• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: hlavně je to forma zdanění, která jde mimo stát. důležitým rysem výběru daní je, že to, jak se s nima pak nakládá, podléhá demokratické kontrole. OSA podléhá jenom sama sobě.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LEON_KOWALSKI: Nutí mě platit za stejnou věc dvakrát. Nesmím to stáhnout bez zaplacení a musím zaplatit za médium víc protože jsem to stáhl bez zaplacení. Nejen normální, ale morální je jedno z toho neplatit. Neplatit přirážku za médium nejde, protože ta částka není zvlášť. Tedy mi nezbývá, než neplatit to co neplatit jde.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ...jakože třeba marihuana apod. je zkrátka i politické téma, ale zkurvená OSA musí srát i většinu voličů SPOLU. Jediný koho OSA nesere jsou činovníci OSA a lobbisté OSA.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Tohle je zrovna asi věc, kterou jste měli mít jako podmínku účasti ve vládě. Nemyslím si, že by proti tomu byla ve Spolu nějaká ideová zaujatost, tohle je čistě o OSA lobbingu a ten by se dal zdolat prostě tím, že se na startu řekne: Dodáme tenhle zákon a vy ho schválíte, jinak v tom projektu nejsme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: ano, kvůli těmhle nápadům jsme Piráty původně zakládali. A právě proto, že se podařilo, že už Piráti už pravděpodobně nebudou relevantní politická síla, se tyhle nápady opět vrátily na scénu.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    LEON_KOWALSKI: I kdybych to stahoval z torrentu tak ti zkurevenci z OSA stejně Netflixu nebo Amazonu nic neprošlou...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    což mi připomnělo, že dneska se Neflixu objeví druhá řada Squid Game ◎ △ ❏ ... musím kouknout jestli už to tam je, nebo až večer :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    HOWKING: je to debilní presumpce viny - vem si - diskové pole, na kterém jsou databáze - a firma za to platí při nákupu disků výpalné OSA. Ty hard disky se k muzice nikdy ani nepřiblíží, leda by si správce v serverovně pískal "Biene Maja", nebo "Diskopříběh".
    A navíc v dnešní době? Já mám v mobilu Netflix, Voyo, HBO Max, Vodafone TV, Amazone Prime, Youtube. Tak proč bych si měl, do prdele, do mobilu stahovat mp3 s muzikou, nebo filmy?
    Já si kupuju audio knížky a mám je v mp3 přehrávači (skvěle se mi u toho večer usíná 🙂 )
    Muziku téměř neposlouchám a když jo, tak na youtubu a svých pár oblíbenců (U2, Simon & Garfunkel a tak) mám koupený na CD a někde zahrabaný ve skříni 🙂
    Kdybych chtěl poslouchat muziku, tak si předplatím Spotify. A nebudu si to stahovat z The Pirate Bay, nebo Ulož to a ládovat to do mobilu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LEON_KOWALSKI: No tohle bylo zvrhlé už dávno předtím. Platit výpalné ose z každého digitálního nosiče (a to už se děje roky) je vlastně jinými slovy řečeno, že všichni kdo si koupí nosič dat na něj budou automaticky ukládat kradené díla a nebo mají nést trest za svojí blbost, že na něj kradená díla neukládají a doplácet tak na ostatní. Když se to vezme do důsledku, tohle výpalné je legalizací pořizovaní si bezplatných kopií, protože za ně vlastně bylo koupí jeho nosiče zaplaceno a není důvod platit dvakrát.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Hej, piráti, tady máte něco práci, dokud jste v parlamentu - co takhle nový zákon na toto téma?

OSA chce 90 Kč z každého chytrého telefonu, Nejvyšší soud souhlasí - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/osa-chce-90-kc-z-kazdeho-smartphonu-nejvyssi-soud-souhlasi/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ale to je super, léta víme, že online debaty mají terapeutický efekt, ale taky různé debaty jsou na různé téma a zrovna tenhle klub není o tobě a tvých emocích, dovedeš to pochopit? nějaký jiný určitě ano... pár bych jim mohl doporučit i tady na NYXu. Fakt tě musím poprosit, aby si sebe řešila jinde, tohle je o Pirátech a i když politika je pro spoustu lidí taky o emocích, tak prostě... ne tady ne....
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Tak obecně …vůbec by bylo fajn si uvědomit, co člověk sám ve svých temnějších období na nyx a jiný socky napsal. A že je třeba fajn se k sobě za každých podmínek nechovat jako nemilosrdní kokoti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PJGEPR: nevím, ale třeba [PULNOC @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] byl víc ontopic příspěvek, než tu předvádí spousta jiných. (dokud mluvila z cesty, měla tu taky ban)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    CAIDEL: Patrik Nacher likes this!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak šmírování krátkodobých (turistických) pobytů je celoevropský, nejen tuzemský problém:
    Marcus Jenkins: "The law which is in force as of 3 weeks ago means…" - Mastodon
    https://mastodon.social/@marcusjenkins/113703014878509336
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Proboha, zklidnila se a skoro sem nepíše. Třeba ji časem napadne něco k tématu. Dejte s tím všichni pokoj... příspěvek [PULNOC @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] byl vtipnej, hodnotil bych to jako nový začátek. Uvidíme.
    XARGH
    XARGH --- ---
    CAIDEL: uvadim, co zanechalo nejvetsi skody ;)
    plus totalni sebeastrednost a falesnej budhismus
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XARGH: Spíš LSD a všechny tebou uvedené věci (LSD někde sama uvedla).
    XARGH
    XARGH --- ---
    CAIDEL: to neni LSD, to je kombinace stimulantu, chlastu a barbituratu
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DOCKINEZ: Se poptám kámošky co v těch službách dělá, jestli si umí poradit i s podobnými LSD induced situacemi (tak nějak předpokládám, že drtivé gro jejich práce bude trochu jinde). Vlastně mě to i zajímá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam