• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    NIEKT0: A ty myslis, ze je udrzitelny, aby a)zustal na kandidatce a b)byl nekam zvolenej?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: jestli sis všimnul, tak článek Deníku N, který jsem sehnal odemčený a dal sem na něj odkaz, vyvrací tezi "když to nerozmázneme my sami, nebudou o tom média mluvit". Tuto linii "nepoškozování dobrého jména strany" tedy můžeme hodit za hlavu, protože se o tom už mluví.

(kdybych ten článek četl třeba jen včera, tak "podepisuju" naplno)

Na druhou stranu, současná mezinárodní situace povede k vytváření dříve stěží představitelných koalic.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: To mi vysvětlovat nemusíš, v rodině jsme členy KSČ měli.

Budu se opakovat, ale můj názor je konzistentně takový, že jsme měli přísně potrestat grázly, co mučili vězně, disidenty atd., ale jinak jsme členy KSČ neměli ani zavírat, ani věšet na kandelábry, ale

a) třeba na 10 let vyloučit z možnosti volit a být voleni,

b) upřít jim jiný než zaměstnanecký, popř. služební poměr,

c) vyloučit dotyčné z kuponové privatizace.

To mi přijde fér. Narovnání nespravedlivýho náskoku a možnost odčinit svou kolaboraci se zločinným režimem prací pro společnost.

Imho za 10 let by se naprosto přepsala politická mapa (čau komouši!) a vznikly by nový elity.

A nebo taky ne. Ale bylo by to aspoň něco lepšího než jim republiku nechat na stříbrným podnosu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Lenze Votapek nebol len tak nejaky "clen KSC". To bol kader deluxe z tradicnej stbackej rodiny zo zizkova, ideolog marxizmu-leninizmu, student v moskve, ... A vsetko nasvedcuje tomu, ze napriek cistemu lustracnemu rejstriku tam nejake spravodajske posobenie bolo, a mozno este aj je.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    STAROJDA: taky je mozny ze ostatni strany cekaji ze ho preci jen pirati stahnou, tak aby neplytvali munici na cil, ktery nebude.
    Navic, ja treba o nem vim protoze piraty sleduju ale jinak si myslim, ze aby z toho byla poradna kontroverze a cil tak by nejdriv museli udelat reklamu tomu ze existuje....
    A dokud se da strilet do Hriba a spol, tak proc plytvat na ometaky
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: členů KSČ bylo přes milion. To znamená, že každá rodina tam někoho měla. Vstoupit do KSČ V 80tých letech bylo funkčně ekvivalentní tomu, vzít s hypotéku nebo nějaký úvěr třeba na podnikání. Prostě byla to ochota přijmout nějaký závazek vůči systému (co vše to znamená v dnešním systému, to zase odhalí až další generace, řekl bych)

Až praskne realitní bublina a naroste počet těch, kteří třeba nebudou schopni splácet dluhy a současně zástavy nepůjde vydražit za částky, které by pokryly jejich dluhy, tak ekvivalentem dnešního požadavku přetrvávající ostrakizace i mladých kádrů KSČ i v jejich "nejlepších letech" bude třeba požadavek, aby budoucí oddlužení nikdy nesměli podnikat (a nebo taky vstoupit do politiky, i když to tuším nebude v budoucnu až tak významné omezení, pokud se demokracie dál bude ubírat směrem, kterým se ubírá...)

Mezi Piráty pořád zaznívají hlasy, aby minulé členství v KSČ nadále znamenalo zákaz kandidatury za Piráty. Je to jednoduché a úderné. Já ale nevím, jestli takto silný požadavek dává smysl, stačil by mi slabší požadavek "politické příčetnosti", kdy by se bývalí členové nestávali lídry kandidátek... zejména v situaci, kdy hledáme i ženské osobnosti do čela kandidátek, apod. Skoro mi přijde, že centralizace moci v Pirátech vystavuje členy takovýmto zkouškám: že dostanou pokyn obhajovat neobhajitelné, aby se vlastně prověřila jejich loajalita při prosazování linie vedení, apod. (tedy v podstatě: přesně to, co slovo "marxismus-leninismus" doopravdy znamená: ruský styl budování mocenské struktury, velmi ironické, že jde o osobu, která před tím varuje :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No jo, dekomunizace v ČR pořádně neproběhla, tak holt vylézají z děr další a další starý kádry.

Ostatně odfláknutá denacizace v Německu pak ještě dlouhá desetiletí po válce přinášela angažmá někdejších nácků ve všech možných partajích včetně Zelených. :(

Sad and disgusted reacts only.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Mozno sa ostatne strany neodvazia to kritizivat, prave kvoli jeho pozadiu... resp. to nie je ziadane.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hřib je „povýšený Pražák“ a Bartoš „excentrický úleťák“, ukázal Pirátům interní průzkum — Deník N
    https://denikn.cz/1726431/hrib-je-povyseny-prazak-a-bartos-excentricky-uletak-ukazal-piratum-interni-pruzkum/?cst=963800d347b4927ff8a88fa59071fdfef8686e698e0fd7aeaabe4950b69d4a7d
    #odemčeno předpokládám respondentem průzkumu byl Petr Vileta :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: nejen, že není v hledáčku, ale má i podporu médií a Chvilkařů...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STAROJDA: tyhle věci se tahají až v ostrý fázi kampaně, teď je ještě brzo.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Mě teda Votápek nevadí. Asi mu podvědomě dávám free pass za jestřábí postoje a jakousi auru.

Co mě teda ale zaráží, že není v hledáčku ostatních stran. To je úplně krásný materiál na kritiku Pirátů od Babiše, ale i dalších... Hřib a Bartoš jsou asi pořád lepší cíle :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no, já jsem se skoro-přidal, a myslím, že bavit se s těmi, kteří se skoro-přidali má taky smysl. Mě na tom přijde absurdní, že výsledkem strašení mlado-komouši má být jejich nahrazením staro-komouši. To přece musí každý chápat, že nemá být role Pirátů. I kdyby Votápek byl skutečně nějaký bájný insider, který má v dnešní situaci co nabídnout, tak si nemyslím, že zrovna Piráti mají být cesta, kterou to bude dělat. (a můj argument je, že i pokud třeba má v regionu nějaké voličské zázemí, tak to měl předvést třeba v krajských volbách, nebo tak něco... lidí, kteří to voličské zázemí nemají a naopak se na značce Pirátů vezou, podle mě nebylo v minulosti zrovna málo...)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NIEKT0: jsem signatar :)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nejmenovaný direktivně jednající T. Válek? :)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Uplne kludne, ked ma za to vyhodia, aspon to bude rychle. Cast clenov spravila VEREJNU vyzvu piratskej strane k stiahnut Votapka z kandidatky (okrem ineho byvaly ucitel marximu/leninizmu, absolvoval staz na MGO v Moskve, clen KSC/M pred aj po 89, atd), a nemenovany direktivne jednajuci predsedajuci to presunul z verejnej sekcie do neverejnej, aby sa to niekto nedozvedel nahodou. Co mi u verejnej vyzvy pride ako zvlast bizar. A vacsina strany co este zostala nevyzera ze by ju to nejak trapilo, takze asi uz game over v tychto veciach.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: Můžeš aspoň naznačit?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NIEKT0: Treba v ODS.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Mno, tak na fore zavladla uz plnohodnotna cenzura, vyzera ze budeme potrebovat nejake miesto, kde budeme moct slobodne diskutovat:/
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    GAARQ: Imho tohle za nás vyřeší děcka, která teď chodí na střední a můžeme so o tom akorát myslet, co chceme :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam