ADAMIRA: are you troll or yes? o_O
jak "v podstatě nařídili", který "opoziční partaje"? víš vůbec, co blekotáš? shitstorm z toho udělala především média a různí trolové.
tihle lidé, co odešli, reagovali na změny uvnitř strany, které nemohli/nechtěli akceptovat, z různých důvodů.
že bych z toho sám byl na větvi, to ani omylem, ale ty z toho děláš událost tisíciletí. změnili se piráti? změnili. k lepšímu? nevím, to uvidíme. budu z toho jančit? nebudu.
jako někdo ti bere hračky, nebo co? já ti vážně nerozumím.
ADAMIRA: kdybych měl chápat svět tak černobíle jako ty, asi se z toho zblázním. být členem KSČ není nic absolutního a pro každého stejné. ty vole, já, člověk, kterého bolševik do jisté míry postihl samotného, budu nějakému mlaďochovi vysvětlovat, že dva různí členové KSČ jsou dva různí lidé, s různými osudy a motivacemi... tohle laciný glajšaltování je důvod, proč se z žádnejch sraček hned tak nevyhrabem, protože pořád budou nějací chytráci, kteří vytáhnou sto let starého slaměného panáka "tvůj dědek nakopl mého dědka, já ti za to rozbiju hubu", a furt se to kolo odplat a pomst bude točit. já ani nejsem křesťan, a nevěřím na oplácení ran chlebem, nevěřím na odpouštění, ale role pochopení osudu je důležitá, abychom se tu nepozabíjeli kvůli malichernostem.
už jsme to tu probírali, už celá jedna generace politiků tu neměla koule potrestat zločiny bolševizmu. jejich vytahování dnes je dost k ničemu, naopak, škodí. kariérní komouš, co pochopil, že udělal chybu a snaží se ji napravit, je mi stokrát milejší než svatoušek, kterej jen rozviřuje kal a sám sedí někde v koutečku.