• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: já bych chtěl liberální stranu, která nesoutěží o podivný elektorát, který je stejně kam vítr, tam plášť a nezavděčíš se mu 😁 já vím, chci moc.

jenže najíždění na politikaření a hledání hlasů v šeravých zákoutích je to, co pokroutilo českou politiku. někdo vystraší voliče efemérními strachy a politici jim pak v těch straších nadbírají a posilují je. pak tu máme absurdní boj proti klimatické změně, máme tu fašizaci společnosti a jiné roztomilosti.

chybí tu někdo, kdo se těchhle her neúčastní, má rozumné plány a nemusí hned sestavovat vládu. cílem politiky by mělo být i vytvářet udržitelné společenské prostředí a ne jen šponovat vše do extrému a pak z toho těžit.

kdo seje vitr, sklízí bouři, a pak za časté bývá pozdě bycha honiti. konec minutky tety kateřiny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Asi takhle: je Votápek lepší, než Rajchl? Absolutně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: ano. Je to ex-post racionalizace. Co jako chceš dělat jiného? Hlasy potřebujeme. Když bude Babiš k vládnutí potřebovat alespoň tichý souhlas někoho jiného, a nebude v jeho koalici chaotická SPD sebranka, aspoň půjde o něčem jednat, na něco tlačit, hrozit vyslovením nedůvěry, předčasnými volbami.

Když hlasy propadnou, je v háji všechno a máme z toho tady Orbánistán č.2.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: není to trochu "přání otcem myšlenky"? mě to přijde jako ex post racionalizace nějakého podstatně hloupějšího rozhodnutí. ale svět okolo dává podstatně méně smyslu, než by se mi líbilo, tak jako tak. troufám si ale říct, že na celorepublikové úrovni je to pro piráty medvědí služba.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: ano, nepodmíněný základní příjem pro politiky :-) ale o tom nepodmíněný základní příjem je, do jisté míry :-) jenže Piráti se tohohle programového bodu vzdali, takže místo toho musí vymýšlet, jak být užiteční a být za to placení...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: ano. 14% v Karlovarském kraji můžou Piráti dosáhnout jen tak, že dostatek lidí tam dorazí a bude hlasovat proti němu. Je to trochu psychopatický kalkul, podle mě. Ale je fakt, že moje nudné konsensuální postupy Pirátům vynesly kolik... 1% hlasů, v prvních volbách?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: mě přijde, že tu předpověď pro Reflex dělali pomocí ChatGPT :-)
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Ano. Kdyby došlo k něčemu co popisuje Reflex, tak je to i popření toho, na čem teď Piráti získali politické body. Na kritice ODS, která je navíc zařízla. Jednou lidé Pirátům otočku uvěřili. Po tomhle už to neudělají. Ať daj radši Piráti Michálkovi, Hřibovi a ostatním co tohle chystají měsíční rentu za nicnedělání, ať přestanou stranu ničit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: no, ačkoliv její kvalifikace mi jasná nebyla, tak ta nenávist venkova byla strašně přepálená...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: to je tady už léta. Ptej se vedle v trollícím Pirati.cz klubu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: no v podstatě jo, konstruktivní opozice. Vyalovit nedůvěru Babišovi, pokud bude jmenovám, tolerovat SPOLUSTAN, ale nehlasovat pro vyslovení důvěry. To ale číselně nevyjde. Vláda by vládla od začátku v demisi, bez důvěry. Kdepak, bude se tolerovat Babiš, pokud nevezme do koalice SPD. A tolerovat Babiše může být velmi, velmi lukrativní. Proto jsou volitelná místa dost pod kontrolou...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Vidím že tu máme minusující prasátko co se už moc těší ke korytu. Za každou cenu. Za cenu pošlapání posledních ideálů na kterých Piráti vznikli.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    DOCKINEZ: Hele tak chci slyšet od Hřiba a ostatních že tohle nikdy nenastane. Někdo by ten článek měl vytáhnout na fóru a ptát se jak moc se tohle může stát. Zajíček teď asi v Praze jede v tý věci s Advertes jak se dělaly složky na Prahu sobě, Hřiba a Zábranského. Stál za vykopnutím Bartoše a sabotáží DSŘ. Jeho stará která ukradla budovu gymnázia a jeho poskok Kupka by za tohle měli jít s Hřibem a Duškem do vlády? To bych se poblil.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    EL_TOPO: Co píše reflex je především haluz. ODS nedá finance z ruky, nejsou Sobotka.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: Pokud Michálek nechce ODSANO, tak je taky třetí možnost. Po posledním průseru nejít do vlády, ale podporovat ji. Nabrat kontrolní funkce v dozorčích radách státních podniků, ve sněmovně a tak dále. Jako SPD když podporovala Babišovu vládu, ale nebyla v ní. Za čtyři roky by si pak Piráti odpracovali co pokazili účasti v první. Druhou Fialovu vládu by podporovali, ale skutečně ji kontrolovali. Taky by využili čas na to aby znovu zjistili kdo jsou, protože teď to neví. To co píše Reflex je další podvod na voliče Pirátů a jejich definitivní pohřeb.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    NIEKT0: pokud by to mělo opravdu vypadat takhle, tak nejdu na podzim vůbec volit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: MPA se neprořekla, to se ví už od prvního kvartálu, že půjde od válu:

Markéta Pekarová Adamová nebude obhajovat poslanecký mandát
    https://denikn.cz/minuta/1655947/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: (mandátu, ne hlasu... hlasu o důvěře vládě).

Co je naopak jisté je, že Jakub bude zachraňovat zemi před koalicí ODSÁno, ať už jakkoliv - na to by měla Fortuna vypsat kurz.

Jako stranu někdo převezme vždy. Otázka je kdo a jak a jestli z toho řadoví členové vyjdou jako úplný pitomci. Ono to utahování šroubů probíhá celosvětově, třeba korporát se tak nějak zvolna podřizuje Trumpovým nápadům a tak. Ve skutečnosti, situace ve světě je úplně mimo. Za ten jeden provaz tahá až moc lidí, zjevně, a víc než dvěma směry, spíš se ho zoufale držej jako horolezecká výprava. Je to lano, které někdo hodil, ne lano, za které se tahá...

Vlastně nějaký dobrý jméno strany je asi to poslední, co by kohokoliv zajímalo, dá se říct. Nejen u nás, třeba Pekarová už najisto počítá s tím, že po volbách přijde "nové vedení" (nebo ještě před nimi? Prořekla se? Jako bývá to ve světě zvykem, že nepopulární politici nevedou obhajující stranu do voleb...)

Já vlastně nevím. Vlastně fakt nechci působit jako rozvraceč. Přístup na fórum je zajímavý už proto, že ta argumentace mi přijde jako záznam z nějaké schůze akčního uličního výboru v 50tých letech. Ono to, jak politika funguje uvnitř favorizovaných stran, kterým média dávají šanci na postup, je zjevmě jiné, než jak funguje u outsiderů...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Kua Piráti co mají ještě páteř by měli udělat naprosto všechno aby tohle peklo nenastalo.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NIEKT0: Ve vládě se Zajíčkovou? Kupkovi za to jak Zajíček odstřeloval Bartoše dát MMR? Posvětit to dopravou pro Hřiba? Za tohle by měly padat hlavy, kdyby do toho někdo chtěl jít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam