• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Na Votápkovi nechápu:
    1) Jak kohokoliv mohlo napadnout, že je to dobrý materiál na lídra. I kdyby byl naprosto bez chyby, tak je jasné, že minulost otevře. A je to automatická ztráta reputace. Jako možná kdyby byl řečnická hvězda... ale nic takového. Pravděpodobně naprosto ok člověk na pomoc v dalších liníích, ale lídr?
    2) Nová Vlna, která všem vysvětluje jak hlavně nic mediálně nepokazit a pak tomu přihlíží...

Zbytek jsou jen detaily a důsledek...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    GAARQ: jen teda technicka - proverky taky muzou zanikat casem, pripadne muze zaniknout duvod pro ktery byla vydana (coz muze znamenat odebrani)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: já myslím, že tu odpověď na otázku "Proč?" už teda mám, ale je to bizarní. Teď fakt nevím, jestli tomu pomáhám, nebo škodím, celému. Ono uhrát ten jeden mandát v KVK bez koalice se STAN je fakt pro malou stranu těžké. Všude jinde to nějaké dobrá kampaň může zvrátit, ale v KVK to bez nějaké té intriky prostě nejde.

Je to jediné zdůvodnění, které vysvětluje tu prapodivnou rétoriku od lidí, kteří mi jinak přijdou poměrně soudní. Jenže z nějakého důvodu se to nesmí říct veřejně, tak to všichni nějak dramaticky nasazují, ať už ti pro, nebo ti proti.

Skutečně tedy "taháme za jeden provaz", který má dva konce. Ale přese všechno mi to přijde jako riskantní gambit. Sice je to naplánované hezky, spousta Pražáků má v KVK chalupy a můžou si vyřídit voličský průkaz a můžou tuhle hru hrát. Ale pak je tu ještě ta masa voličů v ostatních krajích, kterým by to někdo musel vysvětlit, že je to jen hra a že mají Piráty volit stejně. Což se vzhledem k tomu, že lidi uvažujou i o chystané koalici Volt/Kruh (ex-Piráti) může snadno stát...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: oni vědí, že skoro nemají šanci. ale zase preferenčních hlasů stačí relativně málo a to může motivovat lidi k organizování kroužkovacích soubojů. Těch 11% není tolik, je to asi 13000 hlasů, a když přijede, co já vím, 2000 kroužkujících, tak už je to na celkovém výsledku znát. No a nejspíš se to dá čekat od voličů SZ, kteří se v některých krajích ani nedostali na kandidátky, a když budou zvažovat, kde je jejich voličský průkaz nejvíc potřeba a současně mají největší šanci něco ovlivnit, tak je to právě malinkatý KVK....

Takže oni ho tam za každou cenu chtějí nechat, aby tuhle kroužkovací bitvu rozpoutali. Tohle si fakt nechali vymyslet od nějakého ChatGPT, nebo nevím :-)) taková pitomost :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: tak musel to chtít jak on, tak karlovarští (a event hřibovské vedení). někdo s tím musel přijít první. silně pochybuju, že v KV skenovali politické nýmandy a našli zrovna ho. kdyby měl on sám rozum, tak tam nepoleze. kdyby měl rozum, tak už sám odstoupí.

mně přijde jako škodná, nasazená na piráty, typické vyvolávání pochyb a chaosu. kdopak je tu v tom jednička? a nebo všem už v PirS hráblo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ok, začíná mi to docházet. Oni si to vymysleli jako kroužkovací souboj pro dálkové voliče s voličskými průkazy, aby se těch 11% díky tomu souboji nahromadit podařilo..... protože čekají, že se tam nahrnou Zelení z krajů, kde se na naše kandidátky nedostali...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Faktem je, že jsem na fórum napsal několik sáhodlouhých příspěvků, které sice podle mě obsahují pár důležitých argumentů, ale jsou moc dlouhé. Jestli ještě něco k tomu mám připsat, musí to být stručné a krátké.

Už jsem vypíchl:
    - princip subsidiarity nelze plně aplikovat u voleb s celorepublikovým kvórem, výsledky v krajích jsou provázané
    - nejde o osobní útok, ale o ochranu dobrého jména strany
    - hrozí, že přijdeme o daleko více hlasů, než je maximálně teoreticky dosažitelných cca 12000 v KVK, pokud KVK kandidátku stáhne
    - není ale jasné, komu stažení kandidátky v KVK pomůže (volí nás tam spíš anti-ODS, nebo anti-Babiš lidi?)
    - je asi příliš pozdě na kompromisní řešení (kandidatura na jiném, než prvním místě - tedy "odborník na kandidátce", musí-li to být, ale nikoliv lídr, celorepublikově viditelný)
    - je nereálné, že kdybychom se v tom nešťourali, tak že si toho novináři nevšimnou
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: no, poopravil bych ten obraz v tom, že se tam nesere: některý ho tam opravdu hodně chtějí. A ta rétorika je místy zvláštní...

Kažopdáně furt jsme řešil pár narůžovělých mladších členů a členek a najednou strana vypadá téměř převzatá temně rudou klikou.... to jsem teda fakt nečekal...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: poukázat na to, mluvit o tom a eventuálně tomu nenapomáhat.

estébácký synek, studující bolševickou politickou školu v moskvě, de facto tři roky mu trvalo, než se zorientoval po převratu, mlží o své minulosti (tu prověrku mu nesbrali mir nix dir nix, a prověrky se nevrací - udělují se či odebírají) a hlavně se sere mezi piráty, kde opravdu nemá co pohledávat s takovou minulostí. a ještě má tak halasnou tlačenku od náčelníka. fakt by mě zajímalo, co jim ten lumen politologická nasliboval, protože jako politik (a pravděpodobně i politolog) je nula.

tohle hraní si na politiku vás ničí a popravdě mám obavy, že jakýkoliv úspěch ve volbách bude takovou labutí písní pirátů a vynoří se další nemastná neslaná partaj, kde se pohybují "profesionální" politici (aka vyžírači koryt) a jejich podržtaškové, která ty 4 roky do dalších voleb nepřežije.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: Tak ona velká část populace (nejen Pirátů) vlastně chce tu "jednotu". Chce normalizaci bez komunismu, KSČ bez marxismu-leninismu. Putinovo Jedotné Rusko a jeho mládežnická organizace Naši. U nás Babišovo ANO. Jednohlasné hlasování, nejlíp aklamací, nebo symbolicky skoro-jednohlasné. Ono to dává všem jistotu jejich místa ve světě a v řádu věcí. Nevím co s tím. Zakládal jsem Piráty s představou diverzity, jednoty v různosti.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    "data vedení neuznává jako "důkazy"

Tohle bych tesal. Tohle je typické vedení současných Pirátů, bohužel. Data něco ukážou, a oni si to stejně udělají jak chtějí. Tohle je další odklon od toho co měli Piráti vždycky být.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Přesně tak. Kovaná součást systému. Tatínek agent, zajistil mu kariéru. Z diskuze pod tím článkem na Seznamu:

Jiří Kotlář
    Tohle mi Piráti nedělejte. Soudruha Votápku jsem měl na Marxák na ČVUT . Byl na katedře Ústavu Marximu leninismu. Byl to vždy praocovitý a uvědomělý soudruh.

Taky by mně zajímalo kde se vzal a čí je. Zní to jako že ho viděla nějaká Richterová v televizi a rozhodla se ho tlačit. I když si ho nikdo důkladně neproklepl. Nebo proklepl a rozhodl se všechno tohle ignorovat. To zní taky jako Richterová.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: no, spíš než šedá zóna vypadá skutečně jako nedílná součást tehdejšího establishmetu, ať už dostudoval nebo ne. Podstatné pořád zůstává "proč?" ne "jak moc je nepřijatelný?". Proč zrovna on? Co tím kdo sleduje? S kým je to zákulisní dohoda? Na co je to sázka? Nejde o to, jak moc je hrozný, na kandidátkách jiných stran jsou taky nejrůznější exoti, možná i horší, svým způsobem. Ale nechápu proč Piráti, proč on, čeho má být dosaženo a tak.

1. zvolíme do Sněmovny bývalého konzula v Pitěru
    2. ????
    3. profit! Putin je zázračně poražen....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: ta data vedení neuznává jako "důkazy", to je těžké... hele, tohle je těžko dokazatelné, nesrovnalosti budou i v tvojí "antilegendě", kterou budeš postupně nějak lovit. Prověrku asi třeba dostal v roce 2010 znovu, jak říkám, je typicky "šedý" ve všech ohledech. Jako kdyby fakt sehnal 2000 preferenčních hlasů v KVK a přeskákal, ať si tam klidně je, bylo by to asi "odpracované".

Jenže... mě vadí ta absence odpovědi "proč". Proč zrovna on, kromě snahy vyvolat plánovanou, řízenou kontroverzi (ale je fakt tak řízená?). Proč by voliče "mátlo na poslední chvíli měnit lídra" - před zahájením finální fáze kampaně, teď v létě, přece vůbec nikdo neregistroval, kdo je lídr v kterém kraji... to se bude řešit právě až když už to nejde změnit, v srpnu a v září. Je pravda, že já píšu moc dlouhé texty, Hřib je aspoň stručný. Jenže důvod "proč to máme zapotřebí" stručně říct neumí... odborníků na zahraniční politiku i po tom odchodu "uprchlíků" zůstává ve straně docela dost, nemusí snad kandidovat přímo v Karlových Varech, to tam místní členové jeví tak malý zájem o celostátní politiku, že nikdo z nich nechce riskovat, že by se omylem (šance je dost malá) stal poslancem? Kdyby bylo nutné Votápka kroužkovat, tak zase můžou jeho údajní fanoušci vykroužkovávat zástupce Zelených na kandidátce, který tam prý je.

Mě by totiž strašně zajímalo, kolik by dostal preferenčních hlasů, kdyby tam byl, ale ne jako lídr. Když ho odvoláme, tak budou Vlnaři hrozně machrovat, že jsme jim zkazili volby odvoláním Votápka, že by ho zázračně volilo 20% a takové věci. Kdyby ty preferenční hlasy musel fakt sbírat, tak by bylo zábavné, když by jich pak třeba nebylo ani 1000 :-) ale ono jde možná i o to, že v KVK nemá šanci Stačilo!, takže je reálné, že by ho nějací komunisté ze šedé zóny fakt kroužkovali, aby jako jejich hlas "nepropadl"... protože zvolený by reálně nebyl, tak nám by to zlepšilo procenta a nic hrozného by se nestalo (samozřejmě, oficiální dohoda to nebude, protože Stačilo! stalinisté ty procenta potřebují pro jiné kraje stejně jako my...)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: aky "nas pribeh o nom" preboha? Ten clovek sa nejak prezentuje, data hovoria nieco ine, pri prijmani vravel este nieco ine, legenda sa priebezne meni podla potreby. To je na tom to desive.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: mně vadí že studoval v Moskvě kvůli fotrovi agentovi StB. Votápek musel bejt před listopadem pěkně protekční synáček tatínka udavače.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: no ale to je přesně to, co jim vyčítám: pokud tam zůstane, tak další 2 měsíce budu všem jen vysvětlovat, co to má znamenat. Ale já nevím, co to má znamenat - neslyšel jsem jediné logické zdůvodnění, proč musí kandidátku vést on za každou cenu a proč to nemůže být někdo jiný, třeba někdo místní, někdo mladší, whatever...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak on zase tvrdí, že jsou nesrovnalosti v našem příběhu o něm. Kdyby byl na 2.místě, čert to vem, ať rozhodne sudetský volič, že. Jenže to by nebyla kontroverze a cílem bylo vyvolat kontroverzi. Ono není nic horšího, než v médiích neexistovat. Spíš teda Hřib si trochu naběhl, kdyby se držel v pozadí, mohl to celé prezentovat úplně jinak a třeba i jako svoje vítězství. Oni fakt ty lídry hrozně fetišizují. Taky mi děsí některé příspěvky členů, co jedním dechem vykládají, že jsou antikomunisti, ale že normalizační komunisty vlastně chápou, to prostě bylo kdo nekrade, ten okrádá rodinu, ale vadí jim strana Zelených a Alarm (!) sic, kteří "kradou majetky dnes" (tedy já ne veškerou propagandu Alarmu žeru, i když je to občas v ledasčems zajímavé rozšíření obzorů... ale komu Alarm proboha "ukradl majetky"? to už je fakt jako MAGA strašení Antifou...)

Ve skutečnosti se ukázalo, jak je členská základna Pirátů opravdu doširoka rozkročena přes celé spektrum :-) založili jsme monstrum, co s tím? :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Tych nezrovnalosti v jeho pribehu je ovela viac:/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (Myslím, že není přesný, že nám vadí, že byl v KSČ po roce 1989, ono kdyby z nich někdo udělal aspoň ty eurokomunisty, tak to mohlo být k něčemu, zatímco oni se v podstatě rozhodli zůstat zarytými stalinisty... nám vadí to, že učil marxismus-leninismus a studoval ho v Moskvě, což je hodně přes čáru - prý všichni takoví podepisovali spolupráci s KGB a tak, i když důkazy samozřejmě nejsou...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam