• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    Me by zajimalo, co by potreboval Wagenknecht videt, aby se verejne omluvil?
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: stejná firma? Stejná šarže? Tohle nejsou rohlíky.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: security magazin nemusim, ale vyzera ze nikde inde tie dokumenty nie su.
    Dodavatelia maju byt v tomto konkretnom pripade podla wagenknechta prave rovnaki, turci.
    OTZ
    OTZ --- ---
    FRK_R23: presne, trakorista zkurv..

Marian Jurečka v mládí dojížděl do práce. Buďte jako Marian | Deník Alarm
    https://denikalarm.cz/2024/08/marian-jurecka-v-mladi-dojizdel-do-prace-budte-jako-marian/
    KEB
    KEB --- ---
    SITH: to nedokážu posoudit, ale nemyslím si že by byl blbej. Reputace se buduje léta ztratit se dokáže hned.
    SITH
    SITH --- ---
    KEB: Strnad je ultra svině a hajzl
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: a hlavně si nemyslím že by Strnad byl k****. Tohle je super kšeft na zatraceně dlouhou dobu, nezdá se mi moc pravděpodobné, že by riskoval reputaci kvůli krátkodobému zisku.
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: security magazín není úplně korektní medium

A celkově to na mě působí trochu podivně. Kecy jako v dané době obvyklá cena je kokotina. Tohle není rohlík.

A a taky stav skladové munice může být velmi rozdílný. Například jsem zachytil, že od nějakých dodavatelů je potřeba nová roznětka, protože stará je nekompatibilní atd.
    KEB
    KEB --- ---
    Reakce společnosti CSG na útoky na Českou muniční iniciativu | Armádní noviny
    https://www.armadninoviny.cz/reakce-spolecnosti-csg-na-utoky-na-ceskou-municni-iniciativu.html

K tomu wagenknechtovi
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NIEKT0: Jak, ve svojich systémech?
    To má každý jednotlivý stavební úřad v systému, který používá. A obec nějakou pravděpodobně prastarou smlouvu s dodavatelem, protože doteď to každý musel řešit sám. Všechny obce dělají totéž, ale každá si software na to musí sama zasmluvnit, řešit, spravovat. Každý to řeší sám - agendové systémy, spisovku, ekonomický software obcí. A úroveň smluv se odvíjí od toho, co navrhuje dodavatel a jestli tomu v Horní Dolní někdo trochu rozumí. A jestli existuje nějaká konkurence, se kterou je vůbec možné nějaké rovnější podmínky vyjednat (často ne).
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    RUDOLF: Až na toho Jurečku s tebou souhlasím.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Ještě připomenu, že Insider se snažil přesvědčit, že Lipavský jede jen agendu Tomáše Pojara. Jinak o Lipavským nemluví;-)

Já jsem rád, že jsou piráti ve vládě a považoval bych za jejich selhání, kdyby odešli z vlády nebo po volebním debaklu před lety nenastoupili. Jsem s oběma ministry spokojený a to je nejlepší vizitka. Jsem zvyklý, že se dějí fuckupy, pro mě je důležitý vidět směr. Chtěl jsem aby piráti měli i MPSV, ale Jurečka jede dobře.

Já obecně s touhle vládou nemám zásadní problémy, je lepší, než kdyby byl u moci Andrej, má trajektorii který rozumím a v rámci možnosti dělá změny.

Čekám od PS, že se naučí technokraticky fungovat ve vládě a že i příště budou vládnout se spolu, pokud se stane zázrak. Opozice je jednoduchá disciplína a upřímně mě nezajímá volit někoho, kdo se stáhne do opozice. Spíš chci aby Bartoš a Lipavský využili toho co se naučili v dalším období.

Já jsem třeba rád za lidsko-právní problematiku, narovnání výplat - ale vidím větší sílu v prosazování eutanázie než jet v kulturních válkách. Podle mě piráti mají šanci vytvořit současnou levicovou stranu postavenou na tržních principech, která se pokusí zefektivnit státní správu spíš než jít cestou austerity nebo bobtnání.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CAIDEL: Presne. Pirati dokazou veci rozkopat, nikoli vsak spravit nebo postavit. Ale rekl bych, ze to uz je off topic. Hodne stesti.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Jako, nervozita u podnikatelské ODS ekipy je jasná, těm piráti rozkopávají bábovičky a penězovody... ale jak to tak vypadá, tak se to možná osobně dotkne i některých ID tady, jinak si to těžko vysvětlit :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MAKROUSEK: Cožeto? Ale to je fuk.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CAIDEL: Hm, pravda boli.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MAKROUSEK: Že neumíš číst už jsem si zvykl. Teď ještě abys pochopil, že neumíš moc ani psát.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GAARQ: Takze i kdyz je nekde napsan nejaky text, tak je za nim obvykle sirsi nazor, ktery ten text ilustruje. Jako v pripade tady kolegy.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam