• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hřib je „povýšený Pražák“ a Bartoš „excentrický úleťák“, ukázal Pirátům interní průzkum — Deník N
    https://denikn.cz/1726431/hrib-je-povyseny-prazak-a-bartos-excentricky-uletak-ukazal-piratum-interni-pruzkum/?cst=963800d347b4927ff8a88fa59071fdfef8686e698e0fd7aeaabe4950b69d4a7d
    #odemčeno předpokládám respondentem průzkumu byl Petr Vileta :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: nejen, že není v hledáčku, ale má i podporu médií a Chvilkařů...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: tyhle věci se tahají až v ostrý fázi kampaně, teď je ještě brzo.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Mě teda Votápek nevadí. Asi mu podvědomě dávám free pass za jestřábí postoje a jakousi auru.

Co mě teda ale zaráží, že není v hledáčku ostatních stran. To je úplně krásný materiál na kritiku Pirátů od Babiše, ale i dalších... Hřib a Bartoš jsou asi pořád lepší cíle :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no, já jsem se skoro-přidal, a myslím, že bavit se s těmi, kteří se skoro-přidali má taky smysl. Mě na tom přijde absurdní, že výsledkem strašení mlado-komouši má být jejich nahrazením staro-komouši. To přece musí každý chápat, že nemá být role Pirátů. I kdyby Votápek byl skutečně nějaký bájný insider, který má v dnešní situaci co nabídnout, tak si nemyslím, že zrovna Piráti mají být cesta, kterou to bude dělat. (a můj argument je, že i pokud třeba má v regionu nějaké voličské zázemí, tak to měl předvést třeba v krajských volbách, nebo tak něco... lidí, kteří to voličské zázemí nemají a naopak se na značce Pirátů vezou, podle mě nebylo v minulosti zrovna málo...)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: jsem signatar :)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nejmenovaný direktivně jednající T. Válek? :)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Uplne kludne, ked ma za to vyhodia, aspon to bude rychle. Cast clenov spravila VEREJNU vyzvu piratskej strane k stiahnut Votapka z kandidatky (okrem ineho byvaly ucitel marximu/leninizmu, absolvoval staz na MGO v Moskve, clen KSC/M pred aj po 89, atd), a nemenovany direktivne jednajuci predsedajuci to presunul z verejnej sekcie do neverejnej, aby sa to niekto nedozvedel nahodou. Co mi u verejnej vyzvy pride ako zvlast bizar. A vacsina strany co este zostala nevyzera ze by ju to nejak trapilo, takze asi uz game over v tychto veciach.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: Můžeš aspoň naznačit?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Treba v ODS.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Mno, tak na fore zavladla uz plnohodnotna cenzura, vyzera ze budeme potrebovat nejake miesto, kde budeme moct slobodne diskutovat:/
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    GAARQ: Imho tohle za nás vyřeší děcka, která teď chodí na střední a můžeme so o tom akorát myslet, co chceme :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: to můžem rozšířit, většinu stran nemůžeš brát vážně :)
    tak proč bejt jiní a občas netrolit - což je vždy víc škody, než užitku
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: dobře, ale tyhle věci u Pirátů nemůžeš brát smrtelně vážně :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DOCKINEZ: spíš to vzhledem k použitému vláknu trochu vidím na trolling
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    DOCKINEZ: Konečně někdo, kdo si uvědomil, že ekonomické problémy ČR a EU, válka za humny, sílící vliv dezolátů a probíhající nástup multipolární geopolitiky je jenom taková pěna dni. Skutečným problémem je totiž hledání genderově vyvážených pojmů :). Orwell musí jásat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: "Hřibstvo" je dobrý popis Nové vlny :-) "Pirátské Hřibstvo" :-)) to je tak blbý, že to možná sám začne používat :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ministerstvo nechce zveřejnit dopady eTuristy na soukromí | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/eturista-soukromi-dpia-sledovani-hotely-kulhanek-mmr-pirati_2505050500_cib
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    PREDSEDA: "krokolomnými" je také pěkný neologizmus.

problém je v tom, že v češtině *zatím* nic jako generické neutrum není. ta koncovka -stvo k tomu má náběh, ale zatím stále je tu jen generické maskulinum. bez nějakého mluvčího/zdroje s velkou sociální prestiží, který by to používání rozjel, to nemá moc šanci. vedl jsem diplomku o používání různých nových mluvnických řešení generických dženderových forem, kolega dělal docela slušný terénní výzkum, ale zatím je to silně roztříštěné, nejednotné a ani sama komunita v tom nemá jasno.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: zas ale po vypuštění takových balónků bude i Hřibstvo* vypadat o něco chytřeji než doposud :)

*tj. pan předseda a suita jeho věrných
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam