• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Mám poškozovat Piráty a začít vypisovat co se říká? Čtou to tu lidi z jiných stran a novináři. Obecně jen řeknu že se třeba v nejbližším okolí na jednu stranu ráda obklopuje lidmi co ji lezou do zadku a za zády všechny ostatní včetně jí pomlouvají. Kritické hlasy naopak umlčuje. Taky před lidma co dělají dlouhodobou každodenní kvalitní práci ráda preferuje arogantní velkohubé idioty kteří jsou třeba vidět v médiích nebo na twitterech. To že na sebe někdo pořád upozorňuje ale vždycky neznamená že je dobrej. Někdy je to diagnóza nebo kariérismus. Ona to ale nepozná. Nepozná kdo je dobrej a poctivej a kdo je idiot nebo ji tahá za nos.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Znovu se zeptám (ikdyž minule si mi na podobnou otázku neodpověděl): které další "debily a nevhodné lidi" Richterová tlačí?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Nutno však říci, že Dostal se posunul fakt zásadně. V době, kdy byl u Pirátů tak to bylo na zcela jiné úrovni. Určitě ne ideální, ale zas ne naprosto jednostrané.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    nechápu proč se s tím tak mazlit, nedělejte z toho vědu, Dostál je možná zmrd ale "pResIDenT bYl v KsČ!"

abrakadabra
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Zastával se ho i Bartoš. Když už dávno Dostál šířil ruské dezinformace a chodil na veřejné akce s ruskými dezoláty.

„Nechtěný“ Dostál: Piráti se hádají, jak moc být progresivní levice - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-nechteny-dostal-pirati-se-hadaji-jak-moc-byt-progresivni-levice-40381089

Moje vztahy s Ivanem Bartošem jsou korektní. To je stanovisko spíše celorepublikového výboru, což jsou lidé odlišní od známých tváří Pirátské strany, což je třeba Ivan nebo Olga (Olga Richterová, první místopředsedkyně Pirátů – pozn. red.).

Tady se jedná spíše o lidi z části, která nechtěla být úplně ve vládě. Do určité míry se to prolíná i s těmi, kteří hlasovali o odvolání Ivana (Bartoše z postu předsedy strany – pozn. red.).
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    XCHAOS: To se bude opakovat, Dostál byl jen jedna taková ukázka. Richterová tlačí další debily a nevhodné lidi. Jak používá mozek je záhadou.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Hore ho tlacila Richterova s brachom (a vtedajsia "rekonstrukcia piratov", premenovana dnes na "novu vlnu":), dost sa vtedy pohadali s zbytkom, nakoniec to dopadlo tak, ze RV Dostala na 2. pokus poslalo do bazin. "pradoxne" to najviac tlacila Janka Michailidu, ktora Dostala prekukla medzi prvymi:)

Bolo mozne si to vsetko precitat na fore, ale to uz sa zavrelo, takze nie je problem:)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: Nicméně já se ptám vážně na tu spojitost Ferjenčíka a Dostála... Na veřejnost se to asi nedostalo (nenašel jsem článek v médiích).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: když vynechám to omejvání dezolátský propagandy, tohle je prostě nesrovnatelné, ale obávám se že, že tahle debata vede uplně nikam *

* nebo teda vim kam vede, vede do světa whataboutismů kdy se ořece nebudeme vázat na to že někdo hajluje v 2025 žejo, protože *insert_foto_z_protektorátu* - enjoy buddy ;)

tu další část asi taky nemá cenu řešit, to už je trošku vykrucování

XCHAOS: hážu ručník do ringu, fakt ti absolutně nerozumím,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: to samozřejmě hrozí skončit velrybařením...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: tohle je přesně ta rétorika "házení špíny"... o ničem nelze diskutovat, vše musí být zapomenutilo, jediné o co jde je "jednota".

Co když se o tom bavíme prostě proto, aby se to neopakovalo?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: jak Ferjenčík souvisí s Dostálem? Nepodařilo se mi najít. A navíc už je dávno od Pirátů odstřižený, ne? Ani média už to nezmiňují že byl kdysi spojen s Piráty. Jen hejtři a lidi co se snaží za každou cenu házet špínu to vracejí do hry...
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    To muselo být u Ferjenčíkových slz.

Riziko pro národní bezpečnost. Europoslance Dostála vyhostili z Moldavska - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-riziko-pro-narodni-bezpecnost-europoslance-dostala-vyhostili-z-moldavska-40531996
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Online krajský schůze máme teď přes prázdniny online na https://jitsi.pirati.cz/sck
    Každé druhé pondělí až do září.
    jde o liché týdny.
    **28.7**. od 20:00
    **11.8.** od 20:00
    **25.8.** od 20:00
    **1.9.** - od září zase v obvyklé týdenní kadenci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no vidíš, aspoň nějaká jména. Nevím, jestli by ze mě byli nadšení, ale aspoň dobrý vědět, kdo tam působí. Mohl bych se ukázat na nějaké schůzi KS nebo tak. Já ty Piráty potřebuju znova nějak pochopit, dávno je všechno je jinak. A sem to mám relativně blízko...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: tam by mělo působit ms poberouní, skus napsat Martinovi Karimovi nebo Heleně Strakové, ty kandidujou z toho ms v čele, že by si se rád zapojil
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: Ano. Hele nevím o tom, že by Piráti Sčk byli vidět třeba v Dobřichovicích a Řevnicích. Na chatě trávím hodně času a asi bych měl i víc času se tomu věnovat, mám pocit, že MS P6 mě k ničemu nepotřebuje, popravdě. Ale zase ta skoro nikoho místního neznám, přiznám se. Klidně bych přešel z působení v Praze, kde nějak vůbec nepůsobím, do SčK, protože by to více odpovídalo tomu, že Piráti jsou pro mě spíš volnočasová aktivita. Nevím, jestli by to čemukoliv pomohlo, ale prostě mi to zajímá.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: některý kraje to zasáhlo víc, některý min, nás to semlelo asi nejvíc, před vlnou jsme v sčk měli 114 lidí, teď máme 79 (procenta si spočítej sám), největší problém je, že odešli převážně aktivní lidi a hodně těch, co zůstali se přepnuli do pasivního režimu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: 20% ano.(+-flus) O 10% je nas vo vysledku menej, ale zaroven nejaki ludia pribudli, a RP zavelilo zastavit pokles pod 1000 clenov za kazdu cenu, takze sa nabralo... co bolo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: 20% určitě ne, Vileta to pečlivě počítá, jde asi o 10%. Část z nich odešla spíš pragmaticky, když zjistila, že volitelná místa na ně nezbydou. (kdo je obsadí místo nich, to je složitější otázka...).

Celý je to složitá otázka. Všude v EU se Pirátské strany propadly pod hranici volitelnosti, protože prostě události posledních asi 10 let naše původní témata drtivě převálcovaly a z původních pozic se nešlo vyjadřovat skoro k ničemu. Z nás zbyla značka (v podstatě to kormidlo, co převzal Hřib). Ne, že by se okolní svět neproměnil ještě víc: vzestup pravicového populismu v téhle podobě se fakt v roce 2009 nedal předpovědět, tehdy byly opačné póly ve světě neokonzervativismus/neoliberalismus vs. něco jako soc-dem/liberalismus, u nás se jako největší hrozba jevil Paroubek, u kterého dnes ani nechápeme, jakou měl vlastně reprezentovat agendu (chtěl se stát něčím jako Orbánem? nebo aspoň Ficem? stál za ním někdo?)

Problémy let 2001-2009 se (s vyjímkou Gruzie, kterou jako Evropu vnímá málokdo nacházely převážně mimo kontinent a zaměření na otázky digitální éry a Internetu a osobních svobod či soukromí se zdálo aktuální a úderné. V období 2010-2015 se zdálo, že jsme jediná strana, která ví, která bije, a proto jsme šli docela nahoru. Uprchlická krize, ačkoliv z našich pozic k ní vlastně nebylo možná zaujmout jednoznačný postoj, nám vlastně pomohla: stačilo, že ta reakce nebyla přímočaře populistická a podle mě to vedlo k tomu, že nás v roce 2017 volili lidi, co fakt nesouhlasili s Okamurovou rétoriku a chtěli to vyjádřit hlasitěji, než jen odevzdáním hlasu mainstreamovým stranám.

No a od té doby to šlo bohužel z kopce... Milion Chvilek vytyčil jako hrozbu Babiše a nařídil sjednotit se, éra covidu totálně překopala společnost víc, než si dnes připouštíme, potom Ukrajina, Gaza, AI, Trump, no a to už je současnost. Absolutně nevím, jak by si chtěl fungovat jako strana několika málo témat, která sice jsou pořád důležitá, ale realita se prostě totálně zbláznila, Internet se změnil, spousta komunikačních kanálů, na kterých jsme stáli, jednoduše zmizela (příklad: třeba NYX je dnes generační server pro v podstatě uzavřenou partičku lidí.... a to je jen jeden z mnoha kanálů)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam