CAIDEL:
A tak s:
"ze tady mame kulturu, ktera sa budovala dlouha staleti, diky ktere je zivot v CR velmi fajn a dolce vita, a ze to vubec neni samozrejmost ale vec naprosto ojedinela v globalnim meritku a tim padem rozhodne **stoji za to ji chranit** pred silenymi napady jako jsou treba multikulturalismus, pripadne odlidstene EU "governance by woke-aligned ChatGPT"
bych i souhlasila.
Bod 5. je imho o tom, že bychom před tím, že společně s lidmi importujeme i jejich kulturní normy, měli přestat zavírat oči a měli bychom si vážit toho, co tady díky naší společenské diskuzi teď máme. Já se můžu po Praze procházet poměrně bezpečně i ve dvě ráno. Bod 1. se týká zacházení s VLASTNÍM tělem a životem - vaše sexuální orientace, váš život
Já si opravdě velmi cením toho, že se tady v CZ v současnosti bavíme o konsentu, bavíme se o tom, že catcalling je potenciálně nebezpečná situace a fakt to není sranda, bavíme se o mnoha dalších věcech. Je to super. Fakt si cením toho, že můžu ve dvě ráno ven a prakticky s jistotou se mi nic nestane.
A teď jsme v situaci, kdy Němci narozdíl od nás, kteří jsme po přijetí stovek tisíc uprchlíků měli průvod vděčnosti ukrajinských matek, obdrželi organizované útoky na ženy V Kolíně:P Najednou řeší, sakra jak to že je najednou víc hromadných znásilňovaček? A že ty zločiny jsou i "kvalitativně" jiné, etc, etc:P
Imho to nejsou věci, co lze jen tak odmávnout.