• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    CBRPNK
    CBRPNK --- ---
    LEON_KOWALSKI: státní správa už konečně kóduje backend v pythonu? #futureisnow #kecy
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KEDRIGERN: to sice jo, ale zrovna Sugar Danny je blbá jak malovaný sáně, to opravdu není dobrý PR pro vás :-)

Ale zase na druhou stranu, byla by bomba, kdybyste uvolnili video, jak na lodičce z Ivanem Bartošem řeší vylepšení SQL selectů v databázi stavebního řízení a úpravy Python kódu aby to jelo rychleji :-))
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OVERWATCH: pokud nekdo říká že nebude volit určitou stranu, kvůli kampani, kde se objevila nějaká cringe postavička, tak by jí nevolil tak jako tak, takže statusy o ničem
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: sorry ale ted jsi napsal obrovskou blbost, "progresivní strana pro mladý" může bejt klidně partaj existující 1000 let plná devadesátiletejch ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: tak většina jich je v tom věku, kdy si ještě neuvědomujou, že už zestárli. Piráti existujou 16 let sakra. To je polovina produktivního věku. A ne všichni do toho šli hned po gymplu... myslet si, že jsou pořád "strana pro mladý" by byla ta největší chyba, kterou můžou dělat. Nikdo nebude celý život "strana pro mladý"....
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    zkrátka to ve mě vyvolává pocit, že se z pirátů, který se vždycky prezentovali jako progresivní strana pro mladý stávaj ty největší boomeři (teda boomeři on spectrum :) ) v český politice :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tak je otázka, jestli by to sledi jednoho stárnoucího alkoholika Pirátům hodili i bez Denny.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEDRIGERN: naprosto souhlasím že na ně piráti míří kampaň, to tady kritizuju, to je můj point pane :)

GAARQ: ano tady se dostáváme k jádru pudla, spousta lidí u pirátů (a to IMHO mnohem mladších než 50+) si myslí že "mladý lidi" jsou nějakej spojitej blop kterej brouzda po interentch, poslouchá justina biebra, neví co je to pnemuatika a furt říkaj skibidi, tímhle způsobem se z nich (pirátů) pomalu stáva Steve Buscemi co přišel na základku se skejtem na zádach a zdraví tam všechny "fellow kids" a následnej logickej krok je sehnat "nějakýho toho influencera".

Ok, jakože o něco lepší než ta ghost busters show s vapakama (u sugar denny se člověku protáčej cringem prsty jenom o 50%), ale púorád imho totální ztráta času.

HONCKA: nesouhlasím :)
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    ADAMIRA: Cetl jsem zajimavou diskusi pod statusem Jakuba Horaka, kde byl projev tehle influencerky. A vsichni se shodovali na tom, ze Piraty tedy ne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ADAMIRA:Zrovna ta skupina co se o politiku nezajímá je na tohle zajímavá cílovka, že pokud jim jejich oblíbená "star" řekne, aby nám to hodili, tak nám to třeba hodí. Imho jsme jí níc neplatili, takže je to winwin
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    ADAMIRA: "o politiku nezajímají" - ideál, na ty cilíš kampan.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    ADAMIRA: mladýma lidma dnes hýbou z mého 50+ pohledu naprosto absurdní věci. a odmítám to hodnotit. jen si vzpomenu, jak jsem svého otce, se kterým jsme si gottseidank jinak dobře rozuměli, vytáčel něčím, u čeho jsem vůbec netušil, co ho na tom pobuřuje. dnes už to chápu víc, i já jsem zkostnatěl.

if it is sugar whoever, then it's sugar whoever. na mě holt víc zabírá zelená dohoda a sociální politika.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONCKA: Ale já netvrdím že má kampaň cílit na rozhodnuté voliče (i když teda upřímě řečeno piráti jsou ted v situaci kdy by se IMHO mělo pomalu ale jistě spíš začít přesouvat do modu "udržet si současný voliče") - ale zrovna tahle influencerka má follow kterej se buď o politiku absolutně nezajímá (nepujdou volit) nebo z vod "uprchlíky a bruseli mi berou pivo" - kde je pravděpodobnost že budou volit Piráty v podstatě nulová.

Já netvrdím že vyloženě uškodí, ale že by se volební kampaň měla vést s cílem nalákat voliče, já hrozně moc chápu že v podstatě celej "špíl" pirátů je v tom od rána do večera šaškovat a jejich kampaně podle toho vypadaj, ale to je věc která byla tak nějak udržitelná a fungující ve chvíli kdy to byli rebelové, teď jsou "vládní strana" a hlavně chtěj bejt vládní strana, IMHO si prostě musíš vybrat.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ADAMIRA: zrovna tohle celkem chápu, má 200k sleduijících imho mimo pirátskou bublinu, kampaň se necílí na rozhodnuté voliče, ale na potencionální a nerozhodnuté voliče a dost často je cringe. Já jí nesleduju ani nemíním sledovat, ale nevím, jak by nás tohle mohlo poškodid
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Sugar Denny vyrazila s Piráty na rafty. „Double Trouble“ vlog s Ivanem Bartošem je na cestě | REFRESHER.cz
    https://refresher.cz/187941-Sugar-Denny-vyrazila-s-Piraty-na-rafty-Double-Trouble-vlog-s-Ivanem-Bartosem-je-na-ceste

Netušíte tady někdo jakým myšlenkovym procesem došlo k tomuhle spojení?

Fakt se členové pirátstva nemůžou občas sejít, poslat mezi sebou kasičku a vybrat peníze na někoho kdo má alespoň totálně minimální znalosti politickýho marketingu? Nebo tohle všechno je nějakej "styl" nebo to má někam vést? A to myslim naprosto vážně, to je takovewj bizár že už to nemůže bejt ani shoda náhod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Premiér Petr Fiala odmítl návrh EU na sledování online komunikace občanů - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/premier-petr-fiala-odmitl-navrh-eu-na-sledovani-online-komunikace-obcanu/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RUTHER: no nevím, pokud u toho nebyl převlečenej za něco jako hranolky....
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Viděl jsem Ivana Bartoše, jak řádil na Stalinu na kolečkáčích. To je kampaň.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: ano, oni to z nějakého důvodu potřebují demonstrativně zazdít, ale Piráti ohledně toho nedělají žádné pí-ár, které by to obhajovalo. Jako by se předem rozhodlo, že prostě uznáme, že se to nepovedlo....
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: Ivan natáčel video plným průchodem řízení. Ale samozřejmě use casů jsou mraky. Jeden z důvodů proč UX nebylo dobré je i uživatel. Úředníci milují 90. systémy. Vadilo jim třeba, že je to webové.... Ale tak o to tady nejde. UX problémy i porodní problémy jsou přiznané.

To důležité je:
    - po odvolání Bartoše Trpkoš a spol řekli, že systém je z 80% hotov
    - tento dokument to řekl také

Čili naschvál nic nedělají a trápí úředníky. Dalších 15% bychom měli hotových třeba do konce ledna. Pak by zbylo 5% špeků... ale prostě pohoda. Místo toho zastavili rozvoj a zastavili i podporu pro úředníky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam