• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: mimo seš ty, když pořád komentuješ a netušíš. O palečku na nyxu opravdu nepíšu. Píšu o systematické likvidaci každého kdo se pokusí přinést do Pirátů změnu a vrátit je na původní kolej. Dost lidí tady moc dobře ví o čem mluvím, to stačí. Projdi si třeba zpátky příspěvky. Teď se děje čistka na lidi kteří nesouhlasí s kandidaturou Votápka. Likvidují se pracovití lidi, kteří mají jiný nazor než vedení. Tohle je styl Babiš a Okamura. Každý kdo se pokusí o změnu vedení bude zlikvidován.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Fakt tyvole jestli máš pocit, že když ti někdo dá paleček dolu tak tě tím umlčuje, jsi fakt mimo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: A ty o tom jako nemůžeš svobodně psát nebo mluvit? A co tady teda děláš, prosimtě?

Nezameňuj nesouhlas za cenzuru prosimtě. Nikdo ti nebrání ventilovat svoje názory.

Na tohle srovnávání s totalitou jsem fakt háklivej tyvole. Opravdu tady nemáme totalitu. Ani na nyxu, ani v ČR. Naopak každej idiot tady může vesele ventilovat svoje názory bez hrozby trestněprávního postihu. Svoboda slova tady samozřejmě je.

Ale to neznamená, že si můžeš mlít co chceš a nikdo se neozve.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FRK_R23: Třeba by kolega mohl k Pirátům vstoupit nebo se pro začátek stát příznivcem registrovaného typu.

O tom druhém jsem přemýšlel, ale nějak se nemůžu rozhoupat.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: to se třeba udělá. Nejdřív se o tom ale musí svobodně psát a mluvit. Třeba na nyxu, když to na Pirátském fóru, Twitteru a Facebooku nejde. Na totalitní manýry ani organizované úderky vysílané na ty dvě sociální sítě lajkovat a bránit za každou cenu vedení není nikdo zvědavý.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: To je hezké. Kdy se volí vedení znovu? Že bys třeba do té doby měl čas s tím něco udělat.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: já tu ale nenadávám na Piráty. Pořád píšu dokola že nadávám na současné vedení a že chci stejně jako plno dalších návrat do toho co bylo před rokem 2021. Což znamená i vyměnit vedení. Které opakovaně selhalo a nedodalo co slíbilo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: To máš pravdu. Já taky nikde neříkám, že ze současné situace hýkám blahem.

Koho ale chceš volit jinýho? A koho chceš vidět ve vládě ze současné nabídky? Protože někdo vládnout bude, chápeš.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    EL_TOPO: njn, zrejme to neni dost velka cast lidi:-(
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: lidi taky chtěj v politice schopné lidi s morálkou. Ne další bezbarvé kšeftaře, prázdné mluvky nebo psychopaty jen s jiným logem na tričku. Od těch se dřív nebo později odvrátí a dají šanci zase něčemu novému.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: To sou kecy. Lidi tady neustále čekají na nějakého spasitele a ten nepřichází. Protože takhle to nefunguje. Uplně teču, když někdo najednou nemůže volit stranu, protože si přečetl jednu blbou věc. A je celkem jedno o jakou stranu jde.

Tady přece nejde o to, mít se stranou 100% shodu. Tyvole to prostě není možný, ani dva lidi se 100% neshodnou, tak jak to chceš po straně. Otázka tedy dle mého názoru zní, jak velká ta shoda je. Je to 40 % nebo třeba 80 %? Když máš se stranou shodu na 80 % otázek, ale 20 % věcí (ať už programovejch nebo kauzy) serou, tak to podle mě je pořád dobrá volba. Čísla jsou samozřejmě ilustrační.

There is no prophecy, there is no prophet.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: fajn. Jenom pak lidi kteří nesnášej ODS a Ano a nechtějí podporovat ani jednu z těchhle dvou stran kryptofašistů, zlodějů a oligarchů nemaj koho volit.

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: ok vzdávám to, to je jak s Rolandem a datovou schránkou
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: asi takhle:

Já: no, zamlada jsou hodně přemýšlel o anarchismu nebo libertariánství, ale s věkem jsem dospěl k tomu, že liberálně demokratický právní stát možná není úplný nesmysl...
    Liberálně demokratický právní stát: A teď se všichni živnostníci hezky povinně přihlásí k placení nulového rozhlasového poplatku!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Wow, politika je divadlo. No nerad ti to říkám, ale tak to bohužel je. Líbí se mi to? Ne. Souhlasím s tím? Ne. Ale je to prostě fakt. Hrajeme s takovejma kartama, jaký máme v ruce.

S Hřibem a ODS v Praze máš do jístý míry pravdu, taky mě to sere. Ale jak tu někdo říkal dřív, strana si nadpoloviční většinou zvolila vedení a teď to tak je.

A jasně, "hráz proti Babišovi" fungovala minule a oni (myšleno bývalá vládní 5koalice) na to tak trochu sází i teď.

Blbý na tom ale je, že v týhle zemi máme na výběr v podstatě ze dvou možností.

Na straně jedné tady máme vládu na podobném půdorysu jako teď. Tzn. demokratické strany (ano, přese všechny výtky jsou vládní strany pořád ještě demokratické) proti autoritářským a autokratickým stranám. Jak ANO tak SPD si pěstujou kult osobnosti a ty strany jasně řídí jeden člověk a jeho okruh blízkých. Navíc myslím celkem jasně můžeme minimálně u SPD identifikovat jasnou kolaboraci s nepřátelskou mocností, což je naštěstí o "demobloku" říct nedá.

Mrdky jako bolševiky aspol ignoruju záměrně.

Uznávám že ten výběr je zoufalej, ale nic lepšího nemáme.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    FRK_R23: S Hřibem to ale budou další Zelení. Hřib proti klíčovým lidem ODS v Praze nikdy nešel a nepůjde. Ve vládě by jel to samé a dělal by s ODS kšefty něco za něco. Takhle von funguje. To je vidět i na tom jak se teď u Pirátů útočí na Blažka, ale ve skutečnosti je úplně jasné, že to je divadlo a že se do voleb uzavřela s ODS dohoda o neútočení. Aby nevládl Babiš. Půr zmlkl, trollí farmy ODS mlčí, média ODS mlčí, audit OICT se odložil až po volbách... Divadlo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Ono i s tou stranou zelených je ta paměť taková ošidná. Ve skutečnosti si nemyslím, že by Bursík něco brutáně posral. Ta parta co stála za hovno byly tvě bábovky co si pásl Soukup. Za Bursíka se třeba podařilo dost osekat byznys tzv. solárním baronům, což prosadila ODS a ČSSD chvilku před volbama.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EL_TOPO: Jako volič Pirátů teda nemám pocit, že by to bylo stejný jako VV. Sorry, ale tohle srovnání je naprosto mimo realitu.

Piráti ve vládě určitě odvedli v rámci možností dobrou práci a podařilo se prosadit nebo změnit aspoň něco.

Jistěže ODS je parta zmrdů, která má mokrý sny o ústavní většině s ANO. Ale i to je důvod, proč je správně že do tý vlády PS šla.

Já ODS nenávídím už asi 25 let, takže mě těžko můžeš obvinit z nějaké náklonosti ke straně modrej ptáků.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    HONCKA: jo, jedině blokační menšina a zbavit se lidí, kteří udělali chyby a navázali s ODS až moc familiérní vztahy. O další Věci veřejné nebo Bursíkovy Zelené s kritikou jen navenek a plácáním se po zádech uvnitř řek bych voliči Pirátů tolik nestojí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: jenomže řešit něco podle toho jak by to mohli použít populisti je cesta do pekel, naposledy takovýhle řešení použili Piráti když dělali v partaji čistku na příkaz ostaních stran a lidí na twitteru

Jo jenomže takhle prostě demokracie funguje, ne že odevzdáš veškerou moc státu s tím že ti dá pokoj a budeš mít klídek na práci, halt je potřeba nějaká participace a v tomhle případě je to týrání pomoci koncesionářských poplatků - kde lidi porád žijou v nějaký libertariánský představě, že si zaplatí jenom za to co potřebujou.

Jo, je to udělaný nešťastně, šlo by to udělat líp, ale útočit na samotnej princip je přesně ten populismus před kterym varuješ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam