• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KAMAHL: aby toho nebylo málo, Středověký kraj zahájil rozpravu na nominaci Janky do RV za kraj.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: vzhledem k tomu, že nevím, koho jinak volit, a jednu 20letou periodu nevolení mám už za sebou, kousněte se příště, prosím, do jazyka, než si zas někdo u vás utvítne, nebo uspořáte nějaké další auto-da-fé veřejným hlasováním.

    rant over.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    XCHAOS: Janka je mrtvá, ať žije Janka? 😆
    KEB
    KEB --- ---
    JORIM: tohle je logika mýho školkou povinného synka.

    Opravdu nemusím být kuchař, abych poznal spálené jídlo. Nemusím být spisovatel abych poznal mizernou povídku. A nemusím být markeťák abych poznal mizerně vedenou kampaň.

    A to nemluvím o tom, že tady kolega
    FRK_R23: markeťák nejspíš je.

    Začínám mít dejavu, všichni říkali, že kampaň vedete na prd a vy ne a ne a ne a výsledek jsme viděli všichni...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Kandidujou u nás další 3 lidi, tj je nefér hlavně kvůli Tereze Kvitoví předjímat výsledky, další kandidáti jsem já a Martin Martin, který Janku nominoval. Jako mě je to jedno, pokud bych se dostal s Terezou nebo Jankou do druhýho kola, tak jsem tak na 90% ochotný odstoupit a zůstat pak náhradníkem, že obě jsou lepší kandidátky než já
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak to vypadá, že bude obratem zvolena do RV za SčK. Což by ovšem byl geniální trolling regionů :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak to vypadá, že Janka byla z RV odvolána, ale docela těsně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: Richterová je vidět, protože patří k vnitřní straně. Je to sestra Mikuláše Ferjenčíka (který mj. vystupoval na akcích SocSol, ještě než to bylo in :-)

    Já popravdě proti vnitřní straně až tolik nemám, prostě v pohodě, nějak si ty kariéry odpracovali. Ale máme i jiné lidi a ti dělají zajímavé věci a často přitom nejsou tolik vidět. (Není divu, že se pak Janka snaží zviditelnit tak zoufale, když ty normálnější kanály fungujou tak divně...)
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRK_R23: Vynikající, takže se těším, až se přihlásíš do toho výběrka a řekneš jim, jak to mají dělat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: Já myslim, že se shodnem. Práce tam je, tak ji jen prodat.
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: dělám si prdel, celý je to chycený za špatný konec. Nic moc slyšet, nic moc vidět, a skutečnou reklamu dělá michailidu, která jede bomby.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KEB: Protože si se ptal, jestli ještě žije Richterová. Ta jediná je mi přijde, že je vidět.

    Tvrdý data na to nemám, ale na twitteru je rozhodně víc aktivní, než ostatní.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JORIM: Máš naprostou pravdu, vím o tom tužku. Sice jsem v reklamně dělal asi 20 let, ale představuju si to jako Hurvínek válku :)

    Já tady nemluvim o obří kampani za miliony, myslel jsem že je to jasný. Mluvim tady o jednotnym stylu (to fakt nestojí miliony korun, pokud neděláš obří korporát). Mluvíme tady o pár sponzorovanejch postech, aby se to dostalo z bubliny. A mluvíme tady o využití AI, což bych zrovna u Pirátů čekal.

    Pointa je, že i za relativně malej peníz lze lehce zviditelnit práci Pirátů. Což je trochu rozdíl mezi hardcore kampaní, kterou jel Andrej na sílu.
    KEB
    KEB --- ---
    JORIM: to že projel troje volby není a priori chyba prchala, ale toho s**** pro který ho dělal. Pan B si ty volby podělal sám

    FRK_R23: nekecej, posledně jsi mě označil za frustrata, když jsem říkal, že po piratech není ani vidu ani slechu. 😁
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JORIM: čÍNa NenÍ SkUtečnÝ KoMuNisMUS, přece...
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRK_R23: Začínám nabývat dojem, že si představuješ si PR a politický marketing trochu jako Hurvínek válku.
    Tyhle věci fakt stojej těžký prachy, a né a proto, že se platí za billboardy, ale proto, že to musí odmakat tým zkušenejch odborníků, který fakt nedělaj za minimálku a fakt je nenahradíš ChatGPT.
    Prchal sám bral čtvrt mega, a to ne proto, že Babiš měl pocit, že má moc peněz. A hlavně, Prchal kolem sebe měl doslova desítky lidí a neomezený budget (a i tak projel troje volby).

    ...no ale koukal jsem, že Bartoš vypisuje výběrko do svého PR týmu, tak se můžeš přihlásit a ukázat jim, jak se to dělá.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JORIM: Piráti mají platnou smlouvu se STANem o odměnách, která počítala se scénáři, pokud by jedna strana získala výrazně méně mandátů na úkor druhé.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JORIM: Nemusíš utratit desítky mega, abys měl dobrou kampaň. Nejvíc peněz sežerou fyzický nosiče, tv reklamy a pod. Nic z toho se dělat fakt nemusíte. Tady se bavíme o nějakym stabilním vizuálu a basic textováním. Tyvole na to se dneska dá klidně použít chatgpt. Jde ale o to, aby na těch sockách tyhle věci byly vidět.

    Druhej rozměr je pak komunikace s novináři. Osobně si myslím, že místo sáhodlouhýho vysvětlování proč někdo je nebo neni komunista (což je v týhle zemi fakt absurdní výtka), se tahle otázka má odbýt a nacpat vlastní téma. A ne psát pomalu normostranu keců o tom, že nejsme komunisti.
    JORIM
    JORIM --- ---
    FRK_R23: Nevím jestli sis všimnul, ale vlivem určitých okolností, Piráti mají aktuálně pouze 4 poslance, takže těch peněz za mandáty JAKOŽE MOC NENÍ.
    Desítky mega po volbách dostali, jenže to je příspěvek na úhradu volebních nákladů, který sloužil, překvapivě, na úhradu volebních nákladů.
    Pak jsou tu nějaké příspěvky na činnost, ty ale sežere běžný provoz.

    Takže Pirátská strana se FAKT netopí v penězích, a rozhodně nemá na to, aby si najala na fulltime kvalitní komunikační agenturu, což je kurva drahý, pokud chceš, aby to dělali dobře. (A to prosím v atmosféře, kdy většina členů strany potřebu takového výdeje zpochybňuje, protože "za starých časů jsme to dělali s gopročkem a noťasem ze sklepa, po večerech a zadarmo".)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    JORIM: Samozřejmě že ano. Strany dostávají peníze za hlasy a mandáty. Piráti po minulejch volbách museli dostat desítky mega.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam