• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOSZLIK: Hindsight 10/10 je celkem lehká věc.

Stejně tak se dá říct/věštit, že kdyby se Piráti na vládní angažmá vybodli, bude následovat exodus lidí/příznivců/voličů pod hlavičkou: "já vás nevolím proto, abyste strávili celý život v opozici." Ale reálně už to nezjistíme.
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    XCHAOS: bohužel naprosto přesné. Stejně tak důvody proč nechodit do vlády pěkně uzrály a staly se skutečností :( mám Ivana rád jako člověka, ale jako politik to docela posral.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KLIP: ale no jo, pirateleaks :-))
    KLIP
    KLIP --- ---
    XCHAOS: "Problémem není jen to, že se něco stalo, ale hlavně to, jaká následovala stranická reakce." podtrhuju

KAMAHL: Jestli se nepletu, tak to je jeste neverejny. Ja na to narazil tady, ale asi to ma prohozeny poradi stranek:
    echtpirat: "Nová vlna Signatáři: Jirka Hlavenka, …" - Pixelfed
    https://pirateleaks.online/p/echtpirat/754578509840683009
    echtpirat: "Nová vlna 2 Signatáři: Jirka Hlavenka…" - Pixelfed
    https://pirateleaks.online/p/echtpirat/754578906145038338
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Kde si můžu přečíst ty nové stanovy? Ideálně včetně diffu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: Mě prostě přišlo, že core frakce aktivních členů strašně přecenila svojí sílu, na základě počtu nominací, apod. Podcenili velikost "šedé většiny", neměli jsme to zorganizované. Mě kontaktoval s obavami jediný člen, já sám jsem nestihl tolik aktivit, kolik jsem plánoval, zejména ze zdravotních důvodů. Kontaktoval jsem nakonec nejvýše jednotky členů. V podstatě jsme nepěstovali žádnou paralelní neformální síť vztahů mimo oficiální struktury strany, a spousta neaktivních, spících členů, podle mě nevěděla, o čem hlasují: Hřib dobrý, jasně, je pro ně známý z médií, jako pro běžného voliče. A podmiňuje to tou Novou vlnou? No tak mu tam hodíme i tu, o tolik přece na první pohled nejde...

Problém jsou i ty demonstrativní odchody. Teď bude dost těžké to celé revertnout zpět... sice odchody ze strany snižují velikost skupiny členů potřebné pro členský podnět, ale komplikují možnost to prohlasovat (i když je pravda, že řada členů aktivních na CF je dlouhodobě spíše neaktivních, takže si tu změnu na sílu protlačila menšina a její podporovatelé nevydrží být dlouhodobě aktivní... skutečný poměr hlasů aktivní základny je 300:200, to že těch dlouhodobě pasivnějších se aktivovalo větší množství tímhle směrem, je spíš náhoda a výsledek nějaké efektivní vlivové kampaně probíhající mimo stranu, ale působící na členy (ostatně, proběhla i tady na NYXu... taková ta krátká vlna od lidí, co se nikdy předtím nezúčastnili debaty, na téma "už vás nemůžu volit, protože...")
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    I Míša Nepejchalová odchází? Tvl. těch lidí jsou fakt mraky. A nejen v Pze, ale i v regionech.

A tam to bude bolet trojnásob.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: este blazek:)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    XCHAOS: kdo jiný porřeboval retroaktivní zrušení prohlášení CF, než on?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: zase míchají Dominiku a Janku Michailidu, ach jo. Podle mě o ukončení členství zažádala Janka, ne Dominika, aspoň na fóru.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Můj konec u Pirátů | Jan "jackc" Korbel
    https://jackc.teptin.net/muj-konec-u-piratu
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    XCHAOS: Anděl!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PAULMUADDIB: mít vládní stranu v Patriotech pro Evropu by byla pro tuhle zemi strašná ostuda. Z tohohle úhlu pohledu nějaký kompromis byl žádoucí. Ale ne tahle podoba toho kompromisu. Retroaktivní zrušení prohlášení CF, OMG! To potřeboval přesně kdo k čemu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: Kolaja těch preferenčních hlasů do EP neměl zrovna málo, i když nakonec to nestačilo. Hlavně on měl na starost to úplný core programu z roku 2009, se kterým nás všichni spojujou, proboha. Kdo už, když ne on? (mě to překvapilo, čekal bych, že zrovna on Hřiba zkousne, ale problém není osobnost Hřiba, ale ten balík změn Nová vlna, který je prostě potupný pro CF)
    KLIP
    KLIP --- ---
    JVMLOK: kdyz nekdo tlaci centralizaci, omezuje vnitrostranickou demokracii, uzavira diskuzi, ze do ni potencialni volic nevidi, tak to neni pirat. Jestli to chapes jinak, tak jsi to piratstvi vazne spatne pochopil.

A nedivil bych se tomu, protoze strana absolutne selhala v tom, ten pojem nejak pozitivne ve spolecnosti definovat. Rozbredl se do blemcavejch sracek o nicem.

Clovek nemuze ani nikde rict, ze je dusi pirat, protoze ho zacnou povazovat za clena nebo volice Piratske strany!

Pirati se stali politiky driv, nez stihli zmenit politiku.
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: její odbornost nepopírám, její politické dovednosti ano

KLIP: podle pirátských preferencí asi nejsem sám
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    FRK_R23: Nevím o tom, že by Vobořil odešel z ODS. Za mě by bylo fajn, kdyby mu někdo nabídl členství v Pir. Hřib mluvil o osobnostech na kandidátkách, Vobořil by byl fajn, kdyby byl aspoň nezávislý.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KEB: Michailidu nikoho nepoškodila. Piráti poškodili Michailidu.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Janka odchází, jo? To je podle mě teda velká škoda, protože problematice OPL rozumí z celý strany asi nejvíc. Odešel mimochodem Vobořil z ODS?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam