• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: ano, i tentokrát jsem měl pocit, že za naši "Frakci rudého pirátstva" (úmyslně už to trochu přeháním, abych provokoval debatu) bylo nominací daleko víc, než proporční počet hlasů k dispozici. Naštěstí Adéla a David zachovali duchapřítomnost a z prvního kola volby předsedy odstoupili a díky tomu finální výsledek není ostuda.

První prověrkou Frakce (nevadil by mi název Frakce Renesance Pirátů, prostě frakce pro renesanční osobnosti) bude zvládat tu novou hranici velikosti skupiny členů. Vlastně nás to donutí konsolidovat se...

Volba čtvrtého místopředsedy bude první prověrka fungování Frakce. Jeho vhodná volba je totiž podmínkou obnovení rovnováhy Síly, která byla narušena (možná ne přímo k Temné straně, ale nějak z béžové na fialovou, či tak něco...)
    KLIP
    KLIP --- ---
    lidi se stavaji cleny socialni skupiny, kdyz si mysli, ze jim clenstvi v te skupine poskytne uspokojeni nejakych potreb.
    kdyz skupina prestane tyto potreby uspokojovat bez vyhlidky, ze se to zmeni, tak ze skupiny odejde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak jsem mírně fascinován, jak je Hřib zpráva dne na starých médiích...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: jj odchody nic nevyřeší za mě je možnost přestat dobrovolničit (ať si to odmakají surfaři, případně zaplatí Hlavenka) a začít se organizovat, tj založit regulerní frakci
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Uvidíme s čím přijdou. Zatím to vidím na test Ferenčíkem. Pokud bude kandidovat v top pozicích, nebo pokud bude kandidovat v nižších pozicích a povede "výraznou individuální kampaň", tak se budu hodně dívat, jestli nenajdu někoho jiného komu to hodit.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: Oni to časem Piráti dorovnají na podobnou úroveň.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KRAMERIUS: s ohledem na to, že TOPka má stále poloviční preference než Piráti, bych to viděl spíše naopak
    KLIP
    KLIP --- ---
    XCHAOS: CFko ale neni zadna zaruka piratstvi. Ja povazuju CFko za antipiratskyho curaka. zadnej respekt vuci tomu nemam. A to uz pres 7 let. A proto jsem tehdy jako pirat z nepiratske strany odesel. Vidim u odchazejicich stejne prozreni. Kdo zustava ted, tak to jeste nepochopil a nebo neni pirat.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KRAMERIUS: jsem zvědavý, jakou cestou se teď vydají 🤔
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Z Pirátů bude "liberální středová strana pro městské voliče" - tedy takové béčko Top09.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    No, tak to nevypadá dobře 😏
    KU13AR
    KU13AR --- ---
    Piraty sleduju z povzdálí a od r. 2009 je volim. Soucasna situace mi prijde, ze Hrib se potreboval pojistit na magosi, kde mu hrozi ze ho vykopnou. Kdyz nechce bejt ani volebi lidr, proc tam lezl.. Z vyjadreni vychazi, ze jeho oportunisticko-podniktelska klika (nalodena az po vyssich volebnich preferencich) uz chce byt "jen" protikorupcni stranou, stredo-praveho spektra a pak nekde vzadu jo i trosku socialniho mysleni mame a jo technokrati taky budeme. A ze jsou stranou pro vzdelane mestske volice ze ze stredni tridy... No uvidime, radsi dam prednost tomu, co vyleze z iniciativy Tomáše Petříčka - Progresivni Česko a Piraty budu volit uz je na MČ, kde jsou fakt dobri.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: "Máme reálnou šanci, že bude příští vládní koalice záviset na nás..."
    Jako že by Piráti podpořili Babiše za nějaké programové ústupky?
    To by byl velký obrat. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: já taky nechápu, kdo jsou ti, pro kdo to hlasovali. Podle mě to bylo zbytečné. Jediné, co si dovedu představit, že kdy z primárek vzejdou dvě osobnosti neschopné spolupracovat, které pak musí společně třeba v obecním zastupitelstvu udržet radu, tak je to asi ponorková nemoc. Ale podle mě to začne být zneužíváno a primárky ztratí na podobu kandidátních listin vliv.

Každopádně demonstrativní odchody straníků odmítajících Novou vlnu budoucímu vývoji nepomohou a hlavně bychom měli začít řešit, co bude v programu, pokud už to není program PirSTAN, ale náš. Máme reálnou šanci, že bude příští vládní koalice záviset na nás a tedy by ta byla asi nejlepší (a poslední) šance prosadit ty body našeho programu, které mají hlavu a patu.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    No já jsem na ně tedy zvědav. Nová vlna zatím nepředstavila nic světoborného (jen administrativní posuny a provokace vůči části strany). A někteří její představitelé jsou sice velmi respektuhodní, ale ne úplně v této oblasti. Jiní toho dost pokazili... Ale tak strana se rozhodla.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: Nebýt ve shodě s názorem CF je celkem běžné, ale nerespektovat vůli CF prostě znamená, že není Pirát.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Celkem výstižné :-) Ale dokud se o nás mluví, žijeme...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DOCKINEZ: já s Ferjenčíkem opravdu nemám problém - od CFka tehdy dostal "doporučení" nekandidovat, které se ovšem vyložil po svém.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: kontinuita místopředsednictví (podle mě už byl, ne?). Hele, já to sleduju vždycky spíš nárazově. Paradoxně, jsou tu i případy, že nám voliči vyčítali i věci, které se nestaly: např. Ivan nestihl centrální registr ubytovaných vůbec implementovat, ale naši voliči to brali jako hotovou věc, že jsme to podpořili.

Ten problém je hlubší. Spoustu voličů znechucovala změna směrování už v předchozích letech. Kroužkovací stand-off mezi našimi dvěma Mikuláši ve volbách EP vůbec nevyznívá tak, že by Ferjenčík měl být místopředsedou a "levice" (ehm, ehm) by měla jít do prdele. Peksa je především matfyzák a věci, které říká, má rozhodně něčím podložené. Ferjenčík je ve srovnání s ním především prostě blbec, což zezačátku nikomu nepřipadalo jako problém, protože jsme byli tak trochu blbci všichni, když Piráti začínali.

To, že účast na hlasování v takhle zásadních změnách byla relativně nízká, vůči celkové velikosti členské základny, to znamená, že řada členů to členství bere ještě méně vážně, než já. Většinou jsme vyvázli s nějakým kompromisem. Tím by v tuhle chvíli bylo jen zvolení chybějícího místopředsedy, který by to celé vyvážil, ale po vlně masových ukončení členství mi to přijde málo pravděpodobné...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam