• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    SADY
    SADY --- ---
    DAHY: presne! pritom ten Zahradil je takovej kokot
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DAHY: proč vlastně lidi tak přeceňují twitter? zvlášť u nás, je to takovej podivnej výtok a odpad
    DAHY
    DAHY --- ---
    U mě Piráty nejvíc poškodilo to, jak se po ní spolustraníci povozili. Jana Komrsková bylo obzvlášť nechutná. A všechno kvůli pár ukřičeným kokůtkům na twitteru. Vrcholná ostuda pro mě bylo to, že nejvíc se jí zastal Jan Zahradil.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: přijde mi, že jdeš dost po povrchu. Ostatně, vtipný je, že Janka se svým zaměřením na drogovou legislativu u Pirátů vlastně má pod palcem dost libertariánskou agendu :-)

za mě je její extempore nešťastný, protože sebe sice zviditelnila, ale reálně vyděsila řadu voličů a tím poškodila "kariéristy" u Pirátů, kteří fakt soutěží o různá volitelná místa. Takže nadšený z toho nejsem. Ale zase s kým mám šanci mluvit osobně, tomu vysvětluju, že je to ptákovina.

Od Pirátů se daleko čekat, že budou středolevá strana... akorát hodně jinak, než ta poststalinistická banda kolem Konečné, že jo. Vlastně poté, co se komunistů STAČILO přejmenovat se, aby zase byli nad 5%, teď chudák Janka zůstává jedinou self-proclaimed komunistkou na tuzemské scéně :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: o vačené žábě jsi určitě slyšel. Preferuju preventivní přístup...v tomto případě nedávat idiotům příležitost k multiplikaci
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MEMNON666: Disruptivní určitě. Ve vztahu ke kampani vlastní strany. A zaujmout...ano. Když nemůžeš být dobrým vzorem, buď aspoň špatným příkladem, že. Ale já nechci volit špatné příklady.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: no prostě na sebe chtěla upozornit a pár voličů vyděsila. No, hotová stalinistka. Má v programu rovnou gulagy, co jiného :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PECA: Zcela realisticky (protože je to tak skoro vždycky) očekávám, že budeme týden až měsíc v médiích bombardováni tím, že je to hrozná sračka, nic nefunguje, nic není připravené, aby tak po měsíci všichni pokrčili rameny a uznali, že je to vlastně velké zlepšení a spousta věcí teď jde lépe a rychleji.
    PECA
    PECA --- ---
    GAARQ: Zastávám názor, že cokoliv je placené z veřejných peněz, je "public domain". Co se týče SW, má to mít otevřené zdroje. Jednak proto, aby do toho bylo vidět a potom, když je potřeba něco dodělat, tak aby se to nemyuselo celé psát znovu, protože původní dodavat, když nevyhraje zakázku, neúpustí zdrojáky, nedá dokumentaci API apod. Stát si ten SW nemusí nutně psát sám, ale minimálně si jej může občas sám opravit, pokud se jedná o nějakou ohalenou banalitu a navíc musí mít zdrojáky plně pod kontrolou.
    Agilní vývoj by byl už jenom bonus. Specifikovat rigidní zadání je u SW cesta do pekel. Nikdo dopředu nedomyslí věechny anomálie a nuance, které je třeba vyřešit. SW není barák, nebo auto. To je živoucí neustále se vyvíjející komplex (nechci říkat organismus :).

SPIKE411, CAIDEL: Ano DiPSY dopadl podle mě velmi dobře. Mělo to své mouchy, někteří uživatelé to možná rozbili vlastní neschopností, možná to bylo málo "blbuvzdorné". Nicméně to fungovalo +/- v pohodě. Já se právě obávám, pokud digitalizace stavebního řízení nebude alespoň srovnatelně funkční, tak to Bartošovi "partáci" z 5koalice dají pěkně sežrat. Lidově řečeno. Už teď se do něj navážejí, zrovna v nějakém podcástu dnes jakýsi ekonom komentoval, že je to jenom o skenování dokumentů. No, tak doufám, že ne jenom o tom (zase jako roztodivná papírová dokumentace se pochopitelně digitalizuje dost blbě). Pochopitelně bych rád, aby to naopak Barto "natřel" ostatním a fungovalo mu to velmi dobře. A taky je mi jasné, že se vyrojí "milion" úředníků, kteří na to budou nadávat, protože se budou muset něco naučit dělat jinak a nebu možné tolik šikanovat občana a něco z toho vytřískat, třeba za rychlé vyřízení na revanš... Známe své Papenhajmské, že.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    JVMLOK: není právě kampaň M.F. příkladem "disruptivní taktiky jak zaujmout"?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HRAFNAIN: tady asi novinky nevadí

Kandidátka na šéfku Pirátů: Jsem přesvědčením komunistka - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-kandidatka-na-sefku-piratu-jsem-presvedcenim-komunistka-40383021
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    GAARQ: rozepsal jsem odpověď a pak jsem si přešetl
    KAMAHL a psal bych to podobně. Babiš je svému publiku dokonale srozumitelná a příšku jim nastavuje akorát tak vysoko, aby ji úřelezli a cítili se, že jsou ze stejného těsta, jako on.

XCHAOS: Právě že u Pirátů bych čekal nějakou guerillu, vyučítí sociálních médií, memy, flash moby, stand-upy, pitch talky a spoustu podobných věcí. Moderní a disruptivní taktiky, jak zaujmout. Neschopnost tenhle prostor efektivně využít, naopak, místo inovace, past konzervativního pojetí médií, a fakt, že je ve využití těchhle kanálů brutálně přehrává pologramotný Babiš s Prchalem, byl apro mě veliká rána důvěře...já fakt Piráty vnímal jako patu expertů, kteří jdou češit problémy, které tradiční politika neumí nebo neřeší. A nakonec jsem procitl do poznání, že je to hrubý amatérismus. Ne-kampaň Mikuláše Ferejnčíka byla dokonalá tečka za touhle iluzí, a pro mě definitivní stopka, ale to už znova rozpitvávat nebudu.

KEDRIGERN: tohle je docela silné kafe, pro takové tvrzení je lepší mít i nějaké důkazy, aby třeba šlověk nepůsobil jako paranoik, který vlastní neschopnost v oblasti PR kryje nějakou temnou konspirací
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    QZUZKA: Však to tak původně dělat nikdo nechtěl, jenže běžný postup zarazil ÚHOS.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Mně přišlo, že to dipsy urvali v hackaton režimu silou vůle. Super, ale dělat se to tak nedá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Senát dnes navštívila delegace ukrajinských poslanců. Při své charitativní cestě na Ukrajinu je pozvala senátorka Adéla Šípová - ParlamentníZprávy.cz
    https://www.parlamentnizpravy.cz/senat-dnes-navstivila-delegace-ukrajinskych-poslancu-pri-sve-charitativni-ceste-na-ukrajinu-je-pozvala-senatorka-adela-sipova/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    CAIDEL: Studentík tam snad byl jen ten syn ředitele Cermatu, jinak to dělala nějaká firma na Slovensku.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PECA: Hele, přihlášky sice vlastně jako drhly, ale během dvou týdnů to s partou studentíků dokopali do podoby víceméně funkčního systému. Což teda na poměry nasazení komplexnějších IT systémů znamená téměř epický úspěch, bez ohledu na to, co nakecají v novinách :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KAMCZA: Jak ho mohl pohřbít? NAKIT pohřbilo jeho vedení, které dlouhodobě podporovalo kulturu 90. let, nad moderním přístupem. NAKIT je celou dobu pod MV. Je jejich odpovědnost jak NAKIT vypadá.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    JVMLOK: mohl bys mně prosím poslat odkaz na tu "pičku" propagující komunismus?

a asi ani ne, když tě ideje nezajímají :/
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Jestli můžu principiální poznámku sem, byť nejsem vůbec volič Pirátů. Pro mě je na nich nejatraktivnější ta transparentní vnitřní struktura. Právě co jim všichni radí zrušit, to pirátské forum.

Samozřejmě netuším, jestli by to veřejnost ocenila, ale objektivně to je krása demokracie dotažená do realizace. Voliči pirátů v mém okolí jsou typově městští mladší profesionálové, kteří ocení transparentnost, i za cenu, že je to slabina ve střetu s nějakýma mafiosama.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam