• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CHORCHE: doplnění - uvědomuju si, že pro dost voličů je vládní/ps potenciál echt důležitý, vím
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    GAARQ: já jsem třeba naprosto v poho volit opozičně (dělal jsem to xx let) a přišlo mi to tedy lepší než ten náskok piráta do vlády a následný násilný odchod. nebo předchozí rotace socana a ODS... kdy si jen každé období zjistil, že je to furt dokola a stejná bída, ale ani Opoziční smlouva nic nevytrhla, psi štěkají, karavana jede dál

x lidí jako já brblalo už s tím jít do vlády, když jsi do počtu. x brblalo, když si vypad - ať už Fiala hajzl, nebo IB to fakt nezvlád (obojí se vlastně stalo)
    na Šalamouna už si nikdo nevzpomene - bude kandidovat? úspěchy piráta ve vládě se špatně prodávaj (Hollan ti láme nohu, že na legalizaci pirát nemá podíl... ale Blažek a Nacher to dotáhli)

včera jsem si zas přečet u těch našich plzeňských, jak jsou pravicoví... takhle vzniká další bastardí strana, co neví kudy kam
    chvilku jsem nad tím přemýšlel a ta naše politická mapa se rozplizla na pár ostrůvků:
    1. kvazi (středo)pravice
    2. mega populista oligarcha
    3. dezoši a jejich svět
    4. levice atp. mrtvo

první 2 grupy jedou na dotacích a jiných byznysech, 3. grupa na pitomcích

takhle jsem z toho vlastně otrávenej, že si to pirát šel hodit na středopravo, než aby jel tu sociální problematiku nalevo s nějakými liberálními bonusy - ale tak očividně to v Hřibech, Michálkach, Kusých atp. není... a bohužel ani v té Olze R.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    STAROJDA: ODS, TOP09, KDU, STAN a teď i piráti, to je 50 odstínů šedi. hřib už je pomalu stejný šíbr, jako ti z ODS, zabydlel se ve funkci a líbí se mu tam.

já nevěřím tomu, že dnešní piráti mají nějakou vlastní, osobitou a společensky užitečnou agendu, a hlavně lidi, co ji budou provádět. zatím melou fráze, jako ostatní a strkají do popředí divný lidi. kde jsou sociální témata, kde je boj za solidní mediální prostředí? např. u bydlení, to co pronikne mezi běžný lid, to jsou prázdné fráze, kterým můžu a nemusím věřit. bral bych to, kdybych znal lidi, co to budou dělat a věřil, že to budou dělat správně, ale ty prostě nevidím.

takže za mě ano, opozice. za stara to běžně vytáhli nad 5 %. já se spíš bojím, že nová vlna svým prázdným obsahem přivede piráty mezi ty subpětiprocentní strany, až i zbytek nadšenců zjistí, že už nic, a ti přelétaví si najdou nové spasitele.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    GAARQ: Takže jediná správná cesta je do opozice a nebo i do radikální strany se 3 % ?

Proč nebude šeď právě třeba STAN? Já věřím tomu že pokud budou Piráti ve vládě rozhodující silou, tak šediví rozhodně nebudou. Hřibovi věřím že svým egem uzemní i šíbry v ODS.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Zo znamejsich napr. Lipanek, a menej znamych (ak mas stastie) antonino milicia, ale je toho ovela, ovela viac, vratane onych slavnych koalicii. A nemyslim si ze vzdy nutne s zlym umyslom (niekedy ano), ale personalie proste fakt ee.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: jenomže socdem takhle skončila PRÁVĚ protože nebyli schopni se z toho svýho víc jak dekádu dlouhýho pádu uzdravit a řešit to

Kde je pro tebe limit? Máš nějakou čáru kdy si řekneš "ok, tohle už je moc, tenhle člověk by se měl řešit a vykopnout bez ohledu an to jestli přijdem o nějký hlasy"?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    STAROJDA: k čemu budou "vyhrané" volby, když se staneš neodlišitelnou šedí mezi ODS a STAN?

ano, budou korýtka pro věrchušku, ale přísnější volič jim příště nasere (kdybych měl alternativu, udělám to už teď) a ti "koupení" populistickými kecy a reklamou na sockách zase předběhnou jinam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    EL_TOPO: problém je, že program bez lidí se volí blbě. A o volitelná místa je tlačenice. Stejně je to trochu soutěž o to, jak veřejně prezentovat, že nemáš dost hlasů, abys ten program mohl prosazovat (ať už.v opozici, nebo v koalici...)

STAROJDA: hele, nestojí to a nepadá na konkrétních lidech. Ano, politika je personalizovaná a je personalizovaná právě kvůli odvedení pozornosti od toho, co by třeba voliči mohli požadovat. Problém bude, když výsledek bude nic moc, určitě horší, než v roce 2017, ale příběh o tom, kdo za propad může, bude vymýšlet vedení a ne členové. Demokratická strana s kontinuitou se pozná podle toho, že funkce nejsou celoživotní, ale po nějaké době prostě ti nahoře bilancují a odstupují.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Ok chápu. Vyříznout slepé střevo, uzdravit Piráty, prohrát volby a navždy skončit na politické scéně. Cením idealistický přístup, ale imho by skončil přesně takhle. Možná je to úctyhodný cíl, zemřít se ctí a neskončit jako SocDem.

A za mě je SemSuchar dobrej, sleduju ho dlouhodobě ;)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Stačil by příklad, jeden dva lidi. A to je pro mě překvápko, že by ses tady brzdil, abys nepoškozoval Piráty :D. Nebo si začal až dneska?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: Znovu se zeptám (ikdyž minule si mi na podobnou otázku neodpověděl): které další "debily a nevhodné lidi" Richterová tlačí?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Nutno však říci, že Dostal se posunul fakt zásadně. V době, kdy byl u Pirátů tak to bylo na zcela jiné úrovni. Určitě ne ideální, ale zas ne naprosto jednostrané.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    nechápu proč se s tím tak mazlit, nedělejte z toho vědu, Dostál je možná zmrd ale "pResIDenT bYl v KsČ!"

abrakadabra
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Hore ho tlacila Richterova s brachom (a vtedajsia "rekonstrukcia piratov", premenovana dnes na "novu vlnu":), dost sa vtedy pohadali s zbytkom, nakoniec to dopadlo tak, ze RV Dostala na 2. pokus poslalo do bazin. "pradoxne" to najviac tlacila Janka Michailidu, ktora Dostala prekukla medzi prvymi:)

Bolo mozne si to vsetko precitat na fore, ale to uz sa zavrelo, takze nie je problem:)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    XCHAOS: Nicméně já se ptám vážně na tu spojitost Ferjenčíka a Dostála... Na veřejnost se to asi nedostalo (nenašel jsem článek v médiích).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STAROJDA: když vynechám to omejvání dezolátský propagandy, tohle je prostě nesrovnatelné, ale obávám se že, že tahle debata vede uplně nikam *

* nebo teda vim kam vede, vede do světa whataboutismů kdy se ořece nebudeme vázat na to že někdo hajluje v 2025 žejo, protože *insert_foto_z_protektorátu* - enjoy buddy ;)

tu další část asi taky nemá cenu řešit, to už je trošku vykrucování

XCHAOS: hážu ručník do ringu, fakt ti absolutně nerozumím,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: to samozřejmě hrozí skončit velrybařením...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STAROJDA: tohle je přesně ta rétorika "házení špíny"... o ničem nelze diskutovat, vše musí být zapomenutilo, jediné o co jde je "jednota".

Co když se o tom bavíme prostě proto, aby se to neopakovalo?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EL_TOPO: jak Ferjenčík souvisí s Dostálem? Nepodařilo se mi najít. A navíc už je dávno od Pirátů odstřižený, ne? Ani média už to nezmiňují že byl kdysi spojen s Piráty. Jen hejtři a lidi co se snaží za každou cenu házet špínu to vracejí do hry...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam