• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CAIDEL: Ono ja nie som nijak proti tomu byt v povolebnej (!) koalicii, ale musi to byt v koalicii kde si potrebny, a ktora bez teba padne. Potom sa k tebe musia chovat aspon +- fer, a ked nebudu, tak mozes odist a pridu o babovicky. V koalicii kde nie su numericky potrebny to ale neplati, a ako sa ukazalo, tak to dopadlo ako sa ocakavalo.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NIEKT0: Jistě. Logicky něco za něco.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CHORCHE: Ne. Prostě neplatí, že vesměs stejně. Máš prostě o tu páku "slabého koaličního partnera" méně. To co se schválí z opozice se může schválit i z vlády.

Jestli tu páku dostatečně využili nebo ne, to už nechám na posouzení laskavému čtenáři, nicméně papírově tam rozdíl v té síle rozhodně je.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CAIDEL: Ale zase sa nekompromitujes, a mozes kritizovat co je zle. Kritizovat z vnutra vlady moc nejde.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: vesměs stejně... občas se schválí i něco opozici, či se může pozměnit
    jít do vlády a bejt do počtu je prostě amaterismus a debilita. a přesně podle toho to dopadlo. což je prostě fakt. zbytek sou kecy

já si dávam trošku oraz a čekám, koho si piráti zvolí a co začnou dělat dál

jesti budu ještě pár tejdnů poslouchat vyšilujícího Michálka, nebo i Olgu (mrk dotační byznisy... Hlavenka se práv za kiwi orosil), tak nám jebne všem
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CHORCHE: A když jsi mimo vládu, tak těch pák máš ještě méně.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ROZTE: 1. když si ve vládě do počtu, tak nemáš žádné páky cokoliv prosadit, viz třeba ta matlárna s legalizací
    2. vyrazit Bartoše můžeš, protože jako premiér zodpovídáš za ministry a DSŘ problém byl. plus tím šláp do kšeftu kmotrům. takže na Fialu to byl o to větší tlak, kdy mu různí lidé radili, ať to vyřeší a IB obětuje
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    podle mě by se už nejen Piráti měli vysrat na tyhle předvolební kalkulace a spekulace - vesměs vám to nejde a výsledek je spíše opačný. je to nepřirozené i křečovité
    ROZTE
    ROZTE --- ---
    Mě se taky moc nelíbila ta kolice v minulých volbách a kdyby se tehdy "nevolilo proti Babišovi" tak bych jí nevolila, protože nejsem volička stanu (co/kdo to vlastně je a proč mě to má zajímat, já chci volit Piráty). Co měl každý příčetný/o volebním zákonu poučený volič Pirátů tehdy udělat bylo, je zakroužkovat...

Nejsem moc politicky angažovaná osoba a některé věci nechápu... (netrolím, jsem jen nepoučená) Díky předem za vysvětlení...

Mě je vlastně vcelku jedno jestli jsou nebo nejsou Piráti ve vládní koalici. Ale nějak mám za to, že strana ve vládní koalici má větší možnosti prosadit svoje návrhy? Možná mě roznesete ale, proč by to měl být problém? Jakože nebyla dobrá ta koaliční smlouva? Nějak nedobře kvůli tomu hlasovali proti svému programu?

A taky jsem vůbec nepochopila, proč byl ministr Bartoš odvolán a ani se mi k tomu moc nepodařilo nic relevantního dohledat... Předpokládala bych, že by měli být splněny nějaké formální náležitosti toho, aby mohl být ministr odvolán - nevím, bere úplatky aka jedná proti zákonu, chodí do práce nalitej, nechodí do práce vůbec, dlouhodobě/opakovaně neplní dobře své povinnosti, není zdravotně způsobilý... prostě klasika jako v každém jiném jobu, že by nemělo stačit, že se šéf špatně vyspí...(?)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    MEMNON666: to si nemyslím, lidi by stejně volili proti Babišovi. Ale teď už je to jedno. Teď po parlamentních volbách, tam Makak bude vládnout buďto sám, nebo s ODS, nebo s SPD.
    A řekl bych, že Piráti na tom mají, díky koalici se STAN a angažmá ve vládě, svůj podíl.
    A díky tomu, kde aktuálně jsou, s tím teď už neudělají ani prd. Ledaže by se do voleb 2025 stal zázrak.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    LEON_KOWALSKI: o potěšení nebyla řeč, pouze říkám, že mohla nastat situace, kdy by nešla poskládat vláda bez ano či spd
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    MEMNON666: chápu, takže se vylepšila čísla tak, že se propadli Piráti ze 22 poslanců na 4 a STAN to zvedli ze 6 poslanců na 33.
    No, tak to je fajn, že se STAN nepropadli pod 5%. Sice jsme přišli o Piráty, ale STAN se etablovali. To voliče Pirátů jistě potěšilo.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: podle tebe možná, ale volební výsledky říkají něco jiného

Takže koho tedy oslovujete? Podle mě to nevíte a proto jdete do háje
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    LEON_KOWALSKI: (ale taky podle tehdejsich cisel riziko propadu stanu pod 5 a 100+ poslancu pro ANO&SPD)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: navíc úvaha - "volit za každou cenu proti Babišovi", je chybná. Hodně lidí co znám a co vás volili, vás volí proto, že jste Piráti. Ne protože Babiš. Volili by vás, i kdyby Babiš neexistoval.
    Hlasy "antiBabišovců", ty jste stejně povětšinou neslízli vy, ale SPOLU.
    Takže jediné, co jste tou koalicí získali, jsou 4 poslanci, místo 25 až 30, které jste mohli mít, kdybyste nebyli na kandidátkách se STAN.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: "no, lidi chtěli za každou cenu volit proti Babišovi ..." Takže kdyby to hodili vám, nebo to hodili STAN na samostatných kandidátkách, tak by volili "pro Babiše"? Takhle akorát vaši voliči, jako já, volili (ve výsledku) díky společné kandidátce STAN.

"Copak volič, ten má jasno" ... no, to má, chtěl volit vás, hodil hlas a hele - volil STAN.

Takže ne, příště až polezete do předvolební koalice, tak už můj hlas nedostanete.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: podle mě oslovujeme víc voličských skupin napříč, ne jenom jednu...

Kažopdádně, typický "pravicový volič" si dnes vybírá z asi deseti stran... a nevím, jestli volič, který skuhrá, že ODS je reálně málo doprava, je zrovna naše cílovka :-)

"Středový liberalismus" zní hezky, ale pro spoustu členů je to zaklínadlo, které jim umožňuje cílit na skoro všechny voliče a následně si dělat skoro co chtějí (např. na úrovni města či obce je skutečně možné dost tápat, co to má znamenat, reálná politika je úplně jinde - tam se zákony nepíšou).

Antikorupční program by zase vyžadoval umět zacházet s dozorčími radami různých městských a obecních firem. Copak volič, ten má jasno, ale mít lidi na obsazení klíčových pozic, to je problém nejen u Babiše..
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: no hlavně to prezentují volební výsledky. Svádět to na média je slaměný panák

Určete si konečně kdo je váš volič a mluvte k němu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: no, lidi chtěli za každou cenu volit proti Babišovi, ale ne nutně Spolu, ke kterému má hodně lidí taky dlouhodobé výhrady (ať uz jakéhokoliv důvodu). Takže součet hlasů pro Piráty a STAN by asi byl podobný, akorát nelze odhadnout, jestli by to pro Piráty bylo opravdu celých 11% jako v předchozích volbách. (to, že rozdělení míst na kandidátkách může dopadnout navzdory zdánlivé výhodnosti dopadnout přesně obráceně, to si někteří uvědomovali... to už byla genialita vyjednávacího týmu, že jim to přišlo supervýhodné a prezentovali to i tak...)

Babiš mezitím prohrál prezidentské volby a není samozřejmé, že by se slavně vrátil zpět. Ubývá mu voličská základna - vyšší ročníky. Není jasné, kde bude lovit koaliční partnery, zoufale si snaží nějaké nadělat, ale u těch Motoristů je tak okaté, že je to béčko ANO, že to asi v parlamentních volbách tak snadno neprojde.

Ať je současný stav jakýkoliv, není to one-man show, strany se musí snažit o nějaké kompromisy, není to určitě dokonalé a Piráti z toho prozatím vyšli jako pitomci, nebo aspoň média to tak prezentujou.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: no ano, já si myslím, že jsme v podstatě zachránili demokracii ... Čím? Tím, že jste ze svého velkého předvolebního potenciálu, udělali díky koalici se STAN, jen 4 poslance? A oni se přes vás pohodlně dokroužkovali ke 33 poslancům? Sorry, to nebyla záchrana demokracie, ale katapult pro STAN.
    Neposlouchali jste voliče, neposlouchali jste rozumný proud ve straně. Tohle nebylo kopání vlastního hrobu lopatou, to byl přímo záběr lžící bagru.

A čeho jste tím docílili? Jen toho, že se teď Makak slavně, za zvuku fanfár, bouchání šampáňa a silnější, vrátí zpět. Silnější proto, že mezitím se to podělalo i na Slovensku a Orbán je Orbán. Takže se bude mít Bureš s kým paktovat.
    Kdybyste tehdy šli sami, mohli jste něco ovlivnit. A 100% byste měli i lepší výsledky v eurovolbách a dalších volbách. Byli byste totiž vidět a slyšet. Nebyli byste jenom malý, přílepek ke STAN.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: No... nechcem robit generala po bitke, ale tych problemov u STANu bolo uz vtedy znamych kopa, aj z roznych verejnych kauz, a osobne som tam mal nejake kauzy/osoby, co pre mna neboli prijatelne. Akurat sme v strane mali expertov, co to "monitorovali a mali pod kontrolou" (tm)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam