• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: takhle, v jistý moment, když se pokládáš za rovnocennou osobnost, nechceš do funkce, kde budeš přehlasovaný a budeš v podstatě manageovaná osobnost. (Tam ti hrozí to, co se stalo Ivanovi na MMR... dostaneš nesplnitelné zadání a končíš). Pravděpodobně složení RP, kde by 3 lidi přehlasovali 1+Hřiba není reálné.

Ta situace není dobrá celkově... ani Wagenknecht (neúspěšný kandidát do Senátu) ani Hřib (nejasné, jak interpretovat jeho předsedání dozorčí radě DPP, na začátku byly nakousnuty ty dozorčí rady jeho i Wagenknechtovy a není se moc čím chlubit... vysvětlení "není dost hlasů" neobstojí, z informacemi se má nějak pracovat, apod.)

Vlastně když to sleduju, tak lituju těch svých různých řečnických cvičení na fóru. Lidi skutečně trápí jiné problémy, hlavní problém ale je, že korupce je trochu systémová (odstoupím z dozorčí rady = přijdu o placené místo, apod.) a že jsme ve fázi obsahu s konsentem (vlastně se hraje o to neprodat se příliš lacino).

Není žádná "levicová" frakce, která by se dokázala postavit takové té technokracii moci... je jenom lidé, kteří spoléhají na systém demokracie tak nějak sami o sobě (že vynese správnou osobu na správnou pozici, sama od sebe) a jsou lidé, kteří jsou právě... technokrati moci. Bez těch druhých to taky nejde, asi. Situace se vlastně opakuje, řešili jsme to s Jakubem Michálkem před už asi 15 lety a vlastně se to vrací v kruhu.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Wagenknecht odstoupil z volby do místopředsednictva, když nebyl zvolen předsedou. Smutný takový přístup.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    jo aha, už to vidím

Piráty povede Hřib - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-piraty-povede-hrib-40496639
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    tak kdo vyhrál?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Varianta Hřib bez Nové vlny by nemusela být úplně špatná... voličům jsou nějaký stanovy jedno a Hřiba zná docela dost lidí, ať už si myslej cokoliv.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Tak este neschvalit vlnu, a hrib slubil ze rezignuje:) lolky
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Za me dobry. Ale to by byl i opacny vysledek :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    GNPP
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak bude zase napínavé, jestli výsledek bude v médiích dřív, než bude vidět v Heliosu :-) což bude za 9 minut
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak vzhledem k účasti... jsem zvědav, kdo postoupí do 2.kola. Vybírat si mezi Štréblem a Hřibem, brr :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Adela Sipova tiez odstupila v prospech Wagenknechta
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vývoj během úvodní debaty kandidátů na předsedu: Pokud jsem to dobře pochopil, tak David Witosz odstoupil ve prospěch Lukáše Wagenknechta.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Bude někde přenos ze sjezdu? Přijde mi, že je to celkem tajný. S obtížemi jsem našel web: https://cf2024.pirati.cz/
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ATROPOS: Jsem z Ostravy. Odsud se do Prahy nikdo hnát nebude :)
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    JVMLOK: Já se jako hnusná kapitalistka s nějakou solidaritou, komunitní prací a právama menšin smiřuju snadno. Nechci aby lidi z regionů, kde se měli všichni líp učit jednoho dne nezvedli, nevzali pochodně a vidle a netáhli na Prahu. Pud sebezáchovy. :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    CHORCHE: cultural wars. Hledáš odpověď na moc vysoké úrovni racia...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ROZTE: To ale není tak úplně pravda. Transparentnost, efektivita, procesně popsané postupy, standardizace minimální byrokracie, maximální "přidaná hodnota" pro občana, minmální viditelná existence státu...to jsou věci které výrazně rezonují napravo v rámci ekonomického uvažování podnikatelů, startupistů nebo libertariánů. Naopak solidarita, agendy menšin, globalizace, komunitní práce...to jsou víc levicová témata, která rezonuují s lidmi, kteří chtějí ostatná vychovávat k lepčšímu já. Nejsem si jist jestli v nějakém vesmáru tohle dokáže někdo spojit tak, aby uspkojil fanoučky obou ideovýchj směrů. Je to mišmaš jak v hlavě o Půlnoci...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XARGH: Mne prijde, ze at to bude jeden ci druhy, povede to k rozpadu strany.
    XARGH
    XARGH --- ---
    MAKROUSEK: me z toho clanku prijde pricetnejsi Hrib.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam