• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    JORIM
    JORIM --- ---
    Mluvíš o tom, jako by nějaký top level stranický marketingový tým rozhodnul "tak teď budeme řešit janku a poignorujeme blažka".
    Twl nic ti nebrání jít na facebook do pirátské supertajné, rozjet tam hejt na Blažka, a o Jance pomlčet. To všechno jede členstvo. Kdyby to bylo ny vůli vedení (jako v některých stranách) o Jance nepadne ani zmínka.
    KEB
    KEB --- ---
    HONCKA: což se dá považovat za potvrzení toho, jak jsou tyhle její kydy debilni a oponenty využitelné. No a právě jsem se zacyklí, takže tak.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEB: ne problem je ten, že tyhle věci neumíme přejít a táhnout si svoje témata, viz např ods a Blažek na akci pořádaný vyloženě Putinovci a to don Pablo je ministr, zatímco Janka defakto řadová členka pouze s vnitrostranickou funkcí, z ods Blažka nikdo nekomentoval a za den to přefičelo
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: položím otázku jinak. Není problém s madam michailidu ten, že pirátům jako straně škodí hlavně politicky, že její stupidní výroky o komunismu dávají všem pirátským politickým konkurentům do ruky perfektní kladivo?

    Ať si klidně místo večerní modlitby zpívá internacionálu pod portrétem Stalina, ale ať to probuh nesdílí na internetu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZSIS: je paradoxní, že celá levicová kritika společnosti v 19 století byla vlastně postavená na tezi "kdo pracuje, měl by z toho něco mít". Ovšem zejména dnešní krajní pravice (trumpismus s různými příchutěmi), jak si povšimli i pravicoví komentátoři, si úplně prohodil cílovou skupinu s levicí. Za levici se považují městští liberálové, kteří ale často patří k privilegované vrstvě a neopatrně sdílí svá privilegia. Naproti tomu pravici dnes preferují skupiny, které se cítí být ekonomický marginalizované (reálně nejsou, ale jejich ekonomické modely viditelně ztrácí perspektivu... různá stará střední třída middlemanů, dealerů aut, majitelů autoservisů, benzínek apod.)

    Dodal bych, že pod povrchem zjednodušujících úvah o copyrightu typu "kopírování je krádež, pirátění sw a filmů je zločin" se nacházely docela důležité úvahy, že zatímco copyright u fyzických osob končil nějaký počet let po smrti autora, tak korporace logicky nikdy neumřou a toto za pár desetiletí vytvoří úplně jiný typ společnosti, než tu západní středostavovskou, ke které jsme se chtěli vracet...

    Piráti v začátcích zkrátka nebyly takový nesmysl, jak to vypadalo. Dnes se to celé zjednodušuje, že liberalismus znamená "ekonomická pravice + manželství pro všechny + legální měkké drogy". Ale takhle jsem to viděl tak možná ve dvaceti a to pro mě tehdy riziko nablbé socialistické byrokracie bylo bezprostřední trauma z mládí. Těch nuancí je tam daleko víc..
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    NECROMAN: jak uz psano jinde, pirati jsou zajimavi prave tim, ze se snazi o smysluplna reseni mimo mysleni prava-leva. hromada pravicovych reseni dava smysl, kdo maka, tak by z toho mel beco mit. hromada levicovych jsou taktez dulezite, narok na dovolenou, povinne pojisteni atd.

    lidi, kteri to nechapou, podle me nemaji u piratu co delat, a muzou se pripojit jedne z pocitove 376 pravicove zalozenych stran v cr.
    ta levice tu jeste bude chybet.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: jak dobře rozebral Slačálek, tak jsou země, kde "komunismus" byl součástí demokratické koalice proti pravicové diktatuře. V té debatě samozřejmě Kroupa vyjmenovával země, kde to sklouzlo ke krvavé totalitě a Slaček trefně kontroval, že lidstvo umí krvavou totality i bez ideologie.

    U nás je výrazným antistalinistickým momentem rok 1968 a oficiální struktury budou mít větší a větší problém ho integrovat do svého vyprávění o historii, pokud to budou tlačit dál napravo. A demokracii nakonec hrozí, že se stane naprostou formalitou, pokud některá témata budou úplně tabu.

    Pro mě osobně je Janka přijatelná, dokud reprezentuje frakcí a ne většinu...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NECROMAN: A budeme teraz vyhadzovat aj kryptomenarov, ludi co mali povodne blizsie k svobodnym atd? To co sa deje je skor normalizacia, piratska aj celospolocenska. Niekde som to uz par krat pisal, ale prakticka stredovost za mna neznamena ze by sme nemohli mat prave a lave kridla, a ze by sme nemohli podla potreby navrhovat "prave" alebo "lave" riesenia. Naopak, vzdy sme to prezentovali tak, ze pravo-lave delenie je nedostatocne (a z tohoto hladiska prekonane). Ukotvenie "stredovosti" do stanov nepreslo, a za mna je to dobre, cista stredovost je skor nemastnost-neslanost, a silne ti obmedzuje moznosti toho, co mozes robit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NECROMAN: Já to beru jako eskalaci frakčního boje uvnitř strany, pokud Janka bude odbvolaná, tak počítej, že různých odvolávaček rapidně vzroste, protože zatím se různé lapsy vysokých představitelů (Meta, Turow), které imho nás poškodili u lidí, který nás skutečně volí, řešili relativně smírně, teď budou řešeny odvolávačkami
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: v tom se asi neschodneme, podle mě nemá "komunistická frakce" u Pirátů co dělat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: no ale já to jako extrém nevnímám. Pro moji generaci je normální, když se někdo hlásí k reformnímu demokratickému socialismu roku 1968. Ještě jsem zažil, když to bylo zakázaný... a teď to bude zase zakázaný, a to legračně z obou stran barikády: kremleboti/trumpisti přijmou tiše současný ruský narativ, zatímco pro liberály to bude "komunismus". Ale já nechci, aby tihle lidé byli tabu: jsem ochoten s nimi diskutovat, přijímat je.

    Se samými Jankami bych ve straně být nechtěl - to by už skutečně byla nějaká levicová strana. Ale jedna mi u Pirátů nevadí a zastoupení "Janky frakce" v RV mi přišlo adekvátní.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: hlasoval jsem pro odvolání a ten důvod je pro mě jednoduchý - pokud se Piráti chtějí stavět jako liberální středová strana, tak tolerovat podobné názorové extrémy povede jen k tomu, že většinu času budeme trávit ujišťováním voličské základny, že opravdu nejsme levičáci a komunisti, a to fakt nikdo nechce.
    Jinak RV není žádný bezvýznamný orgán, je to defakto pirátský "parlament", kteřý řeší klíčové interní záležitosti.
    Toto si čtou voliči Pirátou, kteří to nakonec raději hodí STANu nebo TOPce.

    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: ferjencik? To je ten pán, co na kritiku, že má funkci jak kalkulačka a osrava kampaň, reagoval tím, že kampaň je skvělá a uvidí se po volbách?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HYNEK: rofl Slačálek. Akademické elity strikes back :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak pokud si chcete zahlasovat o jiném bývalém předášejícím na akcích SocSol, tak pro pobavení:
    Nominace Mikuláše Ferjenčíka do primárek EP - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=64463
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    Top.

    Je demokratický komunismus pro společnost prospěšný, nebo nebezpečný? | Pro a proti
    https://www.youtube.com/watch?v=a0xMDWEg9aQ
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak asi nemusím vysvětlovat, že jsem stoupencem ukončení jednání - tedy neodvolávat z RV (RV dokonce ani není orgán, jehož jednotliví členové by Piráty jakkoliv reprezentrovali jako funkcionáři - RV snad může vystupovat jako celek, ale jeho řadoví členové nejsou na takovém levelu exekutivy, jako třeba členové místního či republikového předsednictva, apod.... RV ničemu nepředsedá nebo tak něco a dělá jen kolektivní rozhodnutí)

    V situaci, kdy tu máme pořád ještě reálnou, nikdy nereformovanou, post-stalinistickou KSČM těsně pod hranicí 5%, bývalé normalizační komunisty (pořád ještě) v řadě stran i v nejvyšších funkcích - a když ne komunisty, tak bývalé členy Národní fronty, že ano - je úplně absurdní někoho ostrakizovat za komunikaci s alternativními proudy levice, mezi kterými se naši potenciální voliči nepochybně skrývají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak kdo jste náhodou člen... už se hlasuje o Jance...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    ADAMIRA: je půvabné, když se jí zastávají lidi jako on.

    Ano, taky doufám, že si michailidu založí vlastní stranu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam