Mě se taky moc nelíbila ta kolice v minulých volbách a kdyby se tehdy "nevolilo proti Babišovi" tak bych jí nevolila, protože nejsem volička stanu (co/kdo to vlastně je a proč mě to má zajímat, já chci volit Piráty). Co měl každý příčetný/o volebním zákonu poučený volič Pirátů tehdy udělat bylo, je zakroužkovat...
Nejsem moc politicky angažovaná osoba a některé věci nechápu... (netrolím, jsem jen nepoučená) Díky předem za vysvětlení...
Mě je vlastně vcelku jedno jestli jsou nebo nejsou Piráti ve vládní koalici. Ale nějak mám za to, že strana ve vládní koalici má větší možnosti prosadit svoje návrhy? Možná mě roznesete ale, proč by to měl být problém? Jakože nebyla dobrá ta koaliční smlouva? Nějak nedobře kvůli tomu hlasovali proti svému programu?
A taky jsem vůbec nepochopila, proč byl ministr Bartoš odvolán a ani se mi k tomu moc nepodařilo nic relevantního dohledat... Předpokládala bych, že by měli být splněny nějaké formální náležitosti toho, aby mohl být ministr odvolán - nevím, bere úplatky aka jedná proti zákonu, chodí do práce nalitej, nechodí do práce vůbec, dlouhodobě/opakovaně neplní dobře své povinnosti, není zdravotně způsobilý... prostě klasika jako v každém jiném jobu, že by nemělo stačit, že se šéf špatně vyspí...(?)