• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: ten hřib už definitivně zbafuňářštěl. co na ně votápek má, že na něm hřib tak visí? sledujete votápka někdo v těch debatách? to opravdu tak exceluje? v obecném veřejném prostoru je po něm ticho, krom toho bzukotu okolo jeho kandidatury samé. napsal nějaké zajímavé analýzy do médií?

am kinda puzzled 😳
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Když chtěl do stejné skupiny přidat svůj komentář k hlasování jeden z Votápkových kritiků Daniel Halamíček, který byl iniciátorem samotného usnesení proti kandidátovi, nebylo mu to, jak sám popisuje, umožněno. „Poslal jsem žádost všem správcům, aby mi povolili napsat svůj postoj, což mi neumožnili,“ popisuje redakci. Skupina podle něj vznikla jako neoficiální alternativa uvnitř Pirátů, nejde tak o pirátský oficiální kanál. „Může v ní být asi tak polovina členstva,“ popisuje Halamíček. Sám se přitom označuje za jednoho z prvních aktivních podporovatelů Hřibovy reformy.

Revoluce požírá své děti.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    „Chceme se nechat definitivně pohřbít?“ Hřib varuje před odvoláním Votápka - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-chceme-se-nechat-definitivne-pohrbit-hrib-varuje-pred-odvolanim-votapka-282883
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: Pořád se to dá řešit tak, že mediálně provaření "mluvčí" se radí s týmy expertů a samozřejmě je tam problém, že čím víc na jednu skupinu udělají dojem tím, že mluvěj chytře a s vhledem, tak tím si pak zase víc odcizí jinou skupinu, která tomu nerozumí a tím pádem ji to uráží... nedá se to dost dobře přechytračit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Internes Protokoll: EU-Juristen kritisieren dänischen Vorschlag zur Chatkontrolle
    https://netzpolitik.org/2025/internes-protokoll-eu-juristen-kritisieren-daenischen-vorschlag-zur-chatkontrolle/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: no ano, je to složité. Budu rád, když zdejšímu poměrně mnohočetnému publiku nějak teda vysvětlíš, jak se to s Piráty v současné situaci a v současných volbách má. Já vlastně poslední dobou nejsem na Piráty expert vůbec...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    At jsem fér, tak volební kalkulačky jsou světlou výjimkou. Ale jejich dopad je malý oproti fenoménu politického lifestylu, kde se dozvím cokoliv krom důležitých věcí
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Já nemluvím o mediálních lidech za stranu, ale obecném klimatu / jak to funguje. On to je kámen úrazu. Podporuje to autoritáře, strany pár osobností apod. A to i když se mluvící hlava snaží. Ivan třeba často něco přehazoval na mě. Řekli jsme to samé. A ode mě to mělo naprosto nesrovnatelně menší dopad. A tohle je jedna ze spirál do pekla...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: Ja nemam ambicie kecat medialnym ludom do remesla, ale musi to byt remeslo. Strana nieco chce, nieco si odhlasuje, a chce to presadzovat. A medialni ludia mozu vymysliet ako to komunikovat, a je to uplne OK za mna. Ale nemoze to fungovat tak, ze medialni ludia ti povedia co mas mat za postoje k comu. Taka strana je potom nezmyselna, a existuje len sama pre seba, a neda sa ocakavat, ze prinesie cokolvek pozitivne.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Mě nejde o to bavit se o Gaze, ale o principu.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: To je zas problém novinářské scény. Nikoho nezajímá program či oficiální stanovisko. Všechny zajímají jen citace dostatečně známých jmen nebo hloupé citace těch méně známých jmen. Takže se denně dozvídáme, co si myslí Kalousek (dnes mimo politiku), ale o běžných poslancích (200+81 lidí) se člověk nedozví téměř nic. A pak se vždy dozvíme o nějakém lokálním politikovi, co udělal úlet. Při tom o tom bychom se celostátně měli dozvědět třeba až když strana jeho úlet neřeší.

Takže se neustále dočítám, že Piráti vlastně chtějí vystoupit z NATO, protože Ivan před lety upřímně řekl, že v době jeho mládí a naprosto odlišné geopolitiky to viděl jinak... NATO máme doslova ve stanovách.

Jasně, že je lepší i přesto se vyjadřovat, ale poněkud mi to připadá jak větrné mlýny :(.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Na stanoviska sa uz nejak nehra:/ Medialny mag rozhodne co ma jakoubek olga alebo hrib povedat podla nejakych priezkumov nazorov verejnosti, a hotovo. Posledne platne stanovisko snad este nebolo zrusene, ale su to roky, a ked zistia ze este plati, tak ho rovno zrusia:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: ok, no když tu to téma chceš.... v obecné rovině nelze nesouhlasit s prvním bodem, druhý nejistý, spousta voličů Dems odmítlo volit Kamalu, že by byla příliš proizraelská (sic!), je pravda, že Trump připustil, že izraelské verzi nevěří a že v Gaze hladomor je (sic!). Bod tři bych radši nerozmazával, ostatně žádný jiný útok, než byl protiúder Iránu, asi nikdo v oblasti nemůže předvést, ani kdyby chtěl a tím je to téma asi uzavřené.

Jsi si opravdu jistý, že to je témat letošních parlamentních voleb a že všechny strany se k tématu budou veřejně vyjadřovat? Existuje momentální oficiální stanovisko Pirátů, vůbec?

Zajímavý krok udělal prezident Petr Pavel, který sice neřekl nic, ale zeptal se vlády, proč neřekla nic (proč se nepřipojila ke zbytku EU). To je ehm, šalamounské (pun intended).
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: obávám se, že EU už jednotnější nebude (pokud nevysviští Fico/Orbán nebo patrioti a Le Pen atp.)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    A pravděpodobně by Gaze nejvíc pomohlo pořádně sjednotit EU, protože ta by mohla něco udělat a zároveň by nejspíš dělala v její prospěch.

Narozdíl třeba od Ruska, které se s Gazou kamarádi jen když se mu to hodí...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Problém některých témat je, že je naprosto správné se vyjádřit. Prostě Izrael pachá v Gaze zlo. Blbé je, že pokud to učiní exponovanější osoba, tak se zarámečkuje do jednoho tématu. A je to o to horší, že s tím tématem nic neudělá ani při rekorním volebním výsledku.

Za Gazu může Izrael a USA (Trump). Některé větší státy (Francie, Britanie) trochu svým tlakem pomohou. Ale opravdovou změnu přinese jen:

- Změna reprezentace v Izraeli
    - Změna reprezentace v USA, které jsou dsot provázané na to, aby si dupli
    - Jiné extrémní násilí (úspěšný útok na Izrael)

Z pohledu politika je tohle extrémně demotivující. No možná by bylo ok stanovisko, že reprezentace Izraele a USA si má vytáhnout hlavu z ...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MEMNON666: aha :D tak hned je to čitelnější pro voliče a vůbec mě z toho už nebolí hlava... další rozháraná strana, výborně
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CHORCHE: Hele toto je pomerne zaujimava tema, osobne sa domievam ze v celkovej populacii asi ano, ale zrovna v progresivnej bubline by to tak nemuselo byt, skor naopak. Skor u vidim pomerne zufalu snahu to tlacit ako "fakt". (naposledy som nieco podobne videl u kryptomien, kde to niektori experti predavali ako nieco co vacsina volicov zarucene chce, hlavne mladych, a po svchaleni pochybneho zakona o nedaneni btc do 40M to zrazu nejak prasklo:)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    CHORCHE: nop to je https://progresivnialternativa.cz/ žádná nová vlna
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MEMNON666: hele mě se to docela líbí. akorát poslední roky vidím, jak to s tím osekáváním jde... reálně. pak z toho vypadne max zpovykanej Michálek
    a Gazu bych do PS voleb tedy vůbec nevytahoval (ne že bych s tím nesouhlasil, ale protože tím u víc lidí přijdeš o body, než cokoliv získáš)

no a ty spravedlivé mzdy a korporát - to je pořád ta pravice z NV? nebo to je spíš tak trošku komunismus? tohle mě u piráta dost vytáčí, udělat ze sebe dalšího bastardího kočkopsa pro zpovykané teens ledatak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam