• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: jo, jedině blokační menšina a zbavit se lidí, kteří udělali chyby a navázali s ODS až moc familiérní vztahy. O další Věci veřejné nebo Bursíkovy Zelené s kritikou jen navenek a plácáním se po zádech uvnitř řek bych voliči Pirátů tolik nestojí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: jenomže řešit něco podle toho jak by to mohli použít populisti je cesta do pekel, naposledy takovýhle řešení použili Piráti když dělali v partaji čistku na příkaz ostaních stran a lidí na twitteru

Jo jenomže takhle prostě demokracie funguje, ne že odevzdáš veškerou moc státu s tím že ti dá pokoj a budeš mít klídek na práci, halt je potřeba nějaká participace a v tomhle případě je to týrání pomoci koncesionářských poplatků - kde lidi porád žijou v nějaký libertariánský představě, že si zaplatí jenom za to co potřebujou.

Jo, je to udělaný nešťastně, šlo by to udělat líp, ale útočit na samotnej princip je přesně ten populismus před kterym varuješ.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Já jsem ti položil celkem tři otázky a ty si ani na jednu neodpověděl. Za to mi vkládáš slova do úst. Tak kdo z nás je tady idiot?

Politika je samozřejmě umění kompromisu a přese všechny výtky jsem rád, že Piráti ve vládě byli a prosadili aspoň něco. Z opozice prosadíš leda tak hovno.

Trochu mi připadáš jako postpubescnetní fracek, kterej si reálnou politiku představuje doslova jak Hurvínek válku tyvole,
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EL_TOPO: Za mě klidně jít do vlády se Spolu znovu, ale v pouze v případě, že budeme mít blokační menšinu a pokud se nám něco nebude líbit, tak mít možnost vládu shodit, jenže to předpokládá mít v čele někoho, kdo bude mít případně genitálie to udělat, což mi přijde, že teď nemáme
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: aha, ty si příznivec aby se nechali ojebat znovu a šli pak už navždy pod 5%. Hlásím že rozumím. Nemají jít do vlády samozřejmě s nikým. Maximálně můžou z opozice Fialovu eventuální další vládu podporovat a z opozice navrhovat a tlačit zákony. Nahnali teď body na kritice ODS a jít znovu do vlády s ODS je konečná. Ale tohle vedení už to nedokáže. Zvolit si opozici, když bude moct jít ke korytům. Sáhli si na moc a prachy a už nemůžou jinak. Už je to zkazilo. Musí přijít noví lidi. Pokud naberou body na kritice vlády a znovu se s ní pak spojí, je to podvod na voliče. Co je na tom k nepochopení?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: gestapo ne, ale šaškárna. akorát to dodá munici populistům, které stejně veřejnoprávní média kritizují. a kromě toho jde o to, že tenhle způsob zdanění, kdy platíš za vlastnictví nějaké předmětu (smartphone) bez ohledu na to, jestli veřejnoprávní obsah chceš nebo nechceš konzumovat, je prostě cesta do pekel. Samozřejmě, že historicky v minulosti bylo zdaněno ke co, třeba i počet oken na fasádě. Skutečně si myslím, že stát by měl spíš předvést, jak svým občanům může být užitečný, tohle vyvolá akorát reakci, že se začnou lidi, co ty poplatky zatím neplatili s tím, že nemají televizi, zajímat o úplné zrušení veřejnoprávních médií (což sice není nutně správná cesta, ale faktem je, že kdyby mysleli na budoucnost, budou se víc orientovat na dobrovolnost, než na povinnost...)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Kdyby někdo jen na sekundu uvěřil, že současné vedení Pirátů se probudilo, tak připomínka tady.

Když budou Piráti silnější, mohli by jít do vlády se Spolu znovu, připustil Bartoš - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-kdyz-budou-pirati-silnejsi-mohli-by-jit-do-vlady-se-spolu-znovu-pripustil-bartos-40506244?

Znovu nadchnout lidi a do vlády klidně s ODS. Co plánují kandidáti na šéfa Pirátů? - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/anketa-pirati/r~cc5120269dad11efb689ac1f6b220ee8/?

Piráti si věří aspoň na 10 procent. Do vlády by spolu s Fialou šli znovu, ale mají podmínku | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://archiv.hn.cz/c1-67740610-pirati-si-veri-aspon-na-10-procent-do-vlady-by-spolu-s-fialou-sli-znovu-ale-maji-podminku?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Tyvole ty seš chytrej jak rádio Jerevan. S kym teda podle tebe mají jít do vlády? Nebo mají na věky zůstat v opozici?

Mají se přidat k ANO?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: Samozřejmě že by se tím směrem neměl ubírat. Ale tady se bavíme o jednorázovym přihlášení někam, který teď blbne kvůli návalu na webech a všichni hysterčí jak kdyby je mlátilo gestapo, tohle je fakt šaškárna, sorry ale občas si připadám že někteří živnostníci by se měli pomalu přesunout do chráněný dílny.

A ty jsi opět vytáhl "ale pánbůh zapltí zaměstnacům účetní" (asi pánbůh, ten platí ty učetní zaměstnancům, ne?) - zase jsme u toho, živnost/podnikání a neschopnost živnostníků/podnikatelů pochopit, jak funguje tržní ekonomika, co to znamená být živnostník a proč. Vždycky když slyším nějakýho lumena vyprávět jak "Vám pánbůh platí dovolenou a šroubováky se kterejma pracujete" tak si říkám, jestli by před vydáním živn. listu nejdřív nemělo být povinný nějaký školení, klidně s obrázkama aby to pochopil i ten poslední idiot.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: proboha, tímhle směrem jsem tu debatu fakt směřovat nechtěl.

Fakt pokládáš byrokratické povinnosti, jejichž jediným smyslem je sankce pro ty, kdo je ignorují, a jinak to nepřinese vůbec nic, za směr, kterým by se soudobý stát měl ubírat? Tímhle si úředníci získají duše a srdce občanů?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HAR4NT: Já programu moc váhy nedávám, je to jen součást předvolebního marketingu a po volbách bude stejně všechno jinak. To žel platí na sto procent.

Takže na to jdu jinak a potenciálně volitelný partaje během let před volbama průběžně získávají černý puntíky. A kdo jich má před volbama nejmíň, může dostat hlas :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DOCKINEZ: ja se samozrejme taky volebni programy neucim nazpamet:)), ale davam tomu zas trochu vic, nez jen volebni kalkulacku na irozhlas.cz:))
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HAR4NT: nechápeš rozdíl mezi jednoduchými mediálními výkřiky když se něco stane a skutečnou každodenní prací a fungování v rámci organizací? U Okamury a Babiše to třeba chápeš? Že jen plkají jako panáci do tv a pravda je jinde? Nebo tam taky ne?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HAR4NT: To máš můj obdiv, já těch 900 stránek v roce 2021 fakt nečetl a akorát v PDFku dal hledat „osvč“ -> „hm, tak pro mě nic“ -> vyřízeno.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    EL_TOPO: nechapu, co je ten 'prilis dobry pristup v btc kauze', co podle tebe meli CPS delat jinak?

/jinak ja jsem a doufam, ze jeste dlouho budu:))) priznivcem i volicem Piratu, uz jen proto, ze jsou schopny dat dohromady program, kterymu rozumim a se kterym souznim
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zaměstnanci asi ne, tak možná švarcáci či jiní ičaři .P
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Vony ty texty co sem sypeš nejsou ani od Michálka a píšou mu je zaměstnanci, ale tím se nenech ve své slepě víře znejistit :DD
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    CHORCHE: nemyslím že slova člověka který dlouhodobě nekriticky zasypává nyx pirátskými pr materiály od Michálka a dalších mají v téhle diskuzi váhu.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    EL_TOPO: takže pirát by měl podle tebe říkat ANO ne, ODS ne... a vlastně kandidujeme, ale s nikým se nechcem dohodnout a nic nechcem prosadit?
    tvl to je furt dokola, vypadáš jak odkopnutá zrhzená ex, co opruzuje všechny kolem svým emo výkyvem
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HAR4NT: co nechápeš? Chceš graf? Ty body v průzkumech teď Piráti nenahnali novou kvalitou. Změnou. Opravou chyb z posledních let. Je to kvůli tomu jak se jako jediní z demokratických stran stavěli k Blažkovi. Teď asi přišel o voliče Stan který bitcoiny vymlčel a voliči od něj přešli k Pirátům. Protože vedení umí dobře nadávat v televizi a ve sněmovně na lidi, se kterejma si rok zpátky podávali ruce, zvali je nanarozeniny a plánovali si budoucnost. Celý je to ale faleš a s ODS po volbách zase půjdou, když budou moct. Hřib to říká, Michálek to říká, Bartoš to naznačuje. Tohle teď je jen divadlo. Pokud divadýlko přinese moc dobrý výsledek, strana se nezreformuje a bude se současným vedením pokračovat pomalým pádem dál dolů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam