• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    FRK_R23: její odbornost nepopírám, její politické dovednosti ano

KLIP: podle pirátských preferencí asi nejsem sám
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    FRK_R23: Nevím o tom, že by Vobořil odešel z ODS. Za mě by bylo fajn, kdyby mu někdo nabídl členství v Pir. Hřib mluvil o osobnostech na kandidátkách, Vobořil by byl fajn, kdyby byl aspoň nezávislý.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Janka odchází, jo? To je podle mě teda velká škoda, protože problematice OPL rozumí z celý strany asi nejvíc. Odešel mimochodem Vobořil z ODS?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KLIP: Nebo ho pochopil po svém. Viď, že i to je možné ;) Jedinej správnej Piráte.

LEON_KOWALSKI: Good. Oni nakonec možná budou i volitelní...
    KLIP
    KLIP --- ---
    KEB: Ty jsi to piratstvi taky nepochopil
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: no Marcel Kolaja hlavně nereprezentoval o co by stali voliči.

A michailidu vás poškodila už dost.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Aby pak nebyl Ferjenčík na kandidátce sám :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Kolaja, Gill, Michailidu a další. No, tak to nevypadá vůbec dobře.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    A hele, první vlna odchodů už začíná

Piráti: Stranu opouští i bývalý europoslanec Kolaja | Blesk.cz
    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/799054/pirati-po-hribove-zvoleni-stranu-opousti-i-byvaly-europoslanec-kolaja-a-dalsi-odchody-pribyvaji.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: nebo možna bez motoristů, že.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Spolu že dostane 33%? To je číslo z nějakých Fialových marketingových materiálů? :-DDD
    Myslím, že budou rádi, když se dostanou přes 20%.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    XCHAOS: Obávám se, že přesně tak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PAULMUADDIB: to asi jo, ale otázka k čemu... aby se tlačilo do koalice s Babišem místo Motoristů?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    XCHAOS: Že piráti nebudou je jasné, otázka je spíš, jestli bude ve sněmovně spolu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ovšem jak tam vidím ukončování členství, dnes na fóru, tak Piráti fakt už asi nebudou. A ne, neodcházejí žádný Lipavskýho "komouši"... Marcel Kolaja, například. Ten reprezentoval původní program Pirátů. Fakt je to blbý. Pod Zdeňkem Hřibem k žádnému sjednocení nedojde. Zřejmě tihle lidé vědí věci, které já ani nevím, jak stojí hodně opodál...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: a pokud nebudou, tak to nedá. Nebude mít s kým.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Pokud budou Piráti ve sněmovně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: Příští vláda bude buď s Babišem, nebo s Piráty. Jiná možnost není. Spolu to bez Pirátů nedá.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KRAMERIUS: "šanci". malou, ale to nic nemění na tom že XCHAOS je technically correct. :)
    KLIP
    KLIP --- ---
    XCHAOS: Ano, byl jsem ve spatne strane, protoze jsem si myslel, ze je piratska. Ve skutecnosti je ve strane spousta lidi, kteri bud nechapou, co to je, a nebo jim to je ukradeny, a stranu zneuzivaj pro vlastni prospech.

Prisel jsem rok po zalozeni v domeni, ze je tu konecne neco, co ma sanci neco zmenit, a trvalo mi 8 let pochopit, ze to neni pravda, a ze to nejde opravit.

Ze CFko neni vetsinove piratsky jsem pochopil, kdyz si do vedeni zvolilo znovu stejne lidi, kteri centralizovali kampan do EP voleb (2014) a tim posrali dobrovolnikum motivaci pro stranu neco delat (tech problemu tam tehdy bylo mnohem vic, ale tahle hostilita vuci vlastnim clenum a trend veci centralizovat byly pro me zasadni prozreni).

Pak CFko zrusilo barevne penize (ti, co nevi, tak ve zkratce to byla podminka, ze penize, ktere strana dostane od statu musi pouzit na verejneprospesne veci => za penize od statu tvoris prospesne veci (informacni kampane, prednasky, projekty clenu, ...), ktere ti ve vysledku udelaji dobre jmeno). Prima kampan sla delat, ale pouze z daru nebo jinych zdroju.

Nakonec jsem tam vydrzel do vstupu do parlamentu, kdy jsem pochopil, ze se Pirati a piratstvi uz nikdy nepotka, at se budu snazit to zmenit sebevic. Bral jsem moje dalsi setrvavani ve strane jako legitimizaci aktivit lidi, kteri pod piratskymi hesly delaji uplne jine veci.

Protoze si CFko ted omezilo svoje vlastni pravomoce, tak odchazej dalsi lidi, ktery jsem za piraty jeste povazoval, a uprimne, uz jich tam moc nezbyva.
    CFko tvori lidi, ktery se nabalili na zaklade obrazu, kterej strana vytvarela. Pokud jsou za stranu v mediich pouze mluvici hlavy, ktery nemaj zadnej kousek sebereflexe, a mrdaj na piratstvi, tak do CFka nemuzou prichazet pirati. Takhle jednoduchy to je.

A odmitam, ze by Piratska strana nebo Celostatni forum strany melo mit nejaky mandat k definovani pojmu piratstvi. Rezignace na kontrolu znacky je soucast definice piratstvi.
    Vetsina clenu ani necetla Swarmwise (a bylo to tak uz od zacatku). A kdyz uz to nekdo cetl, tak si z toho skoro nikdo nic nevzal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: Ne, akorát Spolu+STAN nedají 51% i bez nás, ale budou mít, co já vím 33% Spolu, 10% STAN a my 8% (to by tak odpovídalo). Babiš bude mít třeba 35% a Motoristé/Traktoristé s Okamurou po 7%.

Tohle mi přijde reálný scénář - Babiš opět vyhraje, ale opět nebude mít dost koaličních partnerů. Piráti jsou instinktivní sběrači protestních hlasů, tak pošilhávají po voličích Traktoristů a proto všechny ty řeči o podpoře spalovacích motorů a odmítání Green Deal (Miklík, Vileta...) Problém je, že ti, kdo si to myslí, mají na výběr z 5-6 stran (vlastně všechny), takže v tomto ohledu se vyplatí být sběrači menšinových, nikoliv protestních hlasů (bez ohledu na reálný koaliční program)

Vyhraje Babiš volby na tom, že slíbí vrátit věk odchodu do důchodu někdy za 15 let na dnešní hranici? Pokud to neslíbí on, slíbí to někdo jiný, ale až třeba za 5 let. Teď je to potřeba nastavit takhle, aby to vůbec vycházelo a když se bude ekonomicky dařit, může to zvýšení navrhnout leckdo... příští rok ale zatím spíš ne.

Nevyhnutelnost vstoupit do vládní koalice po příštích volbách viděla naše disidentsko-demokratická frakce (z té "levicovosti" mám spíš legraci) a proto vystupují, protože jde o štěpení strany na křídlo provládní vs. opoziční.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam