• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PROČ?!?

Ivan Bartoš
    @PiratIvanBartos
    Poslanci ANO, SPD a ODS by volili Trumpa. U prvních dvou mě to nepřekvapuje. Ale jak si ODS chce obhájit člověka, který má komunikaci založenou na konspiračních teoriích a může za útok na kapitol, kde zemřeli lidé? Člověka, který vyhrožuje importními cly, jejichž důsledkem by české firmy vyvážely do USA méně a za horších podmínek? Trump je takový americký Babiš vynásobený 100. Fakt mi hlava nebere, že lidem z ODS imponuje.

https://twitter.com/PiratIvanBartos/status/1853386947516829783

je to k téhle tabulce

[HWLLFFRDD @ Věci Veřejné - Díky přijatým opatřením plníme už letos maastrichtská kritéria.]

jako sorry, ho fakt překvapuje, že lidi jako Vondra a spol. se přiklánějí k Trumpovi? je tady novej?
    komu je ten post vlastně určenej? jako dlouholetej volič Piráta žasnu. oponenti se po něm vozí s úsměvem. přijdeme mi to jako... chci mít obsah, i když už x týdnů žádný nemám a točit DSŘ a ODSÁNO do haleluja taky nejde

laicky bych si dovolil tipnout, že je to ve stylu konzervativci vs liberálové. no nic, další
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ICARUS: no a co když.to Ukrajina kvůli téhle marži projede?
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    ICARUS: Jinak, mě ani nejde o to, že do té iniciativy šťoural, ale o způsob, jakým s tím šel ven. Tohle se mělo řešit potichu a v zákulisí, aby se o tom veřejnost nedozvěděla. A ne, že s tím jde hned do médií, neukáže zdroje, o kterých tvrdil, že je ukáže a na výbor se ani nedostaví.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    HONCKA: No, to jsem snad ani radši neměl číst. Nulová sebekritika.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    STAROJDA: třeba tu hlášku o tunelování myslel jako sebekritiku :D
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DOCKINEZ: Doteď jsem na M. Ferjenčíka neměl jasný názor (nejsem člen, interní dění nevnímám). Ale teda po tomhle jeho vystupování už u mě skončil. Silná zkratkovitá vyjádření snesu ("někdo tuneluje naší stranu"), ale ty zbytečný vulgarity rozhodně ne. Sám nejsem svatej, ale jednoznačně nesnáším sprostý slova v pracovním / profesionálním prostředí. Na meetingách atd. Je to o ohledu k ostatním. Mikuláš tohle očividně ignoruje a určitě je i na svojí ostrost i pyšnej...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ICARUS: podíval ses aspoň do jeho nominačního vlákna? Asi ne, že já se ho na to ptal a tady je odpověď
    Nominace Lukáše Wagenknechta na předsedu České pirátské strany - Stránky 12 - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=894935#p894935
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    SKY_MAX: Pokus o zviditelnění se před volbami, když zpochybňoval českou muniční iniciativu tvrzením, že nějaké jednotky procent dodávek, které platilo Německo, byly předražené. Šel s tím do médií bez konzultace s ostatními účastníky iniciativy a ve výsledku z toho byla hybridně dezinformační akce, za kterou by se nemusel stydět ani Okamura. Tvrdil, že má důkazy, ale nikdy je nepředložil a nějakým médiím i řekl, že mu důkazy zakázala předložit tisková mluvčí Pirátů, která to samozřejmě popřela. Wagenknechtovu verzi ostatní účastníci odmítali, sám Wagenknecht pak na schůzku výboru, kde se toto mělo řešit ani nepřišel.

Tady je třeba nějaké stručné shrnutí: https://plus.rozhlas.cz/jiri-leschtina-podivny-vylet-senatora-wagenknechta-do-nitra-municni-iniciativy-9312299.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ICARUS: o čem mluvíš, můžeš to rozvést?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    První záznam z debaty s kandidáty a kandidátkami na místopředsednické pozice do Republikového předsednictva a to:

Jana Skopalíková
    Michal Bláha
    Martin Šmída
    Markéta Gregorová
    Pavel Bulíček

Moderoval: Tomáš Válek

2024-10-30 19-03-26 Debata s kandidaty a kandidatkami na mistopredsednicke pozice vol1 - Pirátské TV
    https://tv.pirati.cz/w/9cWbPq37ojziwgs84WsRpd

----------------------------------------------------------------

Druhý záznam z debaty s kandidáty a kandidátkami na místopředsednické pozice do Republikového předsednictva a to:

Dominika Michailidu
    Hana Hajnová
    Lukáš Hejduk
    Petr Chaluš
    Tomáš Vymazal
    Mikuláš Ferjenčík

Moderoval: Tomáš Válek

2024-10-31 19-02-47 Debata s kandidaty a kandidatkami na mistopredsednicke pozice vol2 - Pirátské TV
    https://tv.pirati.cz/w/qwLL6Ls3AxsggZ2ft5yJR5
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    LEON_KOWALSKI: 20% strany bolo uz vtedy proti koale s stanom) (a ze som za to nazbieral minusiek:)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: "... došlo akorát ke sjednocení AntiBabiš pro volby příští, ale Piráti současně byli odstaveni v několika krocích. ..." - znovu to zopakuji - odstavili jste se sami, koalicí se STAN, to hlavně a pak následně tím, že jste vlezli do vlády.
    Vy byste měli být Piráti, ne béčko ODS.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ICARUS: když to prezentuje tak, že chtěl, aby za stejné peníze bylo té munice víc... to nebyla úplně proruská iniciativa, zrovna... a prý měl z UA pozitivní ohlasy, že to řeší.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: no, teď už se dostáváme někam: jestli se Piráti na něčem shodnou, tak na tom, že Mikuláše už bylo tak nějak dost ;-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    NIEKT0: už. hele, já myslím, že většina voličů pirátů aktuálně vůbec neví, co čekat. může to být i meltdown
    Jesus mi přišel krajně nesympatickej u voleb do EP. kde si prostě z nějakého místa fňuk rozjel svojí kampaň. tohle prostě nedocením. zvlášť když se tam mihnul Hřib a další. jak to má volič číst? hele zvolili jsme si nějaké pořadí na kandidátku a pak tu máme nějaké random střely jako Miki?
    nemluvě o tom, že tweetuje obdobně jako Michálek - tzn. jako debil
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Mě pořád fascinuje, že nikdo neměl koule na to vnitrostranicky konfrontovat Wagenknechta z té proruské scénky kolem muniční iniciativy
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Nie ze by som v niecom nesuhlasil, ale myslim ze trochu kopes do mrtvych koni, chesus uz ziadnu relevantnu funkciu nema, a nevyzera ze by sa na tom malo nieco zmenit.
    CBRPNK
    CBRPNK --- ---
    XCHAOS: Na mě se vykašli. Já opravdu nejsem důležitej. Ale uvědom si, že tímhle tvoříš nějakej mediální obraz nejenom sebe, ale i strany. Ve mně se to vaří už několik měsíců a věřím, že nebudu jedinej. A bez voličů se můžete jít klouzat zase zpátky do korporátů, nebo co jste to dělali před tím, než jste chtěli změnit tuhle republiku na lepší místo. Prostě mi neodbytně připomínáte tenhle meme: (Spoiler alert, nebude...)

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CBRPNK: peněz se neutratilo zrovna málo a ti, co je utratili zjevně neúčinně, asi budou mít co vysvětlovat. V sobotu se volí nové předsednictvo.

PULNOC měla ban, když sem přišla s tím, že bude "postliberální", tak jsem ji předvedl,co to znamená. Dokud se vyjadřuje aspoň marginálně k tématu (což je i budoucnost sociálních sítí jako převažujícího obsahu Internetu... třeba Facebook/servery METY tvořej v naší síti - pracuju jako ISP - prý asi polovinu provozu) tak nevidím důvod, ji banovat. Že působí shitstorm i v ostatních klubech jsem si všiml, její identitu neznám, na druhou stranu, dokud nezačne hlásat přímo nějaké chemtrails, tak je vlastně trocha průvanu v tom zdejším zatuchlém a nevětraném panoptiku vlastně osvěžující. Svým způsobem mi baví, že přichází s tak primitivními argumenty, že je legrace se do nich trefovat (prý ať si lidi provozují blogy s komentářema pod články, místo sociálních sítí... hahaha, a ať si taky jdou sednout s kytarou k táboráku, místo aby chodily na nějaké elektrické koncerty a párties... ať oslovujou slečny v seznamvacím vagóně metra, místo aby se registrovali na Tinderu, apod. ... důvody, proč je dnešní společnost komplexní a proč se nám tu komplexitu nedaří krotit, je ale zajímavé disutovat...)

otázka, jestli zrovna ty jsi ten, kdo kdyby nad Piráty "zlomil hůl", tak to něco znamená, mě přijde poměrně jasná: pokud bych u Pirátů někdy chtěl něco znamenat, budu přesvědčovat ostatní členy, fakt ne tebe (nota bene když ses politických debat na NYXu ani celá léta neúčastnil).
    CBRPNK
    CBRPNK --- ---
    XCHAOS: Akorát, že se vůbec. Nepovažuju se za znalce strany a nevím, co by mi to mělo přinést dobrýho. Jenom vím, proč mi Piráti zarezonovali na správnou strunu a ta teď pomalu, ale jistě přestává vibrovat. Chodím na Nyx, volím každý volby a sleduju tenhle klub. Tudíž je pro mě jedním z důležitých kanálů i tohle auditko. Tahle strana je jiná, než většina ostatních. Zároveň je to docela málo. Jde s tím ruku v ruce i to, že pokud jsi jinej a hraješ tu hru jinak, musíš taky být výrazně lepší, než ostatní hráči. Jinak tě nikdo nebude brát vážně.

Jak vedete marketing? Hodiny tikají a volby se kvapem blíží. Nejste vidět, vystoupili jste z vlády a přesunuli jste se do opozice. Konkrétně já už začínám zvažovat, jestli vůbec jít příští rok k volbám a když otevřu tenhle klub, tak si připadám jako v jiným světě. Jako někde na x-chatu ve schizoroomu. Místo toho, abyste dostáli jednomu z mála funkčních sloganů a pustili se do těch šašků, co jim vás daří úspěšně ničit, sedíte u svejch počítačů s Linuxem a marníte čas chatováním s PULNOCí.

Do prdele! Prosrali jste volební koalici se starostama a nechali jste se vykroužkovat. Ve vládě jste prosrali skoro všechno, co jste v programu naslibovali a teď se divíte, jak je možný, že vám odchází voliči. Teď jste si nechali odejít jedinou opravdovou osobnost, kterou jste tam kdy měli a čekáte, co se bude dít dál. Do dalších voleb toho máte sakra málo, abyste se aspoň udrželi ve sněmovně. Nemáte charismatickýho leadera, nemáte ani konzistentní program a nemáte ani nitky, za který byste tahali. Dělejte jak myslíte, ale věřte tomu, že vaši voliči nejsou idioti, který stačí uplatit koblihou nebo pohádkama o všeobecný prosperitě. A věř tomu, že Babiš svým lhaním našim babičkám ty volby opravdu vyhraje.

Btw, jediný vaše štěstí je právě to, že nejsi ve straně důležitej, protože bych nad váma jinak zlomil hůl už dávno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam