mají aktuálně pouze 4 poslance, takže těch peněz za mandáty JAKOŽE MOC NENÍ.
    Desítky mega po volbách dostali, jenže to je příspěvek na úhradu volebních nákladů, který sloužil, překvapivě, na úhradu volebních nákladů.
    Pak jsou tu nějaké příspěvky na činnost, ty ale sežere běžný provoz.

    Takže Pirátská strana se FAKT netopí v penězích, a rozhodně nemá na to, aby si najala na fulltime kvalitní komunikační agenturu, což je kurva drahý, pokud chceš, aby to dělali dobře. (A to prosím v atmosféře, kdy většina členů strany potřebu takového výdeje zpochybňuje, protože "za starých časů jsme to dělali s gopročkem a noťasem ze sklepa, po večerech a zadarmo".)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JORIM: Samozřejmě že ano. Strany dostávají peníze za hlasy a mandáty. Piráti po minulejch volbách museli dostat desítky mega.
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRK_R23: strana snad má svoje prostředky, ne?
    No, ne, no...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JORIM: Nevim proč bych to měl platit tyvole :)) strana snad má svoje prostředky, ne?

    A možná by nebylo od věci hlasovat o tom, že by Ferjenčík neměl o marketingu rozhodovat :)) Jistě se vyzná ve spoustě věcech, ale v tomhle rozhodně ne.
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRK_R23: Inu, pokud se nabízíš, že ji zaplatíš ze svého, pak skvělý nápad. Jinak jsme odkázáni na Frejenčíka, no.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JORIM: Sorry, ale snad všechno se dá nahodit pár slovy a pak rozvést. Tady jde o to, že o Pirátech je slyšet jenom když někdo třetí vytáhne nějakou pičovinu a Piráti se brání.

    Já jenom říkám, že by měli mít nějakou kvalitní komunikační agenturu a sami si určovat, o čem se v souvislosti se stranou bude mluvit.
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRK_R23: Jenže problém je v tom, že pirátská témata jsou složitá a nedají se shrnout do tří slov ála "Janka je komunistka!".
    eDokaldovka je skvělá věc, ale běžnému frantovi hospodskému přinese akorát tak to, že když bude chtít puberťákům zkontrolovat občanky, tak už to neudělá "okometricky," ale bude si muset koupit smartfoun s daty.
    SUCHNA
    SUCHNA --- ---
    NECROMAN: At je to rovnou videt. Šídlo to naprosto trefil

    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NIEKT0: V tomhle máš naprosto pravdu. Chybí mi trochu nastolování vlastních témat. Ždímat tady Janku za komunismus je zbytečná defenzíva. Přitom se nabízí tolik témat, do kterejch jít.

    Aktuálně třeba výhody e-občanky. Je mi líto, ale je to strašně málo vidět.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NIEKT0: mediálně netřeba dělat nic špatně, ODS je etablovaná a do systému prorostlá politická strana (chtěl jsem napsat mafie, ale co by pak v politice mafií nebylo) a piráti jsou pro ni politickou hrozbou (viz aktuální preference). nepřeberou ODS jim oddané búmry, ale nové, mladší voliče ji můžou odebrat.

    navíc psychologicky v jakémkoliv mezilidském jednání upřímnost jen vypadá jako lepší varianta (a ideálně by měla být), ale není z hlediska dosahování cílů optimální. radikální upřímnost je v mezilidském vztahu jistá cesta do pekel. prostě lidská mysl už je taková (evoluci lze obechcat jen obtížně) a všechny idealistické vize si na tom vylámaly a vylámou zuby. díky tomu ze sebe piráti dělají skvělý 🎯.

    mně se pirátská otevřenost do jisté míry líbí, ale někde to výrazně přehánějí (jako třeba teď s tím hledáním vnitřního nepřítele) a je to zásadně kontraproduktivní. najměte si dobrého kognitivního psychologa a nemeditujte nad médii, v nich to není, ta fungují "správně" ;-)
    JORIM
    JORIM --- ---
    Janka vystoupí na jedné konferenci: PIRÁTI JSOU KOMUNISTI!

    Mezitím ODSka:
    https://twitter.com/ZahradilJan/status/1664646801079648260?s=19
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    JORIM: No zjavne nieco robime medialne zle, ked si nechame diktovat temy. (asi trochu "nepomaha", ze nemame ziadneho oligarchu co vlastni media:) Ak by bol problem v samotnom merite veci, tak by to schytaval aj taky don pablo, ale to sa nedeje.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Šídlo to pojmenoval dobře v dnešním Šťastném pondělí
    Šťastné pondělí: Chceme být noví komunisté? hlasují Piráti - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-stastne-pondeli-jindricha-sidla-7-sezona-stastne-pondeli-chceme-byt-novi-komuniste-pirati-hlasuji-231973
    JORIM
    JORIM --- ---
    Mluvíš o tom, jako by nějaký top level stranický marketingový tým rozhodnul "tak teď budeme řešit janku a poignorujeme blažka".
    Twl nic ti nebrání jít na facebook do pirátské supertajné, rozjet tam hejt na Blažka, a o Jance pomlčet. To všechno jede členstvo. Kdyby to bylo ny vůli vedení (jako v některých stranách) o Jance nepadne ani zmínka.
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: což se dá považovat za potvrzení toho, jak jsou tyhle její kydy debilni a oponenty využitelné. No a právě jsem se zacyklí, takže tak.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: ne problem je ten, že tyhle věci neumíme přejít a táhnout si svoje témata, viz např ods a Blažek na akci pořádaný vyloženě Putinovci a to don Pablo je ministr, zatímco Janka defakto řadová členka pouze s vnitrostranickou funkcí, z ods Blažka nikdo nekomentoval a za den to přefičelo
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: položím otázku jinak. Není problém s madam michailidu ten, že pirátům jako straně škodí hlavně politicky, že její stupidní výroky o komunismu dávají všem pirátským politickým konkurentům do ruky perfektní kladivo?

    Ať si klidně místo večerní modlitby zpívá internacionálu pod portrétem Stalina, ale ať to probuh nesdílí na internetu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZSIS: je paradoxní, že celá levicová kritika společnosti v 19 století byla vlastně postavená na tezi "kdo pracuje, měl by z toho něco mít". Ovšem zejména dnešní krajní pravice (trumpismus s různými příchutěmi), jak si povšimli i pravicoví komentátoři, si úplně prohodil cílovou skupinu s levicí. Za levici se považují městští liberálové, kteří ale často patří k privilegované vrstvě a neopatrně sdílí svá privilegia. Naproti tomu pravici dnes preferují skupiny, které se cítí být ekonomický marginalizované (reálně nejsou, ale jejich ekonomické modely viditelně ztrácí perspektivu... různá stará střední třída middlemanů, dealerů aut, majitelů autoservisů, benzínek apod.)

    Dodal bych, že pod povrchem zjednodušujících úvah o copyrightu typu "kopírování je krádež, pirátění sw a filmů je zločin" se nacházely docela důležité úvahy, že zatímco copyright u fyzických osob končil nějaký počet let po smrti autora, tak korporace logicky nikdy neumřou a toto za pár desetiletí vytvoří úplně jiný typ společnosti, než tu západní středostavovskou, ke které jsme se chtěli vracet...

    Piráti v začátcích zkrátka nebyly takový nesmysl, jak to vypadalo. Dnes se to celé zjednodušuje, že liberalismus znamená "ekonomická pravice + manželství pro všechny + legální měkké drogy". Ale takhle jsem to viděl tak možná ve dvaceti a to pro mě tehdy riziko nablbé socialistické byrokracie bylo bezprostřední trauma z mládí. Těch nuancí je tam daleko víc..
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    NECROMAN: jak uz psano jinde, pirati jsou zajimavi prave tim, ze se snazi o smysluplna reseni mimo mysleni prava-leva. hromada pravicovych reseni dava smysl, kdo maka, tak by z toho mel beco mit. hromada levicovych jsou taktez dulezite, narok na dovolenou, povinne pojisteni atd.

    lidi, kteri to nechapou, podle me nemaji u piratu co delat, a muzou se pripojit jedne z pocitove 376 pravicove zalozenych stran v cr.
    ta levice tu jeste bude chybet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam