• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    LEON_KOWALSKI: I kdybych to stahoval z torrentu tak ti zkurevenci z OSA stejně Netflixu nebo Amazonu nic neprošlou...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    což mi připomnělo, že dneska se Neflixu objeví druhá řada Squid Game ◎ △ ❏ ... musím kouknout jestli už to tam je, nebo až večer :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HOWKING: je to debilní presumpce viny - vem si - diskové pole, na kterém jsou databáze - a firma za to platí při nákupu disků výpalné OSA. Ty hard disky se k muzice nikdy ani nepřiblíží, leda by si správce v serverovně pískal "Biene Maja", nebo "Diskopříběh".
    A navíc v dnešní době? Já mám v mobilu Netflix, Voyo, HBO Max, Vodafone TV, Amazone Prime, Youtube. Tak proč bych si měl, do prdele, do mobilu stahovat mp3 s muzikou, nebo filmy?
    Já si kupuju audio knížky a mám je v mp3 přehrávači (skvěle se mi u toho večer usíná 🙂 )
    Muziku téměř neposlouchám a když jo, tak na youtubu a svých pár oblíbenců (U2, Simon & Garfunkel a tak) mám koupený na CD a někde zahrabaný ve skříni 🙂
    Kdybych chtěl poslouchat muziku, tak si předplatím Spotify. A nebudu si to stahovat z The Pirate Bay, nebo Ulož to a ládovat to do mobilu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LEON_KOWALSKI: No tohle bylo zvrhlé už dávno předtím. Platit výpalné ose z každého digitálního nosiče (a to už se děje roky) je vlastně jinými slovy řečeno, že všichni kdo si koupí nosič dat na něj budou automaticky ukládat kradené díla a nebo mají nést trest za svojí blbost, že na něj kradená díla neukládají a doplácet tak na ostatní. Když se to vezme do důsledku, tohle výpalné je legalizací pořizovaní si bezplatných kopií, protože za ně vlastně bylo koupí jeho nosiče zaplaceno a není důvod platit dvakrát.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Hej, piráti, tady máte něco práci, dokud jste v parlamentu - co takhle nový zákon na toto téma?

OSA chce 90 Kč z každého chytrého telefonu, Nejvyšší soud souhlasí - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/osa-chce-90-kc-z-kazdeho-smartphonu-nejvyssi-soud-souhlasi/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ale to je super, léta víme, že online debaty mají terapeutický efekt, ale taky různé debaty jsou na různé téma a zrovna tenhle klub není o tobě a tvých emocích, dovedeš to pochopit? nějaký jiný určitě ano... pár bych jim mohl doporučit i tady na NYXu. Fakt tě musím poprosit, aby si sebe řešila jinde, tohle je o Pirátech a i když politika je pro spoustu lidí taky o emocích, tak prostě... ne tady ne....
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    a taky sem nepisu veci uplne mimo, IMO. nekdy to tak muze vypadat. ke mne hodne promlouva alegorie. ne ze bych ji pouzivala planovite, to absolutne ne. takhle se to v me hlave zrodi. nekdy provokuji, abych lidi vyprokovala k nejake reakci, debate o necem, kdyz mam pocit, ze se lidi tomu vyhybaji. zase - neni to planovite. a verte mi ze to zadna vyhra neni, protoze vetsinou tim lidi akorat nastvu, coz si vubec neuzivam, samozrejme.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ATROPOS: ja si to uvedomuji treba vzdy dalsi den, co jsem tady napsala :) a nekdy je mi z toho vselijak, i kdyz cim dal tim mene.

nesnazim se trolit nebo to tady nejak zneuzivat. ma to ale nejaky terapeuticky efekt, ze se nemusim cenzurovat. z detstvi mam silne vzorce ze nesmim vyjadrovat nektere emoce nebo myslenky. ne tak davno jsem byla tak bazliva ohledne toho, neco dat ven, ze jsem ani nemela Facebook nebo Instagram, protoze jsem se stydela vubec dat svetu najevo ze existuji. tehdy jsem si to ruzne racionalizovala, ze to vlastne nechci atd., ale dnes vim jak to bylo doopravdy, protoze si to muzu priznat sama pred sebou. a to prave diky tomu, ze jsem se posunula za to. treba i diky Nyxu.

clovek nikdy nezna vsechny faktory a implikace nejaky situace.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Tak obecně …vůbec by bylo fajn si uvědomit, co člověk sám ve svých temnějších období na nyx a jiný socky napsal. A že je třeba fajn se k sobě za každých podmínek nechovat jako nemilosrdní kokoti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PJGEPR: nevím, ale třeba [PULNOC @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] byl víc ontopic příspěvek, než tu předvádí spousta jiných. (dokud mluvila z cesty, měla tu taky ban)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    CAIDEL: Patrik Nacher likes this!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak šmírování krátkodobých (turistických) pobytů je celoevropský, nejen tuzemský problém:
    Marcus Jenkins: "The law which is in force as of 3 weeks ago means…" - Mastodon
    https://mastodon.social/@marcusjenkins/113703014878509336
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Proboha, zklidnila se a skoro sem nepíše. Třeba ji časem napadne něco k tématu. Dejte s tím všichni pokoj... příspěvek [PULNOC @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] byl vtipnej, hodnotil bych to jako nový začátek. Uvidíme.
    XARGH
    XARGH --- ---
    CAIDEL: uvadim, co zanechalo nejvetsi skody ;)
    plus totalni sebeastrednost a falesnej budhismus
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XARGH: Spíš LSD a všechny tebou uvedené věci (LSD někde sama uvedla).
    XARGH
    XARGH --- ---
    CAIDEL: to neni LSD, to je kombinace stimulantu, chlastu a barbituratu
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Se poptám kámošky co v těch službách dělá, jestli si umí poradit i s podobnými LSD induced situacemi (tak nějak předpokládám, že drtivé gro jejich práce bude trochu jinde). Vlastně mě to i zajímá.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CAIDEL: Jako souhlas s dvojím metrem, akorát teda s drogovými excesy gynekolog obvykle nepomůže, tudíž je to útok trochu mimo.

Kdyby ji poslal k adiktologovi, bylo by to korektnější a přitom na komoru.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Jako sorry. Tuhle jednu větičku řešit a celé desítky příspěvků zdrogované výlevy PULNOCI neřešit... je dvojí metr jak svině.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: dáš si přes svátky pauzu, s dovolením. k tomu, že by sem neměli psát v příliš rozevlátém stavu mysli, musí všichni účastníci debaty dospět nějak sami - tvoje rady to spíš zhoršej.

Hezké svátky všem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam