Ještě připomenu, že Insider se snažil přesvědčit, že Lipavský jede jen agendu Tomáše Pojara. Jinak o Lipavským nemluví;-)
Já jsem rád, že jsou piráti ve vládě a považoval bych za jejich selhání, kdyby odešli z vlády nebo po volebním debaklu před lety nenastoupili. Jsem s oběma ministry spokojený a to je nejlepší vizitka. Jsem zvyklý, že se dějí fuckupy, pro mě je důležitý vidět směr. Chtěl jsem aby piráti měli i MPSV, ale Jurečka jede dobře.
Já obecně s touhle vládou nemám zásadní problémy, je lepší, než kdyby byl u moci Andrej, má trajektorii který rozumím a v rámci možnosti dělá změny.
Čekám od PS, že se naučí technokraticky fungovat ve vládě a že i příště budou vládnout se spolu, pokud se stane zázrak. Opozice je jednoduchá disciplína a upřímně mě nezajímá volit někoho, kdo se stáhne do opozice. Spíš chci aby Bartoš a Lipavský využili toho co se naučili v dalším období.
Já jsem třeba rád za lidsko-právní problematiku, narovnání výplat - ale vidím větší sílu v prosazování eutanázie než jet v kulturních válkách. Podle mě piráti mají šanci vytvořit současnou levicovou stranu postavenou na tržních principech, která se pokusí zefektivnit státní správu spíš než jít cestou austerity nebo bobtnání.