NIEKT0: ta data vedení neuznává jako "důkazy", to je těžké... hele, tohle je těžko dokazatelné, nesrovnalosti budou i v tvojí "antilegendě", kterou budeš postupně nějak lovit. Prověrku asi třeba dostal v roce 2010 znovu, jak říkám, je typicky "šedý" ve všech ohledech. Jako kdyby fakt sehnal 2000 preferenčních hlasů v KVK a přeskákal, ať si tam klidně je, bylo by to asi "odpracované".
Jenže... mě vadí ta absence odpovědi "proč". Proč zrovna on, kromě snahy vyvolat plánovanou, řízenou kontroverzi (ale je fakt tak řízená?). Proč by voliče "mátlo na poslední chvíli měnit lídra" - před zahájením finální fáze kampaně, teď v létě, přece vůbec nikdo neregistroval, kdo je lídr v kterém kraji... to se bude řešit právě až když už to nejde změnit, v srpnu a v září. Je pravda, že já píšu moc dlouhé texty, Hřib je aspoň stručný. Jenže důvod "proč to máme zapotřebí" stručně říct neumí... odborníků na zahraniční politiku i po tom odchodu "uprchlíků" zůstává ve straně docela dost, nemusí snad kandidovat přímo v Karlových Varech, to tam místní členové jeví tak malý zájem o celostátní politiku, že nikdo z nich nechce riskovat, že by se omylem (šance je dost malá) stal poslancem? Kdyby bylo nutné Votápka kroužkovat, tak zase můžou jeho údajní fanoušci vykroužkovávat zástupce Zelených na kandidátce, který tam prý je.
Mě by totiž strašně zajímalo, kolik by dostal preferenčních hlasů, kdyby tam byl, ale ne jako lídr. Když ho odvoláme, tak budou Vlnaři hrozně machrovat, že jsme jim zkazili volby odvoláním Votápka, že by ho zázračně volilo 20% a takové věci. Kdyby ty preferenční hlasy musel fakt sbírat, tak by bylo zábavné, když by jich pak třeba nebylo ani 1000 :-) ale ono jde možná i o to, že v KVK nemá šanci Stačilo!, takže je reálné, že by ho nějací komunisté ze šedé zóny fakt kroužkovali, aby jako jejich hlas "nepropadl"... protože zvolený by reálně nebyl, tak nám by to zlepšilo procenta a nic hrozného by se nestalo (samozřejmě, oficiální dohoda to nebude, protože Stačilo! stalinisté ty procenta potřebují pro jiné kraje stejně jako my...)