STAROJDA: Jsem volič. Bývalý volič Pirátů. Piráti nedělají politiku pro Piráty. Mají dělat politiku pro lidi. Voliče. Ber mě jako jeden z možných vzorků. Nezačal jsem volit někoho jiného protože by mi byly nějaké jiné ideje víc přitažlivé. Šel jsem jinam v okamžiku, kdy z řad exponentů Pirátstva zazněla obhajoba komunismu, už si ani nepamatuju jak se ta pička jmenovala. Takovéhle excesy, co si pozveš do baráku, s tím se pak musíš vypořádat, ale fakt, že si takové lidi do baráku vůbec pustíš o tvé soudnosti nevypovídá nic moc.
A že se tady budeme bavit o nějaké AGIL politice tvorby konsenzu ke každému tématu až v okamžiku, kdy se téma objeví, to je pro mě, aniž bych je volil, mnohem srozumitelnější politika vlády, která je tady sice
KAMAHL: označená za vládu stagnace, ale povedlo se stabilizovat, veřejný rozpočet, byla ochotná k bolestivému procesu vypořádání se s inflací, posunula dopředu důchodový systém a odvedla spoustu dalších věcí, na které může být hrdá, a určitě i díky přispění Pirátů, kteří ale měli nejmíň dvakrát nakročeno k tomu ji opustit a okopávali kotníky, kde mohli.
A hele, nebudu se věnovat tvrdé rešerši, mám dost své vlastní práce než se hrabat ve sračkách. Vyjdu s tím, co mi uvízlo v paměti a co si pamatuju z "marketingové" prezentace Pirátů, ať už co se kampaní týče, nebo průběžné prezentace výsledků práce. Jsem poměrně dobře informovaný a snažím se vybírat si jen to podstatné, co má vliv na mě a na co mám vliv já, takže mě spousta baastu mine a nebo neuvízne v paměti na víc jak pár dní. A o Piráty se ne aktivně, ale zajímám, mám je "na radaru", jako jedny v prioritních témat, ne jako náhodný kolemjdoucí. Můžeš předpokládat, že možná 60% populace má horší informace než já, a nebo se cílí úplně jiným směrem. Takže mě ber jako vzorek, na kterým si můžou piráti otestovat, jestli si je pamatuju i v dobrým a jestli mám pocit, že k něčemu přispívají.
A ještě jeden pain point. Piráti jako věrozvěsti informační doby by měli stát v čele boji proti dezinformacím, měli by otevřeně podporovat ministerstvo vnitra, které je za boj z dezinformacemi a dezole scénou v České populaci odpovědné, bez ohledu na jméno ministra, který mu šéfuje, měli by jet 24/7 osvětu v tom, jak v těchhle vodách navigovat a být hlasem, kterej ukazuje, že fact based a expertíza v oblasti informací, dezinformací a sebeobrany na tomhle poli je ve vládě přítomná a nese plody a že můžeme mít klidné spaní.
Paradoxně si ale nemůžu vzpomenout na žádnou iniciativu, která by byla veřejně aktivní tak, abych ji zaznamenal, která by v těchto ohledech byla Piráty zaštítěná