• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PECA: Velká část voličů se rozhoduje na poslední chvíli. Turek se dostal do světla reflektorů relativně v pozdní fázi kampaně, kdy z nějakého důvodu ostatní strany (hlavně STAN, ale i jiní) v kolektivní psychóze neodolaly nesmyslnému nutkání se proti němu vymezovat a dělat mu publicitu zdarma. Ve chvíli, kdy se ty průzkumy dělaly, tak nejspíš podstatná část jeho voličů ani nevěděla, že existuje, natož aby byli rozhodnutí ho volit.
    PECA
    PECA --- ---
    Šlachta mě "pobavil" svým rozhořčením nad tím, jak průzkumy manipulují volby. Jako kdyby výsledky průzkumu byly záměrně nějak konstruované. Podle mě prostě průzkumy minyly venkov natolik, že prostě tu podporu P+M nezachytily, nebo ji respondenti nepřiznamli, případně neměli respondeti úplně jasno.
    A střelba STAN do Turka se stala střelbou do vlastní nohy. Jenom tím ukázaly na typa co mohl ledaskomu imponovat. Údajně spíše mačo chlapákům, koho volily nemačo holky nikdo netuší. :/
    PECA
    PECA --- ---
    XCHAOS: No ti motoristi to IMO prostě utáhli na strach ze zákazu spalováků pro obyčejný lidi, co si A) nebudou moct drahý elktro dovolit a za B) narozdíl od starých spalováků nebudou umět sami opravit. A přidej k tomu vyvolaný strach zemědělců z Green Dealu. Jak jsem dneska slyšel v rozhovoru se Šlachtou, Přísaha s Motorákama jezdili, nevím kde všude. Podle grafů nasbírali hlasy po venkově a okolí automobilek.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ICARUS: To sa dalo cakat, skor tam vnimam unavu a znechutenie z celeho fungovania politiky. Skoda ho, peksa je z tych chytrejsich a principialnejsich ludi, uvidi sa casom.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    BUGAS: Ja se mu nedivim, mit stejne preferencnich hlasu jako Ferjencik je dobre ponizeni, asi jako kdyz mas min hlasu nez Vileta
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ZSIS: Afaik si to reguluju samotne frakcie, a alde ma pravidlo ze nezoberie z jednej krajiny 2 rozne strany, pokial s tym ta druha (v tomto pripade ANO) nie je OK.
    MINGHAO
    MINGHAO --- ---
    Jedno malé a bezvýznamné vítězství:
    Česko posílá do Bruselu vyslance minulého století, kteří zabojují o spalovací motory • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/komentare/cesko-posila-do-bruselu-sestavu-vyslancu-minuleho-stoleti-ktera-zabojuje-o-spalovaci-motory
    Respekt (Marek Švehla v tomto případě) už Piráty nepovažuje za protestní protisystémovou stranu. Dlouhodobě jsem u Respektu sledoval (s lítostí) takovou nějakou nedůvěru vůči Pirátům. GAARQ: v tomhle se už se zdá dorazili do mejnstrýmu.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    prohrát proti přílivu trhoveckého marketinku mi žíly netrhâ. ano, je to pech, že a) z evropských voleb je psedoreferendum o české vládě a b) že se lidi nechají strhnout imaginárním strachem a ty skutečně děsivé věci ignorují. halt stejně jako evoluce nikdy nemůže vyřešit stařecké choroby, stejně tak nemůže lidi odnaučit neignorovat zítřek a nepropadat dnešku.

smířil jsem se s tím, že piráti nikdy nebudou mejnstrým ani jen vzdáleně, ale dokud dělají skoro jako jediní rozumné věci rozumně, nevím o nikom lepším. nechci, aby si najímali marketinkové guru, kteří by z nich udělali nedůvěryhodné panáky v klipech a na plakátech. možná by měli víc zástupců a rychle zmetamorfovali do "tradiční" politické strany plné oportunistů a jiné podobné zvířeny.

když jsem dnes poslouchal tu marketinkem rychlenou blběnu dostálovou blábolit o zdrojích bílkovin (rostliny údajně bilkoviny neobsahují), říkal jsem si, že bych nechtěl, aby ti stejní lidé, co volili ji, volili piráty. a těch dalších vypatlaných, ale atraktivních nýmandů je v naší politice opravdu požehnaně.

jak je to? lidé začnou jednat rozumně až po vyčerpání všech ostatních možností. it's funny, because it's true.

rant over.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Tvl tak ty EP volby se taky těžce nepovedly
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XCHAOS:
    ZSIS:
    that being said.. myslim ze i frakce zelenych/EFA ma svou legitimitu a opravnene zajmy, osobne nemam problem jim to hodit stejne jako "Renew Europe", ale to muze kazdy videt jinak. od toho je demokracie. smutne je holt tech 25-30% populistum, kteri zijou v prvni rade z toho tuhöe demokracii krok po kroku rozkladat, jak se stalo v hromade zemi.
    takze ano, jsem nasrany a priznavam, ze mam strach o evropu. nicit se da rychle, budovani trva. leckdo z anglie by asi mohl vypravet.
    EZDY
    EZDY --- ---
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    XCHAOS: jak "vyfouklo"? ne, ze by bylo cti sedet vedle agenta burese, na druhou stranu, nikde neni zakazano aby ve frakci bylo vic stran z jedne zeme, imho. treba slovensko tam ma 2 strany, nemecko take.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    dobry kje ze neni pro czexit, jen pro reformu byrokratickejch postupu, coz mi na prahu valky s Ruskem neprijde moc lito.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KRAMERIUS: Proste sa tam prehajloval:) Pravica ide hore...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MARIHAI: hlavně opakovat dokola ty samý fráze, ale halt existuje dost labilních a ne zrovna inteligentních jedinců který to budou považovat za "argumentaci a diskuzi" - inu, demokracie no :)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ADAMIRA: můžeš řikat totální hovadiny, ale když to budeš řikat sebejistě bude to vypadat že "argumentuješ" :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    "argumentovat a diskutovat" :D
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Mají Turka, který dokáže i argumentovat diskutovat, a STAN s Nerudovou, kteří ho zkoušeli hejtovat a zviditelnili ho.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: tak ano, jsme v europarlamemtu v zelenolevicové frakci a hlasujeme podle toho. Členství v ALDE nám vyfouklo Ano a Babiš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam