• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    GAARQ: komentář k věci, takhle by sis třeba mohl postesknout v televizní debatě s nějakým Kubou, aby těch procent nebylo ani 9

Být nerd a ajťák to není politická kvalifikace a být volitelný akorát studenty prvního ročníku FFUK není dobrá strategie. Buď vám to dojde nebo dojedete vy. Já se tam na tu sedmou stavím. Dám posledních 200 korun na Bolta, taková jsem proletářka.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PULNOC: diskuze k volbě republikového předsednictva bude předpokládám v bodě
    Shrnutí voleb a budoucnost strany
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    bohové pod námi, jako vážně? 🤨
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ZSIS: a tomije a pomyje si nekam strc. ja jsem post-progresivni lokalne centricka osvicenecka realpoliticka levice. vim ze k vam do Rakous to jeste nedorazilo, koneckoncu i tady teprve zaciname :D
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ZSIS: aha no tak sleduj nadale a at se dari dobre. nejsi nekdo s kym bych se chtela bavit. trollis mne vylozene a zbytecne tady vytvarime tapetu.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PULNOC: ehh... que?
    PULNOC: prosim.. coze? koho ze tu potkam? :D
    oni se lidi po tehle klubech take pohybuji ve vsech moznych stavech, to se potom tmavsi kouty cizich mest zdaji jeste o neco podivnejsi. ja to chapu.

PULNOC:
    ne, u piratu nejsem, jen to tu sleduji. ale ty jsi psala ze jsi clenkou. ptam se, proc. protoze se tu spis vyjadrujes jako fanda pana Tomio Vyndej.
    KS? jako commies? no jsou tu, ale do parlamentu se nedostali. spis tu ted 30% nabrala strana ktera je vzor pro SPD. teda v rakousku, konkretne viden jako velke meste je klasicky cervena/SocDem.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ZSIS: 🤷🏻‍♀️

no comment. proc jsi ty u Piratu? ve Vidni mate KS? jak se dari?

ja proto, ze mam strasne rada tohle mesto a tuhle zemi a zacina mi na ni cim dal tim vic zalezet.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PULNOC:
    takze ty se tu citis svobodne, ale ostatni nesmi? ci jak?

v Grelle Forelle jsem driv makal, ve Werku stale cas od casu micham, takze ano, ten roh znam dobre :) Uber te tam hodi nanejvis do P&R garaze.
    A ano, "nocni gastronomie" laka podivne podivne individua. To ostatne neni jine ani pred klubem Flex, na celem Gürtlu, v Hamburku na Reeperbahn a jsem si jisty ze clovek najde ty kouty i v Praze. no big deal.

Ve Francii auta hori pomerne casto, to je takova jejich protestni kultura, a netyka se to jen expatu.
    https://worldcrunch.com/culture-society/why-do-french-burn-cars

to je ostatne takovy hezky detail.. kdyz mas jako cizinec penize, tak jsi expat. jinak jsi luza a migrant.

American ma tolik svobody, az se mistama svobodne ani nepojisti. Jinak v zemi neomezench moznosti mas napr. znamy Burning Man, to ti pripada jako represivni festival?

staleti se pres dnesni uzemi CR tahly ruzna vojska zabijejic a znasilnujic, Cyril a Metodej jsou z dnesniho Recka, jako priklady nejakeho cesstvi tu jmenujes Lucemburka a Habsburka, a evropa je jakoze himalajsky massiv :D

svoboda jako kultura prichazi hostoricky ostatne taky spis z francie, a take se tam kutalelo par hlav.
    French Revolution - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/French_Revolution

nejak si to moc zjednodusujes. ono to je takove prijemne a jednoduche, vsechno hodit na lidi od jinud.

a proc presne jsi u piratu?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PULNOC: Well, na to nemám co říct, osobní zkušenost je osobní zkušenost, já jsem neměl bobky u Forelle, ale za to jsem zažil horký chvilky na IPáku.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PULNOC: Jasný, každopádně není to Dunaj ale Donaukanal, tedy zredukovaná vodoteč v městský zástavbě, má urbanisticky hezký momenty a taky špatný momenty, kdy je jenom stoka mezi silnicema, což je i případ tam, jak je Forelle.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ONDRAT: ale prosim te, co si myslis, po Andelu a IPaku v noci jsem nabehala kilometry. no tak jsou tam nejaci vyndanci, treba. mozna budou chtit cigo nebo drobny. a nekdy je s nima dobry pokec.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ONDRAT: no to mas pravdu. Bylo to srovnani odvozene geograficky. je to proste u reky, trochu z ruky ale ne moc. jako Podoli.

jasne ze ve Vidni nic jako Podoli nemaj. protoze Viden je proste sediva, velka, nevlidna. co si budem povidat. Tady jdes kolem Vltavy a jenom cekas kdy potkas vodnika a rusalky. ve Vidni potkas...nechme to tak.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PULNOC: Já bych si to tady v Praze zas tak neidealizoval, stačí se v noci projít po Andělu nebo IP Pavlova, přes den třeba Palmovka a přilehlé území, ale samo se to s Vídní srovnávat nedá.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    zrovna Viden je fakt dobra zminka, protoze to neni jakoby nejaky Pariz nebo Stockholm, ale stejne tam uz maj gang wars kde se rezou navzajem kudlami, a Videnaci se utesuji tim, ze se jakoze rezou mezi sebou. takze nejhorsi co se muze stat je ze kdyz pujdes s malym Honzou na prochazku, tak Honzik uvidi nejakou traumatizujici podivanou. ale jako vam se nic nestane.

Praha je uplne jiny level, jiny svet. Tady je to jako Zlate Kralovstvi z nejake klasicke Ceske pohadky. V Berline kdyz jdes pres Gorlitzer park tak mas takovy adrenalin, ze normalne jeste 5 hodin muzes na nem frcet, ani si nemusis kupovat zadny speed.

Tady mame Petrin, kde decka ze strednich skol navukol, co jich je tady celkem hafo, popijeji vino, kluci hraji basketbal a libaj se kluci s holkama a holky s holkama a kluci s klukama. To je proste pohadka. Ja uz jsem tady dlouho, ale porad kdyz se zajdu vyfelit na Petrin tak malem brecim dojetim z toho, jaka idyla se rozklada vsude navukol, a rikam si, ze odsud proste nejde odejit, protoze kam? A proc?

A to je nase kultura.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PULNOC: Co ti tam prosím tě připomíná Podolí? Ta administrativně logistická část, čehož je velká část kolejiště a vozovky na břehu jak jsou kluby nebo snad 6patrový činžáky na druhý straně?
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ZSIS: no comment. to uz je snad schvalne nepochopeni.

nase kultura je svoboda. ja se tady citim velmi svobodne, a to jsem limity svobody docela prozkoumala. a tady ceska verze mi přijde nastavena fakt dobře jako.

nemusime se niceho moc bat. muzu jit kamkoliv, kdykoliv, a delat tam cokoliv, pokud tim neprudim nekoho jineho. Kdyz uz i děláš neco trosku zlobivého, jako třeba nějaká hudební produkce venku, a přijdou policajti, tak te neberou na strážníci, ale v pohodě s tebou pokecaj a treba i hledej reseni, které funguje pro obě strany. To když říkáš třeba Americanovi, tak úplně citis jak se mu z toho toci hlava a dělají mžitky před očima od úžasu.

ja myslím, ze ty vůbec nedoceňuješ, jak vzácna tahle svoboda je. v Evropském meritku. Nemluvě o celosvětovém.

Funguje to proto, že tady mame společenský konsenzus, ze to takhle chceme mít, a vesmes ho všichni ho respektujeme. Nikdo tady nezapaluje auta, nikdo nestřílí na ulici a podobne ulety. Tim pádem tady neni potřeba tvrde ruky, která by takový nešvar potírala. Takže navzájem mezi sebou jednáme v rukavičkách. Satenovych.

Jenže tenhle stav je křehký, protože pokud do takového nádherného klidného jezírka vypustis žraloka, tak hned nabyde pocitu, ze přišlo posvícení, a okamzite začne dělat peklo. Další žraloci pak zaciti krev, nachomytnou se, a Švédsko 2024 je na světě. Case closed.

Ano, Evropská spolecnost se michala. U nas v nejake nemecko-cesko-rakousko-uhersko-zidovske rovine. A z nějakého důvodu to fungovalo a popravdě funguje dodnes, i když ten germánský element se vytratil. Každopádně nějaké historické rozbory jsou mi docela ukradeny, protože důležité je, jak je to ted a tady.

(BTW takovy silver lining komunismu IMO je, ze tady zakonzervoval nějakou československou bublinu, zatímco okolite státy - Rakousko, Nemecko - se otevíraly migraci.)

Ty zijes ve Vidni pry. Jdi tam na prochazku jak je Das Werk nebo Grelle Forelle. Ty kluby jsou hned u Dunaje v oblasti která odpovídá asi prazskemu Podoli, IMO. A řekni mi, zda jsi se tam citil bezpečně, jo? Ja teda vůbec ne. Mela jsem docela nahráno a uz bych tam šla jen Uberem primo před bránu klubu. A to je prosím pěkné Viden “nejlepší mesto pro život” podle nějaké chytropublikace. My ass.

Staci ti to? Uz vic na tohle tema bych fakt nechtěla elaborovat.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ZSIS: Naše kultura je ta, že až jí někdo ve dvě ráno znásilní, tak to bude její otec, brácha, strejda nebo kolega z práce. Takhle to máme a chceme my! Jo a pak za to nejspíš neodstane ani podmínku.

Ale jinak jako jo: My máme společnou kulturu? A mohl bych jí vidět? A tedy pořád předpokládám platí, že si se svým životem můžu dělat co chci (bod 1) - akorát tedy jenom pokud to bude čirou náhodou to, co spadá do "naší kultury," tzn. dvacet piv za večer a mít krátký vlasy.

Celá problematika různých no go zón apod. je jednak daná a) mediálním zveličováním (většina no go zón no go zónou ve skutečnosti vůbec není a jsou i turistické průvodce, podle kterých je no go zóna třeba Žižkov) b) není zapříčiněna kulturou, nebo tak odlišnými kulturami, ale společný jmenovatel je tu spíš špatná ekonomická situace ale tím, že vzniknout vyloučené lokality, ghetta apod. (často tedy daných kulturně, ale tam kde se to nezařídí kulturně se to udělá sociálně, jako třeba u nás).
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    hele program schuze dneska je nasledny:

18:00 – 18:10 – Úvodní slovo PKS
    18:10 – 18:20 – Grilování/představení nováčků
    18:20 – 18:30 – Volební zasedání v Praze
    18:30 – 18:45 – Reporty MHMP
    18:55 – 19:15 – Reporty PSP
    19:15 – 20:00 – Shrnutí voleb a budoucnost strany
    20:05 – 20:30 – bod různé

tady mi prijde, ze diskuse k predsednictvi neni na programu dne, je to tak? ja mam totiz v 18 pohovor :D
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ATROPOS: problém je, že ti to určitá médiaprezentují jako normální stav, jako bys v německu nemohla ve 2 ráno na ulici v bezpečí. soudě podle toho, co tu píšeš.
    a to není pravda.
    žiju ve vídni a největší skupina cizinců tu jsou... němci. pár jich znám.

stejně tak je "pevnost evropa" z více důvodů problematická. velká města se vždy míchala, kor ty s přístavem. evropa měla přes sto let kolonie mimo jiné v africe která se z toho ještě stále zotavuje. lidé utíkají a já se jim nedivím, velké regiony kolem ekvátoru budou neobytné a ti lidé někam půjdou (na tomto míste srdečně zdravím motoristy!).

co je "naše" kultůra? ta toho dítka z betlému? a víte kde je ten betlém?
    máte doma kroje?
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    CAIDEL:
    A tak s:

"ze tady mame kulturu, ktera sa budovala dlouha staleti, diky ktere je zivot v CR velmi fajn a dolce vita, a ze to vubec neni samozrejmost ale vec naprosto ojedinela v globalnim meritku a tim padem rozhodne **stoji za to ji chranit** pred silenymi napady jako jsou treba multikulturalismus, pripadne odlidstene EU "governance by woke-aligned ChatGPT"

bych i souhlasila.

Bod 5. je imho o tom, že bychom před tím, že společně s lidmi importujeme i jejich kulturní normy, měli přestat zavírat oči a měli bychom si vážit toho, co tady díky naší společenské diskuzi teď máme. Já se můžu po Praze procházet poměrně bezpečně i ve dvě ráno. Bod 1. se týká zacházení s VLASTNÍM tělem a životem - vaše sexuální orientace, váš život

Já si opravdě velmi cením toho, že se tady v CZ v současnosti bavíme o konsentu, bavíme se o tom, že catcalling je potenciálně nebezpečná situace a fakt to není sranda, bavíme se o mnoha dalších věcech. Je to super. Fakt si cením toho, že můžu ve dvě ráno ven a prakticky s jistotou se mi nic nestane.

A teď jsme v situaci, kdy Němci narozdíl od nás, kteří jsme po přijetí stovek tisíc uprchlíků měli průvod vděčnosti ukrajinských matek, obdrželi organizované útoky na ženy V Kolíně:P Najednou řeší, sakra jak to že je najednou víc hromadných znásilňovaček? A že ty zločiny jsou i "kvalitativně" jiné, etc, etc:P

Imho to nejsou věci, co lze jen tak odmávnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam