• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: to nemůže bejt pravda, protože voličský jádro SPOLU by tohle nikdy nepřijalo. Když to polarizuje i Piráty...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Je to pirátská chyba, že za sebe nechávají kandidovat nestraníky. Je přece morálně správné, když kandiduju za nějakou partaj být jejím členem. Kecy typu "mě se váš program líbí, ale já do žádné strany nechci (ale do politiky to jo)" jsou to co postupem času zapříčinilo krizi politických stran.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: hele, takovýhle haluze jsou spíš součást toho gambitu, který má jediný cíl... hkasy, hlasy a mandáty.

Porazit ANO a SPD aspoň tak, aby Babiš aspoň mohl uvažovat o nějaké oposmlouvě, když splní nějaké jeho dílčí požadavky, je nadlidský úkol a stačilo by nějaké.to Stačilo... KVK je typický, SPOLU a STAN tam budou mít po jednom hlasu.

Cíl je evidentně vyhecovat kroužkovací kampaň PROTI Votápkovi a Reflex tuhle kampaň akorát těmahle spekulacema pomáhá rozjíždět. Potřebujou mandáty, zoufale. Ne konkrétního člověka, který mandát získá, i když určitě maj plán i pro tuhle variantu...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    NIEKT0: todle je hodně hustej džouk 🤣
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Jo ta jejich motivace je jasná. Měli hvězdu Lipa, ten je opustil, tak rychle hledali náhradu... ukazuje to jak hrozně ztratili soudnost :(.

Ale nějak si nemyslím, že by skončil ve vládě, či ve sněmovně. Myslím, že bude trošku víc polanců než teď. Vláda méně pravděpodobná. Pokud vláda, tak v ní bude opět Lipavský, čili pro Votápka není místo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: prý asistent...!
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    NIEKT0: To je uplne nesmyslny blouzneni, popravde. Neni zadna sance ze by premier z ODS pustil prakticky vsechny dulezity ministerstva nekomu jinymu. Kdyz se nepodivas jen na Votapka, tak to je uplne mimo vsude - Pirat jako ministr financi? Spravedlnost mimo, Vnitro mimo, MPSV mimo… Jako ze by se ODS sestavujici vladu spokojila s Obranou, MMR a Skolstvim je uplne bizarni odhad.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Haha, tak uz sa konecne trochu odkopalo kto tlaci Votapka, a preco "nesmie padnut": https://www.reflex.cz/clanek/komentare/131252/hrib-do-vlady-stanjura-ven-fiala-bude-muset-preskladat-vladu-pokud-dostane-druhou-sanci.html

reflex z neho spravil ministra zahranicnych veci:)))
    Naposledy ked to takto hrali, tak z toho bol kapitan lipanek:)

Obavam sa, ze nepriatelske prevzatie strany bolo dokonane.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Jo na to jsem zapomněl. Ten kraj je bohužel naprosto bez šance na zvolení... Jediné k čemu by to mohlo být je, že si ho pak někdo vytáhne někam (asistenta či tak).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZAPPO: proboha, prověrka je až 6.dimenze, kterou se snažíš přidat do 5D šachů. Prostě přesto/právě proto. Je to feature, nikoliv bug. Vykroužkování Severy v TOP09, ale tentokrát jinak. Si teda někdo myslí, že vymyslel. Příště vymyslí trakař...

No já to potřevuju pustit z hlavy. Jsme hravá opičí tlupa. Pereme se mezi sebou. Vymýšlíme blbosti. Opičíme se po jiných, co dělají blbosti. Já už stárnu. Hlavně, aby si někdo neublížil, hm.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: v korporátním jazyce se říká, že eskalují konflikt
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: zameň si "přesto" za "proto", zamysli se nad zbytkem kandidátky, počtem krajů, počtem mandátů v KVK, potřebným počtem preferenčních hlasů, vzpomeň si na voličské průkazy, přidej tezi, že chceme zastupovat menšinové názory a dát jim šanci...

Jak říkám, já to nějak pochopil, kam mířej... ale ten, kdo to celé vymyslel, je buď psychopat nebo hybridní hrozba ;-) jestli ho tam chtěj udržet těsnou většinou, musej si dát práci, já řekl jasně, že potřebu této hry nevidím.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    KEDRIGERN: Opravím. Nová vlna mistruje ostatní, ale právě za ní jdou největší ostudy a průsery. Dlouhodobě, ne jen teď.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Na Votápkovi nechápu:
    1) Jak kohokoliv mohlo napadnout, že je to dobrý materiál na lídra. I kdyby byl naprosto bez chyby, tak je jasné, že minulost otevře. A je to automatická ztráta reputace. Jako možná kdyby byl řečnická hvězda... ale nic takového. Pravděpodobně naprosto ok člověk na pomoc v dalších liníích, ale lídr?
    2) Nová Vlna, která všem vysvětluje jak hlavně nic mediálně nepokazit a pak tomu přihlíží...

Zbytek jsou jen detaily a důsledek...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    GAARQ: jen teda technicka - proverky taky muzou zanikat casem, pripadne muze zaniknout duvod pro ktery byla vydana (coz muze znamenat odebrani)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: já myslím, že tu odpověď na otázku "Proč?" už teda mám, ale je to bizarní. Teď fakt nevím, jestli tomu pomáhám, nebo škodím, celému. Ono uhrát ten jeden mandát v KVK bez koalice se STAN je fakt pro malou stranu těžké. Všude jinde to nějaké dobrá kampaň může zvrátit, ale v KVK to bez nějaké té intriky prostě nejde.

Je to jediné zdůvodnění, které vysvětluje tu prapodivnou rétoriku od lidí, kteří mi jinak přijdou poměrně soudní. Jenže z nějakého důvodu se to nesmí říct veřejně, tak to všichni nějak dramaticky nasazují, ať už ti pro, nebo ti proti.

Skutečně tedy "taháme za jeden provaz", který má dva konce. Ale přese všechno mi to přijde jako riskantní gambit. Sice je to naplánované hezky, spousta Pražáků má v KVK chalupy a můžou si vyřídit voličský průkaz a můžou tuhle hru hrát. Ale pak je tu ještě ta masa voličů v ostatních krajích, kterým by to někdo musel vysvětlit, že je to jen hra a že mají Piráty volit stejně. Což se vzhledem k tomu, že lidi uvažujou i o chystané koalici Volt/Kruh (ex-Piráti) může snadno stát...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: oni vědí, že skoro nemají šanci. ale zase preferenčních hlasů stačí relativně málo a to může motivovat lidi k organizování kroužkovacích soubojů. Těch 11% není tolik, je to asi 13000 hlasů, a když přijede, co já vím, 2000 kroužkujících, tak už je to na celkovém výsledku znát. No a nejspíš se to dá čekat od voličů SZ, kteří se v některých krajích ani nedostali na kandidátky, a když budou zvažovat, kde je jejich voličský průkaz nejvíc potřeba a současně mají největší šanci něco ovlivnit, tak je to právě malinkatý KVK....

Takže oni ho tam za každou cenu chtějí nechat, aby tuhle kroužkovací bitvu rozpoutali. Tohle si fakt nechali vymyslet od nějakého ChatGPT, nebo nevím :-)) taková pitomost :-)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: tak musel to chtít jak on, tak karlovarští (a event hřibovské vedení). někdo s tím musel přijít první. silně pochybuju, že v KV skenovali politické nýmandy a našli zrovna ho. kdyby měl on sám rozum, tak tam nepoleze. kdyby měl rozum, tak už sám odstoupí.

mně přijde jako škodná, nasazená na piráty, typické vyvolávání pochyb a chaosu. kdopak je tu v tom jednička? a nebo všem už v PirS hráblo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ok, začíná mi to docházet. Oni si to vymysleli jako kroužkovací souboj pro dálkové voliče s voličskými průkazy, aby se těch 11% díky tomu souboji nahromadit podařilo..... protože čekají, že se tam nahrnou Zelení z krajů, kde se na naše kandidátky nedostali...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Faktem je, že jsem na fórum napsal několik sáhodlouhých příspěvků, které sice podle mě obsahují pár důležitých argumentů, ale jsou moc dlouhé. Jestli ještě něco k tomu mám připsat, musí to být stručné a krátké.

Už jsem vypíchl:
    - princip subsidiarity nelze plně aplikovat u voleb s celorepublikovým kvórem, výsledky v krajích jsou provázané
    - nejde o osobní útok, ale o ochranu dobrého jména strany
    - hrozí, že přijdeme o daleko více hlasů, než je maximálně teoreticky dosažitelných cca 12000 v KVK, pokud KVK kandidátku stáhne
    - není ale jasné, komu stažení kandidátky v KVK pomůže (volí nás tam spíš anti-ODS, nebo anti-Babiš lidi?)
    - je asi příliš pozdě na kompromisní řešení (kandidatura na jiném, než prvním místě - tedy "odborník na kandidátce", musí-li to být, ale nikoliv lídr, celorepublikově viditelný)
    - je nereálné, že kdybychom se v tom nešťourali, tak že si toho novináři nevšimnou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam