• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    GAARQ: Já ho v televizních vystoupeních sleduju. Sleduju ho i na Xku. A za mě je dost dobrej. To je přesně ten důvod, proč mu jako volič fandím. Doufám, že ho Piráti neodvolají.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILKMAN: umíme včas, ale reforma stanov neúměrně zkomplikovala podání členského podnětu... v podstatě to ty podstatné podněty nezastaví, ale jen zpomalí.

je to marginální otázka, i když podle mě to nějaká procenta ubere, když ho neodvoláme. ale o to tolik nejde. odvádí to úspěšně pozornost od důležitějších témat, což mi mrzí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: nejde o něj, ale o to, jestli poslechneš vedení.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    GAARQ: Ja bych to nevidel tak dramaticky ze na nej neco ma, ale proste Hrib ma velky ego a musi byt po jeho.
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    GAARQ: Podle mne zcela správně chápe, že humbuk okolo Votápka (nebo dokonce jeho vyškrtnutí z kandidátní listiny) hlasy nepřináší…A že už ted nejde tolik o to, jestli “za piráty kandiduje komouš” nebo “je to odborník s pirátskou duší”, ale to obecné vnímání pirátů jako spolek břídilů, kteří si ani neumí včas odladit kandidátky…Takto to alespoň vnímám podle reakcí okolí, ve kterém mám několik vlažných (=buď jim to hodím, nebo tam ani nepudu) voličů pirátů.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    GAARQ: Klid na práci, soudruzi!
    Nevím co čekají když si vyberou ke své osobní kariéře stranu plnou rebelů a začnou se v ní chovat jako korporátní majitelé firmy na koblihy. Zkušenost spousty lidí s Hřibem a těma lidma ve sněmovně byla tak tragická, že klidně radši uvidí stranu v očistném procesu pod pěti procenty než aby to pokračovalo dál takhle.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GAARQ: Skor by bolo spravne sa pytat, koho zaujmy reprezentuje:)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    EL_TOPO: ten hřib už definitivně zbafuňářštěl. co na ně votápek má, že na něm hřib tak visí? sledujete votápka někdo v těch debatách? to opravdu tak exceluje? v obecném veřejném prostoru je po něm ticho, krom toho bzukotu okolo jeho kandidatury samé. napsal nějaké zajímavé analýzy do médií?

am kinda puzzled 😳
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    Když chtěl do stejné skupiny přidat svůj komentář k hlasování jeden z Votápkových kritiků Daniel Halamíček, který byl iniciátorem samotného usnesení proti kandidátovi, nebylo mu to, jak sám popisuje, umožněno. „Poslal jsem žádost všem správcům, aby mi povolili napsat svůj postoj, což mi neumožnili,“ popisuje redakci. Skupina podle něj vznikla jako neoficiální alternativa uvnitř Pirátů, nejde tak o pirátský oficiální kanál. „Může v ní být asi tak polovina členstva,“ popisuje Halamíček. Sám se přitom označuje za jednoho z prvních aktivních podporovatelů Hřibovy reformy.

Revoluce požírá své děti.
    EL_TOPO
    EL_TOPO --- ---
    „Chceme se nechat definitivně pohřbít?“ Hřib varuje před odvoláním Votápka - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-chceme-se-nechat-definitivne-pohrbit-hrib-varuje-pred-odvolanim-votapka-282883
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: Pořád se to dá řešit tak, že mediálně provaření "mluvčí" se radí s týmy expertů a samozřejmě je tam problém, že čím víc na jednu skupinu udělají dojem tím, že mluvěj chytře a s vhledem, tak tím si pak zase víc odcizí jinou skupinu, která tomu nerozumí a tím pádem ji to uráží... nedá se to dost dobře přechytračit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Internes Protokoll: EU-Juristen kritisieren dänischen Vorschlag zur Chatkontrolle
    https://netzpolitik.org/2025/internes-protokoll-eu-juristen-kritisieren-daenischen-vorschlag-zur-chatkontrolle/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: no ano, je to složité. Budu rád, když zdejšímu poměrně mnohočetnému publiku nějak teda vysvětlíš, jak se to s Piráty v současné situaci a v současných volbách má. Já vlastně poslední dobou nejsem na Piráty expert vůbec...
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    At jsem fér, tak volební kalkulačky jsou světlou výjimkou. Ale jejich dopad je malý oproti fenoménu politického lifestylu, kde se dozvím cokoliv krom důležitých věcí
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: Já nemluvím o mediálních lidech za stranu, ale obecném klimatu / jak to funguje. On to je kámen úrazu. Podporuje to autoritáře, strany pár osobností apod. A to i když se mluvící hlava snaží. Ivan třeba často něco přehazoval na mě. Řekli jsme to samé. A ode mě to mělo naprosto nesrovnatelně menší dopad. A tohle je jedna ze spirál do pekla...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEDRIGERN: Ja nemam ambicie kecat medialnym ludom do remesla, ale musi to byt remeslo. Strana nieco chce, nieco si odhlasuje, a chce to presadzovat. A medialni ludia mozu vymysliet ako to komunikovat, a je to uplne OK za mna. Ale nemoze to fungovat tak, ze medialni ludia ti povedia co mas mat za postoje k comu. Taka strana je potom nezmyselna, a existuje len sama pre seba, a neda sa ocakavat, ze prinesie cokolvek pozitivne.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Mě nejde o to bavit se o Gaze, ale o principu.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    NIEKT0: To je zas problém novinářské scény. Nikoho nezajímá program či oficiální stanovisko. Všechny zajímají jen citace dostatečně známých jmen nebo hloupé citace těch méně známých jmen. Takže se denně dozvídáme, co si myslí Kalousek (dnes mimo politiku), ale o běžných poslancích (200+81 lidí) se člověk nedozví téměř nic. A pak se vždy dozvíme o nějakém lokálním politikovi, co udělal úlet. Při tom o tom bychom se celostátně měli dozvědět třeba až když strana jeho úlet neřeší.

Takže se neustále dočítám, že Piráti vlastně chtějí vystoupit z NATO, protože Ivan před lety upřímně řekl, že v době jeho mládí a naprosto odlišné geopolitiky to viděl jinak... NATO máme doslova ve stanovách.

Jasně, že je lepší i přesto se vyjadřovat, ale poněkud mi to připadá jak větrné mlýny :(.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    XCHAOS: Na stanoviska sa uz nejak nehra:/ Medialny mag rozhodne co ma jakoubek olga alebo hrib povedat podla nejakych priezkumov nazorov verejnosti, a hotovo. Posledne platne stanovisko snad este nebolo zrusene, ale su to roky, a ked zistia ze este plati, tak ho rovno zrusia:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: ok, no když tu to téma chceš.... v obecné rovině nelze nesouhlasit s prvním bodem, druhý nejistý, spousta voličů Dems odmítlo volit Kamalu, že by byla příliš proizraelská (sic!), je pravda, že Trump připustil, že izraelské verzi nevěří a že v Gaze hladomor je (sic!). Bod tři bych radši nerozmazával, ostatně žádný jiný útok, než byl protiúder Iránu, asi nikdo v oblasti nemůže předvést, ani kdyby chtěl a tím je to téma asi uzavřené.

Jsi si opravdu jistý, že to je témat letošních parlamentních voleb a že všechny strany se k tématu budou veřejně vyjadřovat? Existuje momentální oficiální stanovisko Pirátů, vůbec?

Zajímavý krok udělal prezident Petr Pavel, který sice neřekl nic, ale zeptal se vlády, proč neřekla nic (proč se nepřipojila ke zbytku EU). To je ehm, šalamounské (pun intended).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam