• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    YBUKO: další týden, co bez bolševiků neprojde... fakt mě tahle zacyklenost už nebaví, jako by tady dneska nebyly reálně větší chujové. bububububububu bolševik vol.106

KEDRIGERN: aktuálně jsou na denní bázi vidět 3-4 piráti - IB, Hřib, Michálek a občas Olga
    takže je jedno, co strana chce, ale tenhle trotl vidět je a jen škodí - u toho postu mu dali čočku všichni, dmg control čistá 0, nebo to smazat
    no a že nekandiduje - tak by moh vystoupit, nebo držet aspoň hubu, ne? jestli to neví, je volební rok

FRK_R23: není to v pořádku, poškozuje stranu a jeho kecy znamenají i dost znechucených voličů (včetně tebe nebo mě) - jen je to tedy dost viditelné, co je ta Nová vlna zač - tsunami aby je sfouklo
    ještě bych dodal, že mě nebaví ten posměch, co jako volič piráta dostávam - ať je to chytrá Šípová, nebo Michálek - to jsou takové skoky na hrábě s rozběhem

DOCKINEZ: buď v klidu, v Čechii s tebou jako se svým voličem, vyjebe každá strana ;)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    KU13AR: těžko říci. pro mě osobně je ta současná pirátská sestava méně zajímavá než ta původní, byť nějaké lakování levo-pravo je mi lhostejné. piráti oslabili potlačením diverzity a imho skutečně se tím zbytečně dostali do užší kompetice se STAN (persönlich, tenhle spolek okresních mafiánů mě moc neláká a ani vylučovací metodou se nedostává do čela možného seznamu volitelných subjektů). a němečtí mládežníci a ti naši, nevím, nakolik je lze srovnávat. když jsme ještě víc rajzovali přes couchsurfing (před airbnb), potkal jsem v německu víc radikálních mládežníků, byť stejně vzdělaných, než u nás. nevěřím, že se to za poslední dobu nějak zásadně změnilo. navíc tady je nějaká alternativa die linke? možná piráti byli, ale to je tak vše. ani ta maláčová nedokáže působit mladě (to není ejdžizmus :) jde o přístup k problémům, chová se víc jak klasický búmr - žádná anticipace reálných problémů, prázdné kecy, lavírování a tak).
    MILKMAN
    MILKMAN --- ---
    YBUKO: Myslim, že bude pokračovat v klasickém stylu---já za nic nemohu, snažím, ale ostatní mi hádkou klacky pod nohy a podobné alibistickou/arogantní kecy. Měl by na férovkou přiznat, že kontrolovat DPP je složitý proces, který je nemnožný bez kvalitně obsazené a zaplacené dozorčí rady. Vždyť ten moula nebyl ani schopen zajistit, aby měl DPP funkční výbor pro audii, protože na radu HMP nepředložil včas návrhy na volbu nových členů výborů pro audit. takže jeden z významných kontrolních orgánů DPP už není 3 měsíce nikým obsazen. Fakt tragéd. Hlavně že pořád zadává nějaké nesmyslné audity a vyhazuje další a další peníze za blbosti.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    JVMLOK: pro upřesnění, ta moje příhoda je asi 35 let stará, z devadesátek.

a ano, s pirátskou spoluprací se starosty jsem na začátku souhlasil. čekala se post-babišovská éra, která třeba pro mě znamenala více spolupráce méně politické dominance. také si člověk říkal "vědí, co dělají". v té době byli starostové více méně kladně hodnocená, malá strana bez každodenního průseru jako ODS, ČSSD či ANO, úspěšná v komunálu. so far, so good. první překvapení bylo kroužkování (tady začalo být zřejmé, že piráti jsou politicky naivnější, než jsem čekal), pak vyplaval dozimetr (který už sice bublal, ale pod hladinou pozornosti), podivní ministři (zdravíme kolegu beka a nyní i kulhánka).

vstup do vlády, tam jsem jasno neměl, ale intuitivně jsem si říkal "čtyři poslanci v okamžiku, kdy nemůžou úspěšně blokovat úlety SPOLU, to není dobrý". nakonec jsem se smířil s tím, že se chlapci chtějí otrkat. šalamoun tiše makal (takové ministry mám nejradši), lipavský zněl docela rozumně a bartoš také. jen jsem opět hrubě podcenil politickou naivitu pirátů (asi tak nějak jsem podlehl svému idealizmu, mea culpa). no a výsledek se dostavil. zkušení matadoři je roznesli (znovu) na kopytech. jen bych čekal, že se s tím poperou jinak, než volbou pragmatického politického křídla, které se až příliš podobá tomu, co už v nabídce je.

ano, ano, jsem hlupák a pořád někde v skrytu věřím, že slušnost a spolupráce je "way to go" i v politice. byl jsem stejný naivní pitomec před těmi 35 lety, a jsem jím dodnes. co nadělám, asi s tím i umřu ;) nechci se měnit. pokud jsou alternativami "klasická, tradiční politika", reprezentovaná našimi chrabrými profesionálními politiky a nadšenci, co vlastně takovou politiku dělat nechtějí (havel mi s občanskou, nepolitickou politikou mluvil z duše), jsem na straně těch druhých. no a pak mi nezbývá, než se v pravidelných intervalech bít do hlavy, že jsem se nechal unést a že zkušení šíbři je holt zase převálcují. ale já šíbry nerad.

přestal jsem volit po roce 1998, kdy jsem si uvědomil, že opozice i vládní spolek jsou v česku jeden a tentýž model, jak to říkal ten pan třasohruška, růže i pod jiným jménem voněla by stejně. dělají to stále stejně, jen profit jde vždycky do jiných kapes (nebo ani to vlastně není nutně potřeba). když se objevili piráti, řekl jsem si sláva a začal zase volit a budu je volit, dokud neuhnou moc do mejnstrýmu. pak si asi zas dám pauzu.

takové ty kecy, jak když nevolím, tak nesmím divit, co se děje, pozbývají jakékoliv váhy, když je prakticky jedno, koho člověk volí, protože výsledek je jeden a tentýž - kauntry fó da fjúča :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: vesměs stejně... občas se schválí i něco opozici, či se může pozměnit
    jít do vlády a bejt do počtu je prostě amaterismus a debilita. a přesně podle toho to dopadlo. což je prostě fakt. zbytek sou kecy

já si dávam trošku oraz a čekám, koho si piráti zvolí a co začnou dělat dál

jesti budu ještě pár tejdnů poslouchat vyšilujícího Michálka, nebo i Olgu (mrk dotační byznisy... Hlavenka se práv za kiwi orosil), tak nám jebne všem
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    XCHAOS: zbavením pirátů se nevyřeší nic, krom masakru zbytku libdem u nás (zbytek konzervy a nebo ani ne demokrati, případně něco jiného říkají a dělají, či jsou bezvýznamní)

koalici ODSÁNO nevěřím. dnes to vypadá, že Babiš mele a jede pořád na catch all, případně včera nebo kdy na CNN prima kecy povídal, že chce vládnout sám s drobnou podporou (tomu moc nerozumim, na Hradě už není Zeman a důvody posvětit mu menšinovou vládu snad nebudou)
    na druhou stranu ODS chce zatím pokračovat ve Spolu a asi ani většina ODS nechce na státní úrovni jít s ANO (ignorujme mašíbly typu Zahradil, nebo Kuba - to není hl. proud ODS atm.)

samozřejmě se můžu mýlit... já si ani moc nemyslím, že by Fiala ved ods/spolu do dalších PS voleb... ale stát se to může a co sem poslouchal Kecy a politiku s Vondrou, tak ten vlastně říká, že pojede Spolu a nepochybuje ani i Fialovi (tož možná mu to zaříznutí piráta zachránilo krk, nevim)
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    a BTW, kecy o smazkach v toxicke psychoze si nechte pro /r/iamsoedgy. FJK byl na perniku denne, a to v davkach, ktere by vas vyslaly do Bohnic driv nez by jste rekli Operace Mkultra. ale celkem mu to slo, nez zacal byt trosku moc cocky a nekdo si rekl, dost.

pro mne to je ponauceni, a to treba ani nejsem ani na perniku. takze, get real, or get a ticket back home to Maly Penikov.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: s těma režimama na štíru s demokracií jsi mi připomněl, že realizace GD bude znamenat výrazný prohloubení naší závislosti na Číně, že jo.

#tochceš #kecy
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOCKINEZ: průsery jsou srabi, chodí v bandě.

jako správný paranoik si čím dál tím víc myslím, že účelem ruského útoku na ukrajinu není nic jiného, než vyvolání globálního chaosu a destabilizace. je zajímavé, jak z něj nejvíc právě profitují všichni ti, kdo jsou na štíru s demokracií, liberálními hodnotami a snahami o upevnění globální vesnice. jistě, může to být jen nežádoucí důsledek něčí hlouposti (zdravíme soudruhy gerasimova, šojgua a další všude po světě), ale jak říkám, to že jsi paranoidní neznamená, že po tobě nejdou. #kecy
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ale taky to nejsou altruiste. nebudou ti nabizet to nejlepsi kdyz si o to nepozadas. kdyz pusobis jako business amater, tak ti daji nejaky slide deck a obecne kecy. a mezicasem uz konzultanti piluji nejake interni projekty aby dostali promotion.

jenze. pokud vis o co si mas rict, tak jsou ti to schopni dat.

pokud nekdo veri tomu Oliverovi, a mysli si, ze McKinsey vydelava rocne bambilion tim, ze neprinasi zadnou hodnotu..sorry, ale tak naivni nemuze byt nikdo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEB: no, ano, točíme. Samozřejmě, jako malá alternativní politická strana bez mocných sponzorů (nebo aspoň já o nich nevím :-) nemáme vůbec pod kontrolou náš mediální obraz. Dokonce ani tady na malé komunitní platformě, jako je NYX (v podstatě ty naše politický kecy tady jsou taková protiváha nahatých fotek NYXaček, co si budem povídat... nejsem hezká holka, tak si aspoň hraju na politika :-)). Natož pak ve velkých médiích.

"Mít pod kontrolou mediální obraz reality" samozřejmě může znamenat ledacos. Mohli bychom o sobě taky klidně lhát, kdybychom ho pod kontrolou měli. Nicméně ti lidi, kteří se hřáli na výslunní zájmu médií, museli samozřejmě od začátku vědět, že je to 15 minut slávy....
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Dává smysl vymezovat se proti MPSV? Pokud si pamatuju správně, tak Jurečka měl nějaký kecy v duchu, že Piráti by se od něj mohli učit, jak na digitalizaci

MPSV v digitalizaci i po deseti letech selhává. Úředníci data přepisují ručně - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nku-mpsv-projekty-digitalizace.A240909_080158_domaci_vlc
    KEB
    KEB --- ---
    NIEKT0: security magazín není úplně korektní medium

A celkově to na mě působí trochu podivně. Kecy jako v dané době obvyklá cena je kokotina. Tohle není rohlík.

A a taky stav skladové munice může být velmi rozdílný. Například jsem zachytil, že od nějakých dodavatelů je potřeba nová roznětka, protože stará je nekompatibilní atd.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Zas mi přijde, že reaguješ na něco, co nepíšu a polemizuješ s postoji, které nezastávám. A naopak pomíjíš to, co píšu.

Zkusím to napotřetí a naposledy:

- nevidím absolutně žádný problém v případný levicovosti Pirátů; naopak, jak píšu níže, byla by pro mě v týhle poloze partaj čitelnější

- vidím potenciálně problém v tom, že v ČR si Piráti hraní na střed a všemožně se od levice distancují (viz kauza odvolání Janky M. za kecy o komunismu), zatímco v Bruselu hlasují po boku Die Linke v levicovým šiku.

Působí to trošku buďto jako falešná hra na českýho voliče, nebo že levá ruka (Ivan a spol.) nemá kontrolu nad tím, co dělá ruka pravá (europoslanci).
    KEB
    KEB --- ---
    KEB: ten kdo mi dal mínus, nechť si laskavě poslechne zde:

VIDEOEPIZODA Kecy a politika 102: Kokotizace České pošty | Pickey
    https://www.pickey.cz/p/b6b7be81168241888ac121a8561d14bf

Podle mě to vystihl perfektně. Přístup zrušit poštu pro desetitisíce lidí a nechat poštu pro pár stovek, je geniální nápad
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: LOL, jsem čekal, kterej kašpar tohle vytáhne. Nevím jak u vás, ale ČR je sekulární stát, žádné státní náboženství tu nemáme. Tak si nech kecy na koledu.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DOCKINEZ: Je velkej rozdíl mezi politickým názorem a náboženstvím. u nás naštěstí tyhhle dvě věci už nějakou dobu odlouíčené jsou, takže si ty svoje černoprdelnické kecy strč do prdele a padej za svejma katolickejma kamarádama znásilňovat ty zbývající děti, který se stihly narodit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: jinak ad Janka, ano je to blbost, ale když jsme to věděli, měli jsme jí za poškozování dobrého jména strany vyrazit hned na začátku. A když jsme to neudělali, tak to ale znamená, že je nám jedno, když nějaký Pirát o sobě tvrdí, že je komunista, protože tyhle kecy jsou každýho věc a my to nebereme vážně.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CYBERKOTLIK:Pardon, že reaguji tak pozdě. Máš nějakej odkaz na to zdražování ročního kuponu? Mé google-fu očividně není tak silné, takže jsem o tom nic nenašel. Bulvární kecy o víkendové cestě na chatu nechávám stranou.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: vymluvy. Nemusim znat kazdyho cloveka v tymu, staci kdyz vidim co dokazou vysledky jeho prace. A ty kecy o korpomanagementu si strc tam kde slunce nesviti, tahnout za jeden provaz neni zadny kapitalisticky zaklinadlo, a hazeni viniku pres palubu ukazuje pomerne jasne charakter lidi tvoricich tym bez ohledu na to, jestli je to fotbalovej manšaft, firma, nebo politickej projekt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam