• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Tak votapek to ustal, bude skvelym ministrom zahranicia, mame v tom tradiciu:))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    EL_TOPO: tiskovka uklízeček byla fajn, všichni to sdíleli včetně message, kterou tam měli. Naopak nudné tiskovky v oblecích nikoho nezajímají.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    EL_TOPO: No reklamka sa najala tentokrat poriadna, lebo sa do toho vrazili vsetky prachy co strane ostali, hra sa vabank. (a ktore sa mimochodom setrili na ukor eurovolieb a krajskych volieb, kde "rekonstrukcia/vlna/whatever" nejak uplne neuspela). Problem je, ze to su plateni ludia, a toto tempo sa da vydrzat presne do volieb, potom dojdu $$.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NECROMAN: Aha, a kde ti ludia pracuju? Lebo je to nejake nevidelne:) Aspon co sa tyka tej odbornej casti strany.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    NECROMAN: Je vidět, že to řídí nějaký profesionál, to ano. Úlety jako byla tiskovka uklízeček jsou tam pořád, ale dobře.
    Tentokrát mně ale zaráží často obsah programu. A nejen mně.

https://x.com/VOHENLMAO/status/1950898703742492957
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MEMNON666: hele je to přesně naopak, aktivisti, pro které bylo důležitější otevřené fórum a open source nástroje než politická prezentace, odešli a zůstali lidé, co umí pracovat. Letošní kampaň se mu líbí a je jednoznačně více dospělá, než co bylo předchozí tři roky.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    STAROJDA: Mně taky nevadí. Ale tohle už není jen o něm. Z Votápka se stal další symbol toho jak mají Piráti fungovat a jak se uvnitř všechno řeší. Už jsem to sem psal. Jestli je nevinej, tak si teď vyžere to že velká část Pirátů chce rebelovat proti Nové vlně a že novináři hledají před volbama špínu a kontroverzi na jakéhokoliv kandidáta.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: Suhlasim, zaroven este neodisli uplne vsetci (teda, ako kde, v niektorych oblastiach v podstate ano, niekde sa to este zatial drzi, aj ked ich nazory su casto ignorovane). Ono je to tazke zahodit roky prace ked to clovek robi srdcom, no.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    odjinud:
    To co Piráti teď jedou je čistý marketing. Odborníci, skuteční odborníci, ze strany odešli a teď tam jsou lidi, kteří udělají cokoliv pro to, aby si udrželi svůj mandát, ne aby prosadili nějakou agendu. Nemáš tam státníky, ale kariéristy, není to poslanecký klub 17-21, ti lidi jsou pryč. To že bych to nehodil Pirátům, tak progresivní politice neškodím, nýbrž ji dám možnost, aby se mohla vrátit a nepodporovat potěmkinovu vesnici. Kdybych viděl, že se Piráti někam posunujou, budiž, ale jedou ve stejném kruhu. Najdou nějakou zástěrku pro své neúspěchy, Janku, otevřené fórum, a zamaskujou tím své problémy, a ti kteří ty problémy skutečně způsobují jsou stále v čele. Nebudu tohle kolo pořád podporovat.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    GAARQ: No to po mě chceš hodně, ale zkusím no:
    - Je dobrý rétoricky. Jasná vyjádření, smysluplně sdělí i delší souvětí. Žádná výplňová slova. Odpovídá na otázky, nemele naprázdno.
    - Obsahově na téma bezpečnosti a zahraničí - opět k věci a na rovinu. Spíš jestřáb.
    - Postoje vnímám jen v té zahraniční oblasti a obecně mi sedí. Tj pokud já jsem typický volič Pirátů dlouhodobě, tak to sedí.
    - Liberální? To nevím. Demokratický? To bych řekl že ano. Sociální? To nevím.

Můžeš ho zkusit tady v Interview 24. Případně byl párkrát i v Události Komentáře
    17. července - Interview ČT24 | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/225411058040717/
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MILKMAN: rozumím, ale kdybych byl šéf strany, která řeší takový problém, tak to se to budu snažit vyřešit co nejvíc mimo záběr a ne to pořád veřejně rozvrtávat právě proto, že to víří bahno.

ZAPPO: asi máš pravdu, ale ono to k těm konspiracím vysloveně svádí :)

XCHAOS, EL_TOPO: inu, pravý bafuňář.

STAROJDA: výborně. v čem je tedy dost dobrý - obsahově či argumentačně, je přesvědčivý? a jaké má postoje? jak korelují s předpokládaně pirátskými (liberální, demokratický, sociální) postoji? a věříš mu to nebo je to jen účelová rétorika? máš nějaký dobrý příklad, video? ale ne na xitteru, pls ;)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    GAARQ: Já ho v televizních vystoupeních sleduju. Sleduju ho i na Xku. A za mě je dost dobrej. To je přesně ten důvod, proč mu jako volič fandím. Doufám, že ho Piráti neodvolají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: umíme včas, ale reforma stanov neúměrně zkomplikovala podání členského podnětu... v podstatě to ty podstatné podněty nezastaví, ale jen zpomalí.

je to marginální otázka, i když podle mě to nějaká procenta ubere, když ho neodvoláme. ale o to tolik nejde. odvádí to úspěšně pozornost od důležitějších témat, což mi mrzí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: nejde o něj, ale o to, jestli poslechneš vedení.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    GAARQ: Ja bych to nevidel tak dramaticky ze na nej neco ma, ale proste Hrib ma velky ego a musi byt po jeho.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    GAARQ: Podle mne zcela správně chápe, že humbuk okolo Votápka (nebo dokonce jeho vyškrtnutí z kandidátní listiny) hlasy nepřináší…A že už ted nejde tolik o to, jestli “za piráty kandiduje komouš” nebo “je to odborník s pirátskou duší”, ale to obecné vnímání pirátů jako spolek břídilů, kteří si ani neumí včas odladit kandidátky…Takto to alespoň vnímám podle reakcí okolí, ve kterém mám několik vlažných (=buď jim to hodím, nebo tam ani nepudu) voličů pirátů.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Klid na práci, soudruzi!
    Nevím co čekají když si vyberou ke své osobní kariéře stranu plnou rebelů a začnou se v ní chovat jako korporátní majitelé firmy na koblihy. Zkušenost spousty lidí s Hřibem a těma lidma ve sněmovně byla tak tragická, že klidně radši uvidí stranu v očistném procesu pod pěti procenty než aby to pokračovalo dál takhle.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: Skor by bolo spravne sa pytat, koho zaujmy reprezentuje:)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: ten hřib už definitivně zbafuňářštěl. co na ně votápek má, že na něm hřib tak visí? sledujete votápka někdo v těch debatách? to opravdu tak exceluje? v obecném veřejném prostoru je po něm ticho, krom toho bzukotu okolo jeho kandidatury samé. napsal nějaké zajímavé analýzy do médií?

am kinda puzzled 😳
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Když chtěl do stejné skupiny přidat svůj komentář k hlasování jeden z Votápkových kritiků Daniel Halamíček, který byl iniciátorem samotného usnesení proti kandidátovi, nebylo mu to, jak sám popisuje, umožněno. „Poslal jsem žádost všem správcům, aby mi povolili napsat svůj postoj, což mi neumožnili,“ popisuje redakci. Skupina podle něj vznikla jako neoficiální alternativa uvnitř Pirátů, nejde tak o pirátský oficiální kanál. „Může v ní být asi tak polovina členstva,“ popisuje Halamíček. Sám se přitom označuje za jednoho z prvních aktivních podporovatelů Hřibovy reformy.

Revoluce požírá své děti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam