DOCKINEZ: kontinuita místopředsednictví (podle mě už byl, ne?). Hele, já to sleduju vždycky spíš nárazově. Paradoxně, jsou tu i případy, že nám voliči vyčítali i věci, které se nestaly: např. Ivan nestihl centrální registr ubytovaných vůbec implementovat, ale naši voliči to brali jako hotovou věc, že jsme to podpořili.
Ten problém je hlubší. Spoustu voličů znechucovala změna směrování už v předchozích letech. Kroužkovací stand-off mezi našimi dvěma Mikuláši ve volbách EP vůbec nevyznívá tak, že by Ferjenčík měl být místopředsedou a "levice" (ehm, ehm) by měla jít do prdele. Peksa je především matfyzák a věci, které říká, má rozhodně něčím podložené. Ferjenčík je ve srovnání s ním především prostě blbec, což zezačátku nikomu nepřipadalo jako problém, protože jsme byli tak trochu blbci všichni, když Piráti začínali.
To, že účast na hlasování v takhle zásadních změnách byla relativně nízká, vůči celkové velikosti členské základny, to znamená, že řada členů to členství bere ještě méně vážně, než já. Většinou jsme vyvázli s nějakým kompromisem. Tím by v tuhle chvíli bylo jen zvolení chybějícího místopředsedy, který by to celé vyvážil, ale po vlně masových ukončení členství mi to přijde málo pravděpodobné...