• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: a nebo to bude tím, že mě tyhle kripl fighty nezajímaj? a i se přiznám, že naší armádě nerozumim a nevím, co s tím. jsou i témata, na která nemám názor a ani mě moc nezajímá názor minoritních politiků, nebo mašíblů (jestli se nepletu, Macinka má modrou)

ono byly loni i nějaké souboje Turek a Piráti, ne? neviděl jsem ani 1 a nemyslím si, že jsem o něco přišel
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CHORCHE: Oh god! Piráti tak dlouho tepají do Motoristů za jejich (Motoristů) návrh na "povinnou vojnu", až si fanoušek Pirátů myslí, že právě Piráti chtějí povinnou vojnu. Myslím že stačí aspoň dvě vteřiny pozornosti, abys ten rozdíl poznal.

Teda omlouvám se, pokud fanoušek Pirátů nejsi - tady v tom klubu už si nejsem jistý :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STAROJDA: myslíš třeba tohle? buď to ke mně nedovibrovalo, nebo mě to nezajímá, nebo v té petici nevidím moc smysl, protože to dopadne jako dycky

Evropa v plné síle
    https://evropavplnesile.cz/

naposled jsem si všim nějaké podpory povinné vojny, což určitě nadchne mladé lidi volit piráty. nevím, další
    resp. pokud si pirát vykácí své voliče, tak může řikat whatever, ale nikdy nic neprosadí
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: ano, vždyť říkám... on má svoje lidi (včetně "zarytých nepřátel") kteří mu zařídí virál :-)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Mě se moc líbí, jak tady na Nyxu reflektujete mediální dění kolem Pirátů.

Republika v pohybu? ticho
    Hřibovy prohlášení k bezpečnosti? nic
    Pirátská petice k bezpečnosti? ... sdílel jí aspoň Půr

A pak Michálek - BOUŘE!!! :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: a co teprv: řídit stát jako firmu nebo ministra financí, co by mi předložil deficitní rozpočet, bych vyhodil
    aneb, jak šel čas s AB
    ale nějaký ten vibe, že stát je nejhorší hospodář a kapitáni průmyslu něco dokázali a proto tomu rozumí, tu pořád je ;)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    FRK_R23: A pak jsou taky firmy, ve kterých by s takovým profilem byl neustále povyšován :) Racionálnost firem (hlavně těch větších) se doooost přeceňuje.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    GAARQ: fun fact. Kodex si vymyslel Michalek a v prvni verzi byl protiustavni (chtel rozdavat pokuty za hlasovani v rozporu s klubem v PS, ktery pochopitelne ridil, efektivne zrusit volny mandat) a trvalo mu asi 7 let, do Hribovske vlny, nez ho protlacil v podobe, jaka mu vyhovuje.

FRK_R23: "Například nechápu Mikyho. Posral co mohl a pořád má o něčem rozhodovat?"
    Protégé JM, ktery potrebuje asistenta na ponizovani, a sestry, ktera financuje stranu sestimistnyma castkama, iirc 700k apod.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    CHORCHE: jo, bossingem ke kolegům a podřízeným je taky prý proslulý. Ale stranické čistky od "komunistů" a levičáků jsou prý taky jeho doména. Akorát že tím úspěšně čistí stranu i od levicovější a svobodomyslné části voličů, což je kupodivu vidět na výsledcích Pirátů.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: tj ale já si bolševika spojuju s vražděním oponentů (bílej, červenej), justiční vraždy atp. proti tomu je tohle nadužívání toho pojmu (máme rádi a od Zemana s Ovcí i ty nálepky, neobolševik, neomarxista)
    to co popisuješ ty, je proti tomu dost light verze a nejspíš se dá i říci, že je to klasický bossing atp., což se děje v každé druhé firmě - ale těm kapitánům průmyslu a kapitalistům bolševiku neříkáš. prostě mi z toho brní uši

čímž si mi připomněl, že s bossingem už Michálek problém měl (nevím, zda to byla fraška, nebo fakt bossing, nebo jen buzeroval nějaká netáhla... to už si nepamatuju)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DOCKINEZ: jiní jsou určitě, hl. dělaj jiné nebo začátečnické chyby a furt dokola
    jinak vlk taky sliboval... i každej klučina slibuje: když ptáčka lapají, pěkně mu zpívaji

jak tady někdo zmínil porovnání s firmou - u politiků mi přijde, že to vůbec neplatí a nebo jsou jen 2 modely:
    1. buď si bohatej a chytrej na to, že si najmeš poradce a jedeš PR podle průzkumů (Babiš style,ale zvlád to i Paroubek... i když ústřely Kdo z vás to má? byl taky hyper trolling)
    2. nebo nejsi bohatej a si trochu naivní/blbej a bez sebereflexe - takže si nenecháš v ničem poradit a jedeš hovadiny (Michálek, ODS a vlastně libovolní vypouštěči balónků - mávám tím na tvého favorita Vítka R.)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    CHORCHE: ono mi to tak u něj po letech sledování na sítích zvenku fakt přijde, nemůžu si pomoct. Autoritativní nedemokratický paranoidní přístup a snaha o čistky.
    Teď s tím Lipavským, se kterým tam současné pirátské vedení kulo ještě rok zpět pikle proti "zlým komunistům rozkládajícím stranu, přece", je to přímo taková klasická alegorie. To jsou takové klasické lidské archetypy napříč pravolevým spektrem a historií.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CHORCHE: To je pravda, ale neslibovali právě Piráti, že oni jsou jiní? Tím vyšší nároky na ně musíme klást, nemyslíš?

Od Mirka Dušína obvykle čekáme víc než od Štětináče...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: další týden, co bez bolševiků neprojde... fakt mě tahle zacyklenost už nebaví, jako by tady dneska nebyly reálně větší chujové. bububububububu bolševik vol.106

KEDRIGERN: aktuálně jsou na denní bázi vidět 3-4 piráti - IB, Hřib, Michálek a občas Olga
    takže je jedno, co strana chce, ale tenhle trotl vidět je a jen škodí - u toho postu mu dali čočku všichni, dmg control čistá 0, nebo to smazat
    no a že nekandiduje - tak by moh vystoupit, nebo držet aspoň hubu, ne? jestli to neví, je volební rok

FRK_R23: není to v pořádku, poškozuje stranu a jeho kecy znamenají i dost znechucených voličů (včetně tebe nebo mě) - jen je to tedy dost viditelné, co je ta Nová vlna zač - tsunami aby je sfouklo
    ještě bych dodal, že mě nebaví ten posměch, co jako volič piráta dostávam - ať je to chytrá Šípová, nebo Michálek - to jsou takové skoky na hrábě s rozběhem

DOCKINEZ: buď v klidu, v Čechii s tebou jako se svým voličem, vyjebe každá strana ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: copak amnestie, ale prohlásit ho za "nového odborníka"! :-) Takhle nějak ale asi proběhl vzestup MAGA v GOP... ti lidé zkoušeli stále více a s údivem zjistili, že jim to projde a naopak jsou díky tomu víc vidět a "slavní" .... i my se tohohle procesu teď účastníme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: tak je to před volbama... po volbách by s nima klidně koaloval, proč ne :-)

Jinak ty lidi odešli sami, strana se jich "nezbavila", jenom je přehlasovala... a přehlasovávala je už dlouho, popravdě.

Hřiba je známý, ale v jistém smyslu taky problematický, svým vystupováním. Jakub je člověk, který může být užitečný v pozadí, protože je schopen přečíst i vymyslet tuny různých předpisů.... a asi je schopný si spočítat kolik v jakém orgánu potřebuje hlasů na co, apod. ... ale když se pokusí o přímou komunikaci, dopadne to jak to dopadne (v tomhle se ale přiblížil politikům "velkých" strana úspěšně je kopíruje). Že má nulovou empatii a sociální cítění, to konstatovali všichni a opakovaně, no a třeba se ale ukáže, že voliči přesně takové osobnosti do politiky vyslat chtějí... kdo ví.

Oni Michálek s Hřibem "vyhráli", ale je to takové Pyrrhovo vítězství. Třeba Mikuláš Peksa nebyl žádný loser, ve volbách do EP nasbíral stejně preferenčních hlasů, jako protěžovaný Mikuláš Ferjenčík. Pokud Pirátům s těmi členy odejdou i voliči těchto osobností, tak jsme pod 5% a Jakub to možná tuší a proto se vzteká, kope a kolem sebe a ukazuje prstem na "pachatele"...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    YBUKO: A tzv. výrazný kandidát!

Mně přišla ultrapitomá ta amnestie pro Mikyho. To je prostě tak přes čáru, že i když mám občas záchvaty, že bych to Pirátům na protest proti ostatním partajím hodil, tak takovýhle vejmrdy mě z toho spolehlivě vyvedou.

Protože když vedení strany takhle vyjebává se svým nejvyšším orgánem (CF), těžko můžu straně věřit, že nevyjebe se mnou coby voličem.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YBUKO: Myslíš jako nová a lepší ODS?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    YBUKO: Coz tak skvele vyslo s Ferjencikem, ze uz je zas "novy leader a odborník", ze
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    FRK_R23: nene, to bude určitě někdo úplně jiný. Tenhle je nový lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam